Ουκρανοί της 127ης Ταξιαρχίας στο Μπάκχμουτ εξεγείρονται κατά της διοίκησης του Κιέβου:

«Μας στείλατε να πεθάνουμε στην μηχανή του κιμά»
«Χωρίς εξοπλισμό, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς ενημέρωση για το πεδίο της μάχης»

Η ήττα στο Μπάκχμουτ έχει ήδη επιπτώσεις για τους Ουκρανούς καθώς το 228ο Τάγμα Πεζικού της 127ης Ταξιαρχίας που πολέμησε (και ακόμα πολεμάει μέσα στα ερείπια του δυτικού τομέα) στην πόλη έχει εξεγερθεί και εξέδωσε ανακοίνωση-κόλαφο κατά της ουκρανικής διοίκησης (κατά συνέπεια και κατά του Β.Ζελένσκι), ότι τους έστειλαν «στην μηχανή του κιμά» για να πεθάνουν, χωρίς εκπαίδευση, εξοπλισμό και χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για τις ζωές των Ουκρανών στρτιωτών.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν απογοητευτεί με την ηγεσία τους καθώς η μάχη του Μπάκχουτ φαινόταν εδώ και έναν μήνα ότι ήταν προδιαγεγραμμένη και η ήττα βέβαιη.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Κιέβου επεδίωξε να στείλει και άλλες ενισχύσεις στο μέτωπο αυτό και δεν απέσυρε δυνάμεις που είχαν υποστεί βαριές απώλειες και τις άφησε να περικυκλωθούν σε έναν μάταιο αγώνα με την υπόθεση ότι όταν συγκεντρωθούν τα δυτικά άρματα μάχης θα εξαπολυθεί μία μεγάλη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις όμως έχουν δημιουργήσει πολλαπλούς θύλακες τύπου «Κουρσκ» ακριβώς για να παγιδεύσουν τους Ουκρανούς ώστε να αναλώσουν τις τελευταίες τους δυνατότητες απέναντι σε πολυεπίπεδες άμυνες.

«Ουκρανοί πολίτες μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, είμαστε η 127η Ταξιαρχία και το 228ο Τάγμα άμυνας της περιοχής του Χάρκοβου.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια αυτή τη στιγμή που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το τάγμα, μετά από ένα χρόνο πολέμου απλώς θέλουν να μας καταστρέψουν, εκδίδοντας εγκληματικές διαταγές και πραγματοποιώντας εγκληματικές πράξεις μέσα στο απόσπασμα της 128ης Ταξιαρχίας, το 228ο Τάγμα.

Όλοι μαζί αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντι στην διοίκηση της ταξιαρχίας και του τάγματος.

Ζητούμε από το λαό της Ουκρανίας να μας υποστηρίξει γιατί πολλοί από τους αδελφούς μας έχουν σκοτωθεί.

Είναι πάρα πολλοί οι τραυματίες και η ουκρανική διοίκηση μας χρησιμοποιεί σαν ειδικές δυνάμεις και μας στέλνει στη μηχανή του κιμά, λέγοντας ψέματα, μη παρουσιάζοντας την τακτική κατάσταση του μετώπου και μη δίνοντας πληροφορίες στο προσωπικό μας, παρά μόνο μας στέλνει σαν ειδικές δυνάμεις στο Μπάκχμουτ, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να υπάρχει σχέδιο εκκένωσης των τραυματιών.

Η ουκρανική διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, το αντίθετο, επιδιώκει να σκοτωθούν όσο γίνεται περισσότεροι.

Πιστεύουμε ότι το επιδιώκουν και λόγω των μισθών μας. Το Τάγμα έχει 100 νεκρούς που δεν θα πάρουν τους μισθούς τους και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εκβιασμών που έτυχαν σε πολλές ντουζίνες στρατιωτών.

Όλα αυτά έγιναν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους και έτσι λοιπόν η ουκρανική διοίκηση είναι συλλογικά υπεύθυνη για αυτά τα εγκλήματα».

 

loading...