Προειδοποιούν Roubini και Trump:

Η πιθανή κατάρρευση του δολαρίου η μεγαλύτερη ήττα των ΗΠΑ τα τελευταία 200 χρόνια – Δεν θα είναι αποθεματικό νόμισμα

Η πιθανή κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων 200 ετών
Εδώ και πολύ καιρό, το bankingnews αναλύει τα σχέδια αποδολαριοποίησης του κόσμου, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιράν ακόμη και η Σαουδική Αραβία έχουν απομακρυνθεί από το δολάριο το οποίο χάνει την παγκόσμια αίγλη του…
Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump προειδοποιεί ότι είναι πιθανή η κατάρρευση του δολαρίου και μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των ΗΠΑ στην ιστορία.

Η πιθανή κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων 200 ετών… τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, μιλώντας σε εκδήλωση του National Rifle Association (NAA) στην Ιντιάνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε παρακμή.
Η οικονομία καταρρέει, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου» ανέφερε ο Trump.
«Το νόμισμά μας καταρρέει και σύντομα θα πάψει να είναι το παγκόσμιο πρότυπο στους υπολογισμούς, κάτι που θα είναι η μεγαλύτερη ήττα μας τα τελευταία 200 χρόνια.
Αυτό ήταν αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια, αλλά τώρα συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας».

Ο Trump χαρακτήρισε αδιανόητη την προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, καθώς και την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.
«Η Κίνα και η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα έχουν σχηματίσει έναν απειλητικό και καταστροφικό συνασπισμό», είπε ο πρώην πρόεδρος.
Άσκησε για άλλη μια φορά δριμεία κριτική στη σημερινή κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden και επανέλαβε τη θέση του ότι λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο πιο επικίνδυνο στάδιο της ιστορίας».

Προειδοποιούν και οι οικονομολόγοι

Πρόσφατα, ο Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini, ο οποίος προέβλεψε την κρίση του 2008, προέβλεψε την πτώση του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα εντός 10 ετών.
Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ένας Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, ο Ray Dalio, ο οποίος πιστεύει ότι η εποχή της παγκόσμιας τάξης με την κυριαρχία του δολαρίου και την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία καταρρέει:
οι κύριες παγκόσμιες δυνάμεις διαμορφώνουν τώρα τα οικονομικά και στρατιωτικά μπλοκ…

loading...