Πείτε τους Τούρκους ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα!

1941. Στάλιν προς Ήντεν: Πείτε τους Τούρκους ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα!

 

GEWKWN

Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν.–, Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια. Μένανδρος

Κάποιοι ρωτούν «Τι θέλει τώρα αυτός και ανακατέβεται σε όλα; ».  λοιπόν έχετε και δίκαιο και άδικο σε αυτό που λέτε κατ’αρχη δεν ανακατεύομαι αλλά ΕΡΕΥΝΩ,  με την έρευνα  προσπαθώ να μάθω τι κρύβεται πίσω από διάφορα γεγονότα, προσπαθώ να μάθω, όσο μπορώ την αλήθεια που όλοι προσπαθούν να κρύψουν. Αν αρχίσετε να ψάχνετε, να ερευνάτε και να μην καταπίνεται αμάσητα ότι σας δίνουν, τότε θα τρομάξετε με αυτά που έχουν αποκρύψει από τους λαούς 

Το σημερινό μου άρθρο είναι το αποτέλεσμα ερευνών σε πηγές του 1940-2023, γιατί όμως ερευνώ διαφορετικά γεγονότα και θέματα; ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 

-Οι 4 Δικτάτορες που έμειναν στην ιστορία ως ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ

– το σύμφωνο μεταξύ Χίτλερ και  Στάλιν και ο διαμερισμός της Ευρώπης

–  Ο Μεντβέντεφ αποκάλυψε τον σφαγέα Σταλιν

– Στάλιν: Πείτε τους (τούρκους) ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα!  

– το 1939, υπήρχε μυστικό στρατιωτικό σύμφωνο στο οποίο Τουρκία, Αγγλία, και Γαλλία συμφωνούσαν να καταλάβουν τα Δωδεκάνησα με κοινά στρατεύματα.  (Το μυστικό σύμφωνο το υπέγραψαν οι  στρατάρχης Fevzi Qakmak, ο στρατηγός Maxime Weygandκαι ο στρατάρχης Archibald Wavell για Τουρκία, Γαλλία και Μ. Βρετανία, αντίστοιχα).   

Η ιστορία αποδεικνύει ότι οι κομμουνιστές δικτάτορες ήταν το ίδιο αν όχι και χειρότεροι από τον Χίτλερ ειδικά ο Μάο, ο Στάλιν και Πολ Ποτ –  και οι 4 προαναφερόμενοι έμειναν στην ιστορία ως εγκληματίες και θα παραμείνουν στην ιστορία ως εγκληματίες.

Α) O Μάο Τσε Τουνγκ (Κίνα) ήταν ο μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία με 45 – 78 εκατ. Νεκρούς….. Independent: Ο Mao «σκότωσε 45-78 εκατομμύρια σε 4 χρόνια» 

Β) Ο δεύτερος μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία ήταν ο Στάλιν (Ρωσία)  Ο  Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο λογοτεχνικός γίγαντας που έγραψε για το σοβιετικό σύστημα γκουλάγκ, υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Στάλιν είναι πιθανό να έφτασε τα 60 εκατομμύρια. Αν ο αριθμός είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»)     Ο Νικήτα Χρουστσόφ εξέθεσε τα τρομερά εγκλήματα του Στάλιν, ο οποίος είχε πεθάνει το 1953.

 
Γ) Ο τρίτος μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία ήταν ο Χίτλερ (Γερμανία) με 12 – 17 εκατ νεκρούς.

Το Ίδρυμα Ιστορικής Μνήμης της Ρωσίας, σε συνεργασία με το ιστορικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου.   Πρόκειται για σημαντικά ιστορικά έγγραφα, τα οποία ρίχνουν «φως» σε σημαντικές λεπτομέρειες εκείνης περιόδου.

 

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ, στις 23 Αυγούστου 1939.

Με το σύμφωνο οι Σοβιετικοι επέτρεπαν ουσιαστικά στη Γερμανία να εισβάλει στην Πολωνία και στη συνέχεια να στραφεί προς την δυτική Ευρώπη, δίχως να ανησυχεί για το ενδεχόμενο πολέμου σε δύο μέτωπα.

Ακόμη, ξεκαθαρίζονταν οι σφαίρες επιρροής της κάθε πλευράς με την Σοβιετική Ένωση να αναλαμβάνει τις βαλτικές χώρες, πλην της Λιθουανίας, και τις Φινλανδία και Ρουμανία.

Οι Γερμανοί και οι Ρώσοι πολίτες ήταν εκείνοι που κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα των φιλοδοξιών και των τεράστιων λαθών του Χίτλερ και του Στάλιν

Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο αποτελούνταν από δύο μέρη, ένα δημόσιο και ένα μυστικό. Το μυστικό μέρος του συμφώνου ήταν ένα πρωτόκολλο που καθόριζε τις σοβιετικές και γερμανικές σφαίρες επιρροής στην ανατολική Ευρώπη. Αναγνώριζε ότι η Εσθονία, η Λετονία και η Βεσσαραβία ανήκαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής. Οι δύο χώρες συμφώνησαν να διαχωρίσουν μεταξύ τους την Πολωνία κατά μήκος της γραμμής των ποταμών Νάρεφ, Βιστούλα και Σαν.

Στη συνέχεια, η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση κινήθηκαν για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις σφαίρες επιρροής που περιγράφονταν στο μυστικό πρωτόκολλο του συμφώνου μη επίθεσης. Τροποποίησαν το πρωτόκολλο για να παραχωρηθεί η Λιθουανία και η πόλη Βίλνιους (τότε Wilno, Πολωνία) στη σοβιετική σφαίρα επιρροής και προσάρμοσαν τα σύνορα που είχαν ορίσει στην Πολωνία. Στις 29 Σεπτεμβρίου 1939 διχοτόμησαν και μοίρασαν την Πολωνία μεταξύ τους. Η Γερμανία κατέλαβε τη δυτική Πολωνία και το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Πολωνίας και προχώρησε στην προσάρτηση των δυτικών επαρχιών στο Ράιχ. Η Σοβιετική Ένωση κατέλαβε και προσάρτησε την υπόλοιπη Πολωνία. 

Επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σοβιετική Ένωση προσάρτησε και άλλα εδάφη στη σφαίρα επιρροής της. Στις 30 Νοεμβρίου 1939 οι Σοβιετικοί επιτέθηκαν στη Φινλανδία. Έπειτα από έναν τετράμηνο πόλεμο, προσάρτησαν φινλανδικά εδάφη κατά μήκος των σοβιετικών συνόρων, κυρίως την περιοχή κοντά στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη). Το καλοκαίρι του 1940 οι Σοβιετικοί κατέλαβαν και ενσωμάτωσαν τα κράτη της Βαλτικής Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Κατέλαβαν επίσης τις ρουμανικές επαρχίες της Βόρειας Μπουκοβίνας και της Βεσσαραβίας.

Τα 30 χρόνια του Στάλιν ως απόλυτος άρχων της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτηρίζονται από πολλές αγριότητες, όπως εκκαθαρίσεις, απελάσεις, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, φυλάκιση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κατασκευασμένους λιμούς, βασανιστήρια και όπως αναφέρουν οι επικριτές του, μαζικές δολοφονίες και σφαγές…….. 

Ο Μεντβέντεφ αποκάλυψε  τα εξής:

1.000.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν μεταξύ 1927-1929

9-11.000.000 αγρότες εκδιώχθηκαν από τη γη τους 

2 με 3.000.000 αγρότες συνελήφθησαν ή εξορίστηκαν κατά το πρόγραμμα μαζικής κολεκτιβοποίησης 

6-7.000.000 σκοτώθηκαν από έναν τεχνητό λιμό από το 1932 έως το 1934

1.000.000 εξορίστηκε από τη Μόσχα και το Λένινγκραντ το 1935

1.000.000 εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της ” Μεγάλης Τρομοκρατίας ” του 1937-1938

4-6.000.000 στάλθηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας

10 έως 12.000.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν βίαια κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

1.000.000 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα «πολιτικά εγκλήματα» 1946-1953.

Στάλιν: Πείτε τους (τούρκους) ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα! 

 

Στο Σύμφωνο Αμοιβαίας Βοηθείας μεταξύ Τουρκίας, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας που υπεγράφη στις 18/10/1939, υπηρχε μυστικό στρατιωτικό σύμφωνο στο οποίο τα τρία μέρη συμφωνούσαν να καταλάβουν τα Δωδεκάνησα με κοινά στρατεύματα.  (Το μυστικό σύμφωνο το υπέγραψαν οι  στρατάρχης Fevzi Qakmak, ο στρατηγός Maxime Weygandκαι ο στρατάρχης Archibald Wavell για Τουρκία, Γαλλία και Μ. Βρετανία, αντίστοιχα).

Και ερχόμαστε στις 16 Δεκεμβρίου 1941. Ο υπουργός εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Antony Eden έχει φθάσει την προηγουμένη στη Μόσχα και συναντά τον Στάλιν. 

Ο Στάλιν με τον Eden όταν φθάνουν στο θέμα της εισόδου της Τουρκίας στον πόλεμο, γίνεται ο παρακάτω διάλογος.

Eden: Μπορούμε να κάνουμε κάτι να βελτιώσουμε την κατάσταση, σχετικά με τη θέση της Τουρκίας;

Στάλιν: Πείτε τους ότι θα πάρουν τα Δωδεκάνησα!

Eden: Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Λόγω των Ελλήνων. Ο Ελληνικός λαός σχεδιάζει από καιρό να τα αποκτήσει

Στάλιν: Δεν πρέπει να είσθε τόσο απόλυτος, με το να ακολουθείτε αυτήν την αρχή της εθνικότητας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι;

Eden: Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα είχε επίδραση στους Τούρκους;

Στάλιν: Όλα αυτά τα νησιά κλήνουν την έξοδο στην Τουρκία. Μπορείτε να οργανώσετε μια ανταλλαγή νησιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, κατά τρόπον ώστε μερικά να πάνε στη μιά και μερικά στην άλλη.

Η καθυστέρηση της παράδοσης των νήσων στη Ελλάδα, οφειλόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αντίδραση της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι να βεβαιωθεί ότι (1) δεν θα δοθεί η Βόρειος ήπειρος στην Ελλάδα, και (2) δεν θα γίνει αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας εις βάρος της Βουλγαρίας.

Πηγές: eksergesi-ellinon-   

-Αρχεία Foreign Office.  ΤΝΑ (PRO) CAB 66/20/39 

-Αρχείο Τσουδερού. Τόμος Λ’, Κυβέρνηση Εξωτερικού, σελ. 481, 489, 509. 

-«Ο Άγγλος Πρόξενος», «Πέτρος Μακρής-Στάϊκος», Εκδόσεις Ωκεανίδα 

-ellinikiafipnisis 

– Βικιπαίδεια   

– bankingnews 

– Independent

ΣΧΟΛΙΟ 1: Αυτή η έρευνα σκοπό έχει να καταλάβουμε όλοι ότι καμιά χώρα, κανένας λαός, καμιά συμμαχία δεν θα υπερασπιστή την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , αν είναι εναντίον των συμφερόντων τους………… ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , τους μόνους συμμάχους που έχουμε ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ, ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Η  ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ……. 

ΣΧΟΛΙΟ 2: Στο επόμενο άρθρο θα μάθουμε για την «γενοκτονία και εθνοκτονία των ΕΛΛΗΝΩΝ του πόντου και όχι μόνο, με εντολη του ΣΤΑΛΙΝ της Σοβιετικής Ένωσης

loading...