Πουλήθηκε σε Ελβετό το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας

Ελβετός αγόρασε διαμέρισμα στην Αθήνα για 18 εκατομμύρια ευρώ
Με το αστρονομικό ποσό των 18 εκατ. ευρώ ή σχεδόν 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, πωλήθηκε διαμέρισμα στην Αθήνα, σε Ελβετό επιχειρηματία, που έχει πολυσχιδή δραστηριότητα και ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, αναφέρει η «Καθημερινή».

Το εν λόγω διαμέρισμα είναι ένα ρετιρέ 320 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. Βρίσκεται, δηλαδή, στην καλύτερη τοποθεσία του κέντρου της Αθήνας και έχει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και την Ακρόπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρετιρέ που πουλήθηκε είναι παλαιάς κατασκευής και είναι ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή που διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο νέος ιδιοκτήτης που πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης το προσεχές διάστημα, θα διαμείνει για μερικούς μήνες στο ακίνητο, το οποίο θα παραμείνει σε καθεστώς συντήρησης το υπόλοιπο διάστημα.

«Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο», είπε στην εφημερίδα ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers, του δικτύου συμβούλων ακινήτων που πραγματοποίησε το «χρυσό» deal.

loading...