ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ WEF ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
ΒΙΝΤΕΟ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που ιδρύθηκε από τον Klaus Schwab, αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των κριτικών στοχαστών που ανησυχούν για την πιθανή επιρροή του οργανισμού στην παγκόσμια διακυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό.

Ένας συγκεκριμένος τομέας εστίασης είναι το πρόγραμμα Young Global Leaders (YGL) του WEF, το οποίο έχει δει τα μέλη του να διεισδύουν σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άρθρο εξετάζει το WEF, το πρόγραμμα YGL και τις πιθανές επιπτώσεις της πρωτοβουλίας Great Reset.

Ο Klaus Schwab και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο Klaus Schwab, γερμανός οικονομολόγος, ίδρυσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 1971 ως διεθνή οργανισμό για τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (1).

Αλλά το WEF έχει εξελιχθεί από τότε σε ένα μη εκλεγμένο ισχυρό θεσμικό όργανο, φιλοξενώντας μια ετήσια συνάντηση στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ηγέτες από διάφορους τομείς συγκεντρώνονται για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές ατζέντες. Και το ευρύ κοινό δεν παίρνει θέση στο τραπέζι.
Το πρόγραμμα Young Global Leaders

Το πρόγραμμα Young Global Leaders του WEF, που ιδρύθηκε το 2004, έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργήσει ένα δίκτυο εξαιρετικών ατόμων ηλικίας κάτω των 40 ετών από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας (2). Ο Schwab έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι αυτά τα YGL διεισδύουν σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο (3).

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος ήταν μέλος της τάξης YGL του 2016 πριν εκλεγεί στο αξίωμα (4).

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ   

loading...