Ο Ray Kurzweil, πρώην μηχανικός της Google, προβλέπει την ανθρώπινη ΑΘΑΝΑΣΙΑ μέχρι το 2030 μέσω νανορομπότ. Έρχεται ο «Μετανθρωπισμός»…(Video’s)

Ο Ray Kurzweil προβλέπει ότι τα νανορομπότ θα βοηθήσουν στην επίτευξη της ανθρώπινης αθανασίας. – «Η τεχνολογία θα επισκευάσει κύτταρα και ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνά…»

 

Μιλούν ανοιχτά για σύνδεση μηχανών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, λέγοντας ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται καλύτερα και να γίνουν πιο έξυπνοι. Οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή, σύμφωνα με τον πρώην μηχανικό της Google, θα δώσουν τη δυνατότητα φόρτωσης της ανθρώπινης συνείδησης σε ψηφιακή μορφή, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά την αθανασία…

 

Πηγές: Daily Mail & Natural News

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ένας πρώην μηχανικός της Google προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε οκτώ χρόνια. Το 86% από τις 147 προβλέψεις του ήταν μέχρι σήμερα σωστές.

Ο Ray Kurzweil μίλησε στο κανάλι YouTube Adagio , συζητώντας την επέκταση και εξέλιξη στη γενετική, τη νανοτεχνολογία και τη ρομποτική, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε «νανορομπότ» που θα αντιστρέφουν την ηλικία…

Σημειώνει επίσης ότι αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα επιδιορθώσουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας κάνουν ανοσιακούς σε ασθένειες όπως ο καρκίνος .

Ο Ray Kurzweil, συγγραφέας του βιβλίου «The Singularity Is Near», έκανε αυτή την πρόβλεψη που σαφώς καταδεικνύει τις προθέσεις της Νέας Τάξης για το μέλλον της ανθρωπότητας. Προέβλεψε επίσης ότι το 2029 – ένα χρόνο πριν από αυτή την ημερομηνία στόχο της ανθρώπινης αθανασίας – η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα είναι σε θέση να περάσει το τεστ Turing. Το τεστ αυτό επινοήθηκε από τον Βρετανό επιστήμονα υπολογιστών Άλαν Τούρινγκ και επιδιώκει να προσδιορίσει εάν μια μηχανή μπορεί να επιδείξει ευφυή συμπεριφορά με τον ίδιο τρόπο όπως ένας άνθρωπος.

Ο Kurzweil υποστήριξε ότι ο κόσμος πλησιάζει γρήγορα τη στιγμή όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη, μια στιγμή που ονόμασε «μοναδικότητα».

Ο Kurzweil προσελήφθη από την Google το 2012 για να «δουλέψει σε νέα έργα που περιλαμβάνουν μηχανική εκμάθηση και επεξεργασία γλώσσας», αλλά έκανε προβλέψεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις από πολύ νωρίτερα.

Το 1990, προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997 όταν ο Deep Blue κέρδισε τον Gary Kasparov.

Ο Kurzweil έκανε μια άλλη εκπληκτική πρόβλεψη το 1999: είπε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής αξίας 1.000 δολαρίων θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα αποθήκευσης του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Τώρα ο πρώην μηχανικός της Google πιστεύει ότι η τεχνολογία πρόκειται να γίνει τόσο ισχυρή που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν για πάντα, σε αυτό που είναι γνωστό ως «μοναδικότητα».

Η «μοναδικότητα» είναι ένα θεωρητικό σημείο όπου η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη και αλλάζει την πορεία της εξέλιξής μας, αναφέρει το LifeBoat .

Ο μελλοντολόγος στήριξε την πρόβλεψή του στις παρατηρήσεις του για την εκθετική ανάπτυξη σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας όπως η γενετική, η νανοτεχνολογία και η ρομποτική. Η πρόοδος στα δύο τελευταία θα κορυφωθεί με την ανάπτυξη «νανορομπότ» που θα επιδιορθώνουν τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από τη γήρανση. Αυτά τα νανορομπότ θα καθιστούσαν αποτελεσματικά τον άνθρωπο ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, είπε ο Kurzweil, μιλώντας επί της ουσίας για το σχέδιο του Μετανθρωπισμού.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η σύνδεση μηχανών με ανθρώπινο εγκέφαλο θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν καλύτερα και να γίνουν πιο έξυπνοι. Οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή θα δώσουν τη δυνατότητα φόρτωσης της ανθρώπινης συνείδησης σε ψηφιακή μορφή, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά την αθανασία.

Είπε ότι οι μηχανές μας κάνουν ήδη πιο έξυπνους και η σύνδεσή τους με τον νεοφλοιό μας θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο έξυπνα. Δείτε τα Video’s…

Σε αντίθεση με τους φόβους πολλών, πιστεύει ότι η εμφύτευση υπολογιστών στον εγκέφαλό μας θα μας βελτιώσει. «Θα αποκτήσουμε περισσότερο νεοφλοιό, θα είμαστε πιο αστείοι, θα είμαστε καλύτεροι στη μουσική. Θα γίνουμε πιο σέξι», είπε. «Πραγματικά πρόκειται να παραδειγματίσουμε όλα τα πράγματα που εκτιμούμε στους ανθρώπους σε μεγαλύτερο βαθμό», σημείωσε. Αντί για ένα εφιαλτικό μέλλον όπου οι μηχανές κυριαρχούν στην ανθρωπότητα, ο Kurzweil πιστεύει ότι θα δημιουργήσουμε μια σύνθεση ανθρώπου-μηχανής που θα μας κάνει καλύτερους…

Η έννοια των νανομηχανών που εισάγονται στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στην επιστημονική φαντασία εδώ και δεκαετίες.

Στο Star Trek, μικροσκοπικά μοριακά ρομπότ που ονομάζονται νανίτες χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων κυττάρων στο σώμα.

Πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ προέβλεψε ότι η «τηλεπάθεια ενισχυμένη με δίκτυο» – η αποστολή σκέψεων μέσω του Διαδικτύου – θα ήταν πραγματικότητα μέχρι τη δεκαετία του 2020.

«Τελικά, θα επηρεάσει τα πάντα», είπε ο Kurzweil.

«Θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις φυσικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Θα διευρύνουμε το μυαλό μας και θα παραδειγματίσουμε αυτές τις καλλιτεχνικές ιδιότητες που εκτιμούμε ».

Οι ηγέτες της τεχνολογίας προειδοποιούν: Ο κόσμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ για την τεχνητή νοημοσύνη ακόμα

Ο Masayoshi Son, Διευθύνων Σύμβουλος του ιαπωνικού τεχνολογικού γίγαντα SoftBank, είχε προβλέψει το 2017 ότι οι υπερ-έξυπνες μηχανές θα γελοιοποιούν την ανθρωπότητα μέχρι το 2047.

«Τριάντα χρόνια από τώρα, [μηχανές που τροφοδοτούνται με AI] θα μαθαίνουν από μόνες τους», είπε ο Son κατά τη διάρκεια του Future Investment Initiative εκείνο το έτος στη Σαουδική Αραβία. «Ίσως θα γελάσουν με εσάς και εμάς».

Η Softbank Robotics έχει ήδη το Pepper, ένα ημι-ανθρωποειδές ρομπότ που έχει σχεδιαστεί με την ικανότητα να διαβάζει συναισθήματα. Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2014 σε ένα συνέδριο και αργότερα παρουσιάστηκε στα καταστήματα SoftBank Mobile Phone στην Ιαπωνία.

Εν τω μεταξύ, οι τεχνολογικοί γίγαντες Google και Microsoft άρχισαν επίσης να παρουσιάζουν τα chatbot τους με τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία έλαβαν αντιδράσεις από το κοινό. (Σχετικά: Η Google ανέστειλε μηχανικό επειδή αποκάλυψε το «συναίσθητο» chatbot AI .)

Ωστόσο, δεν είναι όλοι δεκτικοί στην ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ακόμη και ο ίδιος ο μεγάλος τεχνολογικός Έλον Μασκ ζήτησε πρόσφατα από τα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης να αναστείλουν την ανάπτυξη των πλατφορμών τους, επικαλούμενος «βαθούς κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα».

Μια ομάδα ηγετών τεχνολογίας, ερευνητών και καθηγητών έγραψαν επίσης μια επιστολή προς το OpenAI που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ανέπτυξε το chatbot ChatGPT. Η επιστολή ήρθε δύο μήνες αφότου η OpenAI ανακοίνωσε το GPT-4, μια πιο ισχυρή έκδοση της ναυαρχίδας της πλατφόρμας AI.

«Η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια βαθιά αλλαγή στην ιστορία της ζωής στη Γη και θα πρέπει να σχεδιαστεί και να διαχειρίζεται με ανάλογη φροντίδα και πόρους», ανέφερε η επιστολή. «Δυστυχώς, αυτό το επίπεδο σχεδιασμού και διαχείρισης δεν συμβαίνει, παρόλο που τους τελευταίους μήνες είδαν εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης να εγκλωβίζονται σε έναν αγώνα ανεξέλεγκτου για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη όλο και πιο ισχυρών ψηφιακών μυαλών που κανείς –ακόμη και οι δημιουργοί τους– δεν μπορεί να καταλάβει. , προβλέψτε ή ελέγξτε αξιόπιστα.”

Επισκεφτείτε το Transhumanism.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την τεχνολογία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε κάτι άλλο.

Παρακολουθήστε τον Ray Kurzweil να συζητά τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και τις επικίνδυνες ιδέες του σε ακόμα μια συνέντευξη του 2017…

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com

loading...