Πανωλεθρία για Ουκρανούς – Ενώ δραπετεύουν προς Chasov Yar μετά την ήττα στο Bakhmut, ονειρεύονται απελευθέρωση Κριμαίας

Οι Ουκρανοί υπέστησαν πανωλεθρία, είχαν θέσει ως εθνικό στόχο να κρατήσουν πάσει θυσία το Bakhmut το φρούριο όπως το αποκαλούσαν για μήνες… αλλά τελικά η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε και πλέον οι Ουκρανοί δραπετεύουν προς Chasov Yar που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut.
Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συγκαλεί συνεχώς σε συνεδριάσεις τους στρατιωτικούς για να ενημερωθεί για την κατάρρευση του Bakhmut…. σήμερα ο Zelensky θα βρεθεί στην Πολωνία και θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας.
Οι ρωσικές δυνάμεις και οι Wagner συνεχίζουν την προέλαση και πλέον χτυπάνε προς δυτικά…ο μεγάλος τρόμος για τους Ουκρανούς τώρα ξεκινάει…καθώς η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο Chasov Yar
Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες πάνω από 960 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Και ενώ ο πλανήτης επικεντρώνεται στην Ουκρανία και στις αστειότητες των Δημοκρατικών για να ανακόψουν τον Trump τον υποψήφιο – εκ νέου – Πρόεδρο των ΗΠΑ… η Τουρκία σχεδιάζει σύστημα ανάλογο των Patriot και S-400…
Η Τουρκία διαθέτει σχεδόν 1000 βιομηχανίες ή βιοτεχνίες για όπλα ενώ στην Ελλάδα από την φοβία που προκάλεσαν οι απαράδεκτες κυβερνήσεις… δεν κατασκευάζουμε ούτε κάνες…
Η Ελλάδα δεν διαθέτει πολεμική βιομηχανία είναι μια τρομακτική εξέλιξη σε μια περίοδο όπου τα όπλα είναι δύναμη και ισχύς.

Η Δύση εξοπλίζει την Ουκρανία με παροπλισμένα αεροπλάνα

Στις 3 Απριλίου, η Πολωνία επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφέρει τα μαχητικά της MiG-29 στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής του Προέδρου της Πολωνίας υποστήριξε ότι η μεταφορά της πρώτης παρτίδας έχει ολοκληρωθεί.
Νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος ανακοίνωσε την προμήθεια των πρώτων 4 Mig-29.
Ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που προετοιμάστηκαν για την Ουκρανία δεν αποκαλύφθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολωνία διαθέτει συνολικά 40 μαχητικά MiG-29, εκ των οποίων μόνο τα 29 βρίσκονται σε λειτουργία.
Στα τέλη Μαρτίου, η Σλοβακία έστειλε επίσης 4 MiG-29 στην Ουκρανία ενώ θα παράσχει 13 MiG 29.
Την 1η Απριλίου, η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε επίσημα την απόφασή της να προμηθεύσει την Ουκρανία με 12 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24.
Συνολικά 6 από αυτά αναβαθμίστηκαν, μεταξύ άλλων και από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems.
Η Βόρεια Μακεδονία αγόρασε αυτά τα ελικόπτερα από την Ουκρανία το 2001, όταν η Ουκρανία πουλούσε παλιό σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τώρα η Ουκρανία προσπαθεί να πάρει πίσω τα ελικόπτερα του.

Με βάση την Ουκρανική πολεμική Αεροπορία διαθέτει ήδη 3 ταξιαρχίες μαχητικών MiG-29 και δύο ταξιαρχίες Su-27 σε υπηρεσία.
Ωστόσο τα αεροπλάνα αυτά είναι τέταρτης γενιάς, που είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας.
Μία ταξιαρχία περιλαμβάνει τρεις μοίρες των 12 αεροσκαφών η καθεμία.
Δηλαδή η Ουκρανία διαθέτει 108 πολεμικά αεροπλάνα σε 3 ταξιαρχίες.
Ωστόσο, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν μόνο 72 αεροσκάφη MiG-29 στις ουκρανικές ταξιαρχίες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ουκρανία έχασε έως και το 80% της πολεμικής της αεροπορίας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.

Ρωσία: Καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία

Δεν υπάρχει καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία διαμηνύει η Ρωσία, τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin θα υποδεχθεί σήμερα 5/4 στη Μόσχα τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko, ο οποίος πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε διατυπώσει τη δική του ειρηνευτική πρόταση για την ουκρανική κρίση.
«Προφανώς ο Alexander Lukashenko θα θεωρήσει απαραίτητο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο που είχε προτείνει για την Ουκρανία.
Οι δύο πρόεδροι θα ανταλλάξουν απόψεις επί αυτού του θέματος» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος πάντως τόνισε ότι Putin και Lukashenko θα ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία των δύο κρατών και για τις κοινές τους ανησυχίες για την ασφάλεια.

Στην Κίνα ο Macron – Να βρεθεί μια οδός ειρήνης

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος επιθυμεί να πείσει τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping να αναλάβει πιο ενεργή δράση για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.
Στις πρώτες του δηλώσεις από το Πεκίνο ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Κίνα μπορεί «να διαδραματίσει ένα μείζονα ρόλο» για να «βρεθεί μια οδός ειρήνης» στην Ουκρανία.
«Η Κίνα πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο.
Πρόκειται για τη βούληση να αναληφθεί ευθύνη και να καταβληθεί προσπάθεια για να οικοδομηθεί μια οδός προς την ειρήνη» υποστήριξε ο Macron.

Ποιος Ψυχρός Πόλεμος; – Είμαστε σε φάση θερμής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ λέει η Ρωσία

Έχουμε αφήσει πίσω μας την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και έχουμε περάσει στην φάση της θερμής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ υποστηρίζει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, ο οποίος αφού υποστηρίζει πως οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πρωτόγνωρες μορφές υβριδικού πολέμου απέναντι στη Ρωσία, τονίζει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανείς την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί με κάθε διαθέσιμο μέσο και όπλο την κυριαρχία της.
«Νομίζω ότι έχουμε ήδη περάσει την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Τώρα βρισκόμαστε στη φάση μιας θερμής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρατηρούμε την άμεση εμπλοκή αυτής της χώρας σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία σε διάφορα μέτωπα» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik ο Ryabkov.

Γερμανία: Κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεράσουμε η αποστολή στρατευμάτων

Η αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να περάσουμε υποστήριξε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Robert Habeck, ο οποίος υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν πρέπει να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο.
«Δεν πρέπει να συμμετάσχουμε στον πόλεμο.
Είναι σημαντικό αυτό το όριο να διατηρηθεί» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Habeck, ο οποίος τόνισε ότι είναι κόκκινη γραμμή «η παρουσία γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».

Podolyak (Ουκρανία): Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί η Κριμαία

Όλοι πίστευαν ότι η Κριμαία θα ήταν ξανά ουκρανική σε 20 ή 50 χρόνια, αλλά ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την πιθανή απελευθέρωση της Κριμαίας πιο άμεσα.
Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί και η Κριμαία, ανέφερε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky.
H Ρωσία δεν είχε τους πόρους για να κρατήσει την Κριμαία, το Donetsk και το Luhansk.
«Σε έξι μήνες, η Ουκρανία θα εισέλθει στην Κριμαία και, πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστεί να δικαστούν οι συνεργάτες της Ρωσίας.
Η Κριμαία θα είναι μέρος της Ουκρανίας και όσοι δεν συμφωνούν να ζήσουν στην Κριμαία σύμφωνα με τους ουκρανικούς κανόνες μπορούν να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο.
Και η γέφυρα του Κερτς θα διαλυθεί».
«Σίγουρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – διευκρίνησε ο Podolyak – έξι μήνες ή πέντε, ή επτά, θα είμαστε στην Κριμαία.
Ίσως αυτό είναι πολύ αισιόδοξο, αλλά είναι μια ρεαλιστική αισιοδοξία.
Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για να περιορίσει την κατάσταση.
Δεν θα γίνει πόλεμος για την Κριμαία.
Θα γίνει πόλεμος για το δικαίωμα ύπαρξης στον δημοκρατικό κόσμο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Αυτό δεν είναι πόλεμος χλοοτάπητα, ο χλοοτάπητας είναι μόνο ένα στοιχείο.
Αυτός είναι ένας πόλεμος γιατί κανείς δεν μπορεί να έρθει στο σπίτι σας και να σας πει, “κοίτα, έχω μερικά όπλα ακόμα, έχω μερικούς ακόμη πυραύλους κρουζ, οπότε δώσε μου αυτό που θέλω”.
Ο συνεχιζόμενος πόλεμος είναι για το δικαίωμα ύπαρξης του πολιτισμένου κόσμου.
Και σε αυτόν τον πολιτισμένο κόσμο δεν υπάρχει θέση για τη σημερινή Ρωσία κατέληξε ο Mykhailo Podolyak
Δεν γνωρίζουμε – και αυτό αποτελεί επισήμανση του bankingnews – εάν αυτά τα υποστηρίζει ο Mykhailo Podolyak υπό την επήρεια κοκαίνης όπως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος είναι συστηματικός χρήστης…

Έξι άρματα μάχης Leopard στέλνει η Ισπανία στην Ουκρανία εντός του Απριλίου

Εντός του δεύτερου 15νθημερου του Απριλίου αναμένεται να στείλει η Ισπανία έξι άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.
Αυτό ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Margherita Robles, η οποία ωστόσο απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.
«Το σχέδιο μας προβλέπει ότι το δεύτερο μισό του Απριλίου θα σταλούν τα έξι ισπανικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία» υποστήριξε η Ισπανίδα υπουργός, η οποία επισήμανε πως έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για την αποκατάσταση άλλων 4 Leopard προκειμένου και αυτά να μεταφερθούν στο Κίεβο.

Ο Zelensky αγωνιά… συνεχείς συναντήσεις με τους στρατιωτικούς για το Bakhmut

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πραγματοποίησε νέα συνάντηση με τον Alexander Syrsky, Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εξετάζοντας την κατάσταση στο Bakhmut που ελέγχουν οι ρώσοι σε ποσοστό 90%.
Ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin, ανακοίνωσε ότι η σημαία της Ρωσίας υψώθηκε πάνω από το κτίριο της διοίκησης της πόλης Bakhmut ή στα ρώσικα Artemovsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως το βιομηχανικό συγκρότημα AZOM στο Bakhmut

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Σχολείου Νο 11 ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή του σταδίου της Metallurg.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Bakhmut προς το στάδιο Avangard, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Khromove.

Πανωλεθρία για τους Ουκρανούς δραπετεύουν προς Chasov Yar μετά την ήττα στο Bakhmut

Οι νίκες του Wagner PMC συνεχίζονται στην περιοχή Bakhmut.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτυγχάνουν να σταματήσουν την ρωσική προέλαση στους δρόμους της πόλης και απειλούνται να χάσουν τον έλεγχο των οικισμών στα περίχωρα.
Σύμφωνα με πηγές των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο έως και 10% της πόλης τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 90% της πόλης Bakhmut.
Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να αποσυρθούν πέρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Bakhmut που βρίσκεται στη δυτική συνοικία της πόλης λόγω σφοδρών μαχών.
Στις 4 Απριλίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι Wagner ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στη βιομηχανική περιοχή στη βόρεια συνοικία Bakhmut και το έδαφος του βιομηχανικού εργοστασίου AZOM τέθηκε υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν και τον σιδηροδρομικό σταθμό Bakhmut-1 που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης.

Μετά την εξασφάλιση του ελέγχου τους σε ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή, οι Wagner προχώρησαν προς τις νότιες και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις.
Ήδη συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις κατοικημένες συνοικίες. Στην περιοχή Selische, το τοπικό σχολείο No 24 που βρίσκεται στην οδό Levanevsky τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Οι Wagner επεκτείνουν επίσης τη ζώνη ελέγχου τους στο κέντρο της πόλης.
Οι ρωσικές σημαίες υψώθηκαν πάνω από τα διοικητικά κτίρια. Έκτοτε, οι μαχητές Wagner πήραν τον έλεγχο της οδού Sibirtsev, έθεσαν υπό τον έλεγχο του τοπικού σχολείου Νο 11.
Από τα νότια της πόλης, μονάδες Wagner προχωρούν κατά μήκος της οδού Rozhdestvenskaya.
Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκρούσεις στην περιοχή του γηπέδου Avangard.
Οι Ουκρανοί στο Bakhmut δεν μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο κέντρο.
Εν μέσω της ρωσικής προέλασης από τις νότιες και βόρειες κατευθύνσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις απειλούνται να περικυκλωθούν.
Για αυτό και υποχωρούν στις θέσεις τους στα δυτικά προάστια της πόλης.
Τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να δραπετεύσουν από το Bakhmut στον τελευταίο δρόμο προς το Chasov Yar όπου οι ρώσοι έχουν θέσει ως επόμενο στόχο…

Μπαίνουν στην Bogdanovka οι Ρώσοι

Μονάδες Wagner φέρεται να έχουν εισέλθει στα περίχωρα της πόλης Bogdanovka που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut.
Ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται λυσσαλέα, αφού αυτή η πόλη είναι ένα σημαντικό οχυρό που εξασφαλίζει τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στους στρατιώτες στο Bakhmut.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει εξαπολύσει πλήρη αντεπίθεση για να ανακόψει τις δυνάμεις Wagner από τον τελευταίο δρόμο που οδηγεί στην πόλη και να εξασφαλίσει τις στρατιωτικές τους προμήθειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut στις 4 Απριλίου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι μάχες έγιναν κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), στο Khromove (2 χλμ δυτικά του Bakhmut) και στο Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις μεταπήδησαν σε αμυντικές τακτικές θέσης κοντά στο Orikhovo-Vasylivka ως προετοιμασία για τις αναμενόμενες ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Οι πρόσφατες ουκρανικές αντεπιθέσεις για να απωθήσουν τους Wagner μακριά από το Ivanivske και τον αυτοκινητόδρομο T0504 ήταν ανεπιτυχείς.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις δυτικά του Klishchiivka (6 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και του Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Orikhovo-Vasylikva, Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), και Ivanivske.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Δύναμης, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 32 επιθέσεις στην περιοχή Bakhmut.
Επίσης τόνισε ότι οι ρωσικές συμβατικές δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύουν τους μαχητές Wagner στην περιοχή Bakhmut

Συνεχίζονται οι μάχες στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka στην περιοχή του Donetsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη δυτικά της Novobakhmutivka (13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την Avdiivka από τα νοτιοδυτικά και τα ανατολικά και πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και το Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) καθώς και εντός της Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka)…
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα διεξήγαγαν μια αντεπίθεση βορειοανατολικά της Avdiivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες αντεπιθέσεις στην περιοχή Avdiivka μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες αντεπίθεσης.

Αλλάζουν τακτική οι ρωσικές δυνάμεις σε Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kreminna, το Nevske (20 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna), το Dibrova (5 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και το δάσος Serebrianska περιοχή (10 χλμ νότια της Kreminna).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty, δήλωσε ότι οι ρωσικές συμβατικές και κινητοποιημένες δυνάμεις που επιχειρούν στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman χρησιμοποιούν περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα και ενεργούν πιο προσεκτικά στις επίγειες μάχες από το ρωσικό προσωπικό σε άλλους τομείς της πρώτης γραμμής και έχουν λίγα θύματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιχειρούν να συντηρήσουν δυνάμεις στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman πριν από μια αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση.

Η Ρωσία έχει στρατιωτικούς πόρους

Η Ρωσία έχει και το στρατιωτικό δυναμικό και τη δύναμη της θέλησης να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και να αποκρούσει τυχόν απειλές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ryabkov.
«Έχουμε – επιτρέψτε μου να το τονίσω – τόσο τους στρατιωτικούς πόρους όσο και την πολιτική βούληση.
Έχουμε αποφασιστικότητα.
Η κοινωνία μας είναι εδραιωμένη στην πλατφόρμα της εγγυημένης προστασίας της κυριαρχίας μας για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής και την αποτροπή καταπάτησης της εδαφικής μας ακεραιότητας»

Η Τουρκία εξελίσσεται κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας ισάξιο με S-400 και Patriot… το Siper

Η Τουρκία θα έχει το αντίστοιχο S-400 και Patriot σε 5-6 χρόνια ανέφερε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας
Ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας Ismail Demir δήλωσε ότι η έρευνα στο σύστημα Siper συνεχίζονται…

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 5 με 6 χρόνια στην Τουρκία για να κατασκευάσει το πρώτο τουρκικό σύστημα αεράμυνας Siper το οποίο θα βρίσκεται στο επίπεδο των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας των Patriot ή S-400.
«Είμαστε ήδη ανταγωνιστικοί με τα συστήματα SAMP-T (που παράγονται από την Eurosam).
Είναι ελαφρώς καλύτερα από ορισμένες απόψεις, αλλά το σύστημά μας το Siper είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο.
Επίσης, πλησιάζουμε πιο κοντά στο Patriot.
Το Patriot και το S-400 είναι πιο προηγμένα αλλά σε πέντε έως έξι χρόνια και θα έχουμε παρόμοια συστήματα».
Το Siper (Τουρκικά σημαίνει «τάφρος») είναι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει οποιουσδήποτε αερομεταφερόμενους στόχους.
Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2018.
Οι εταιρείες Aselsan και Roketsan και το SAGE (Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών) προωθούν την έρευνα στο πλαίσιο του έργου.
Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022. Το σύστημα είναι ικανό να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να χτυπά στόχους υψηλής ταχύτητας σε εμβέλεια άνω των 100 χιλιομέτρων.
Τόσο οι κατασκευαστές όσο και ο στρατός σχεδιάζουν να θέσουν αυτά τα συστήματα σε υπηρεσία μάχης το 2023.
Η Τουρκία αγόρασε τέσσερα συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τον Οκτώβριο του 2019, η Rosoboronexport ανέφερε ότι η σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων είχε εκπληρωθεί.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_42023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_42023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_42023.png

4april2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

Το τουρκικό σύστημα Siper
Siper-1-A.jpg
www.bankingnews.gr

loading...