Πασχαλινό τραπέζι: Στα 12 ευρώ αρνί και κατσίκι στην αγορά του Ρέντη – Πιθανό να αυξηθούν και άλλο οι τιμές


Η ζήτηση είναι αυτή που θα κλείσει την παραγωγή και την τιμή

Ακριβότερο από πέρσι θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα, αφού η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 12 με 14 ευρώ το κιλό.

Η τιμή για ένα ολόκληρο αρνί βρίσκεται στα 11,99 ενώ για τα κομμάτια ισχύουν οι εξής τιμές:

-12,98 το χεράκι
-13,98 το μπούτι
-16,98 το παϊδάκι

Την ίδια ώρα, για επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων στην αγορά της χώρα μας ενόψει των εορτών του Πάσχα, παρά τις αυξημένες εξαγωγές που γίνονται φέτος κάνουν λόγο οι κρεοπώλες στην Αγορά του Ρέντη.

Το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 8 και 9 Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τιμή των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Η ζήτηση είναι αυτή που θα κλείσει την παραγωγή και την τιμή. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη υπάρχει προσφορά τόσο θα κατεβαίνει η τιμή και όσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση θα ανεβαίνει η τιμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα αρνιά μπορεί να φτάσουν και τα οκτώ ευρώ για τον παραγωγό. Στην τιμή αυτή, στη συνέχεια, θα προστεθούν τα έξοδα μεταφοράς, το κέρδος του εμπόρου και του κρεοπώλη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν, οι τιμές για τα αρνιά στα συνοικιακά κρεοπωλεία θα ξεπεράσουν τα 12 ευρώ, ενώ για τα κατσίκια θα είναι αυξημένες περίπου κατά ένα ευρώ.

loading...