Ο Γ.Καπουτζίδης αμφισβητεί τις θεμελιώδεις αρχές του Χριστιανισμού: «Ποιος είδε την γυναίκα να δημιουργείται από το πλευρό του άνδρα;»


Αμφισβητεί το ότι ο Θεός έπλασε την γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ: «Είμασταν πίσω από καμιά φραουλιά και βλέπαμε;»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στο Συνέδριο Upfront Initiative και υπερασπιζόμενος τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις προχώρησε στην αμφισβήτηση του θεμελιώδους πιστεύω του Χριστιανισμού ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα.

Στάθηκε στο συμβολικό σημείο της χριστιανικής διδασκαλίας όπου η γυναίκα προέρχεται από το πλευρό του άνδρα και το αμφισβήτησε στην βάση του λέγοντας: «Ο Θεός έπλασε γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;».

Δεν ξέρουμε αν ήταν πίσω από κάποια φραουλιά ή πίσω από καμιά συκιά, αλλά αυτή είναι η βασική αρχή της Βίβλου που περιγράφει την δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό.

Δεν σημαίνει ότι έτσι έγινε, σημαίνει όμως ότι ο Θεός έπλασε και τον άνδρα και την γυναικά «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν».

Το ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους ανθρώπους και να τους βοηθήσει όπως αναφέρει, αμφισβητώντας την θεμελιώδη αρχή ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα, σημαίνει ότι δεν έχει καταλάβει πόσο προσβλητικό ακούγεται αυτό για τους ανθρώπους που πιστεύουν στον Χριστιανισμό, ανεξάρτητα σε ποιο δόγμα ανήκουν.

Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα της Θρησκείας ανέφερε πως: «Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους.»

 

loading...