Περί της Τεχνητής Νοημοσύνης, το ευγονικό Κίνημα του Μετανθρωπισμού και η απάντηση του Χριστιανισμού

Ο John Anderson διενεργεί μία θαυμάσια συνέντευξη από τον μαθηματικό, βιοηθικό και χριστιανό απολογητή καθηγητή John Lennox για μια βαθιά και ενδιαφέρουσα συζήτηση με επίκεντρο τις τρέχουσες και μελλοντικές επιπτώσεις της βιοτεχνολογίας περί της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον άθεο Μετανθρωπισμό.

Συζητούν εκτενώς, τα ανήθικα λάθη και τις σοβαρές ελλείψεις της Επιστήμης στην αναζήτηση μίας παγκόσμιας αλήθειας, τους παράγοντες πίσω από την ανερχόμενη εκκοσμίκευση και αθεΐα στη Δύση, την ταχεία εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κίνα, την αυξανόμενη επιθυμία και το αίτημα των ανθρώπων για μία αθανασία -χωρίς Θεόν- μέσω κυρίως της βιοϊατρικής επιστήμης και του ευγονιστικού κινήματος του Μετανθρωπισμού, ενώ υφίσταται η προ αιώνων ρωμαλέα απάντηση του Χριστιανισμού για τον προσωρινό βιολογικό θάνατο των ανθρώπων εξάπαντος μέσω της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και των πιστών Φίλων του και τέλος αναλύεται, η αληθινή έννοια της «πίστης» προς τον Θεόν.

Ο John Lennox, είναι ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συγγραφέας, χριστιανός απολογητής, βιοηθικός και φιλόσοφος.

Έχει γράψει πολλά βιβλία με ιδιαίτερη και μεγάλη εκτίμηση για τη θρησκεία του Χριστιανισμού, την ηθική καθώς και τη σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης. Το 2020, ο εν λόγω καθηγητής J. Lennox δημοσίευσε μάλιστα το βιβλίο “2084: Artificial Intelligence and the Future of Humanity” (2084: Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Ανθρωπότητας), το οποίο καλύπτει βασικές εξελίξεις στην τεχνολογική βελτίωση, τη βιομηχανική και την τεχνητή νοημοσύνη. Στο βιβλίο αυτό, συζητά ιδιαζόντως την τρέχουσα κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης – τα οφέλη, τους κινδύνους και τις μελλοντικές επιπτώσεις της.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Lennox συμμετείχε σε πολυάριθμες δημόσιες συζητήσεις για την αντιρρητική υπεράσπιση της χριστιανικής πίστης, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων με τους Christopher Hitchens, Michael Shermer και Richard Dawkins.

Τα βασικά θέματα και ερωτήματα που εξετάζονται διαλεκτικά στην παρούσα συνέντευξη από τον ίδιο καθηγητή, είναι τα επόμενα: Βρίσκουμε όντως την αλήθεια στην επιστήμη; Τι είδους αλήθεια συναντά κανείς στην επιστήμη; Γιατί άραγε αυξάνεται η εκκοσμίκευση, η εκκλησιομαχία, η αθεΐα και ο αντικληρικαλισμός; Τι είναι τελικά η ειδική Τεχνητή Νοημοσύνη; Το Κοινωνικό Πιστωτικό Σύστημα της Κίνας. Η ταχεία ανάπτυξη της Τεχνικής Νοημοσύνης. Ποιοί είναι άραγε οι κίνδυνοι της Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης (AGI); Οι δύο (2) ανησυχητικές ατζέντες του 21ου αιώνα με το κίνημα του Μετανθρωπισμού. Η επιθυμία της ανθρωπότητας μέσω των Βιοιατρικών Επιστημών και του κινήματος του Μετανθρωπισμού, για αθανασία του υπερ-άνθρωπου, χωρίς Θεόν! Τι είναι εν τέλει η αληθινή πίστη προς τον Θεό; Ποιά η ρηξικέλευθη απάντηση του Χριστιανισμού στο Μετανθρωπισμό;

Οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι Μετανθρωπιστές μέσω της βιοτεχνολογίας & βιοχημείας προσπαθούν αλαζωνικώ τω τρόπω να γίνουν αθάνατοι υπερ-άνθρωποι και θεοί, χωρίς Θεόν! Ενώ η παχυλή άγνοια και προκατάληψη των αθέων Μετανθρωπιστών και Ευγονιστών, έχει ήδη απαντηθεί προ αιώνων μέσω του ρωμαλέου και καθαρού μηνύματος του Ευαγγελίου με την Ανάσταση του Υιού του Ανθρώπου, όταν η διαδικασία γέγονε αντίστροφα, δηλ. ο Θεός έγινε τω όντι Άνθρωπος («και ο Θεός Λόγος Ανθρωπο-σάρξ εγένετο»), για να δύναται ο κάθε άνθρωπος -μέσω του άλματος της πίστης στον Θεανθρωπισμό- να γίνει (συνεργατικά, μετά του Θεού) κατά χάριν θεός και θεάνθρωπος!

Ο Θεός Πατέρας, μέσω του Υιού και των Αποστόλων Του, φαίνεται να απάντησε προχθές, στο μακρινό παρελθόν, ευκρινώς και αναλυτικώς, στο σύγχρονο αίτημα του κινήματος του αθέου Μετανθρωπισμού (1. το τεχνικό ζήτημα του φυσικού θανάτου των ανθρώπων και 2. το ζήτημα της ευτυχίας του υπερανθρώπου μέσω της βιοχημικής και βιοτεχνολογικής αθανασίας του), πρό 2000 έτη με την Γέννηση, τον Θάνατο και εν τέλει την Ανάσταση του Θεανθρώπου, αλλά, ποιός άραγε είναι καλοπροαίρετος να εννοήσει καρδιακώς την απάντηση;

Μία συνέντευξη που αξίζει να την παρακολουθήσετε!

© Του Παναγιώτη Νούνη

Ερευνητού της ιστορίας και φιλοσοφίας της Επιστήμης

@: [email protected]

FB: https://www.facebook.com/panagiotisnouni

Blog: https://panagiotisnounis.blogspot.com/

 

loading...