Μην ξοδεύεις πολλά, ξόδεψε έξυπνα!

Ζούμε σε μια εποχή, που η διαβίωση πολλές φορές μετατρέπεται σε επιβίωση, εξαιτίας της αυξανόμενης ακρίβειας ή τυχόν απρόσμενων εξόδων, σε συνδυασμό με τη δυσκολία της αναπροσαρμογής ιδιαίτερα όταν τα περιθώρια είναι αρκετά στενά.
Έχεις ήδη περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα έξοδα των καθημερινών σου αναγκών, δεν κάνεις σπατάλες στις εξόδους σου, και όμως πάλι, το ποσό που καταφέρνεις να βάλεις στην άκρη κάθε μήνα, δε θα το χαρακτήριζες και ευκαταφρόνητο.

 

Έτσι λοιπόν, εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα, αναφέροντας κάποιους πολύ απλούς τρόπους, με τη βοήθεια των οποίων θα δεις βελτίωση στα έξοδα σου. Αν κάποιους από αυτούς τους έχεις ήδη σκεφτεί ή και εφαρμόσει, good job! Ας επικεντρωθούμε στους υπόλοιπους!

 

  • Οικονομία στο σπίτι

 

Εάν χρειάζεται να εξοικονομήσεις επειγόντως χρήματα, θα χρειαστεί να μειώσεις τις εξόδους σου κατακόρυφα, που σημαίνει περισσότερος χρόνος στο σπίτι. Κι όπως πιθανώς φαντάζεσαι, αυτό επιφέρει το δικό του κόστος, ιδίως το χειμώνα.

Απαραίτητη λοιπόν γίνεται η αλλαγή συνηθειών, ξεκινώντας από τη βασικότερη που είναι η ενεργειακή κατανάλωση. Αναμμένα φώτα μόνο στο χώρο που βρίσκεσαι, χρονομέτρηση στο θερμοσίφωνα, ενεργειακά αποδοτικότερες ενεργειακές συσκευές και το κυριότερο όλων συμφέρουσα τιμή στην κατανάλωση του ηλεκτρισμού.
Αναγνωρίζουμε ότι ίσως η συνοδευόμενη γραφειοκρατία σε αποτρέπει, αλλά τελικά ίσως να είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι, αφού οι άνθρωποι πίσω από την εξυπηρέτηση πελατών θα κάνουν το καλύτερο για σένα!

 

Γι’αυτό λοιπόν μη χάνεις χρόνο, και εξερεύνησε τα διαθέσιμα πακέτα από διαφορετικές εταιρείες παροχής τα οποία διαρκώς βελτιώνονται, όπως το νέο πρόγραμμα zerO+, και επέλεξε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου!

 

  • Έξυπνα ψώνια

 

Η συνεχής παρακολούθηση των φυλλαδίων προσφορών κάθε αλυσίδας σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι εξαντλητική, γι’αυτό και δε θα προτείνουμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως κάποια βασικά προϊόντα, που είναι απλώς δεν υπάρχει λόγος αγοράς στην πλήρη τιμή.

Αναφερόμαστε σε όλα τα προϊόντα υγιεινής και καθαριστικά. Χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, χλωρίνες κλπ, έχουν πάρα πολύ συχνά μεγάλες εκπτώσεις και συνδυαστικές προσφορές. \

 

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, είναι να μην παρασύρεσαι από μια πιθανώς χαμηλή αναγραφόμενη τιμή κάνοντας σύγκριση μεταξύ των προϊόντων, καθώς μπορεί να υπάρχει διαφορά στην ποσότητα του περιεχομένου.

 

Τέλος, προτίμησε να αγοράζεις χύμα και όχι συσκευασμένα τα τρόφιμα που δίνουν αυτή τη δυνατότητα (πχ. τυρί, κρέας κ.ά.), καθώς συνήθως είναι οικονομικότερα (λογικό αν συνυπολογίσουμε ότι η συσκευασία επιφέρει ένα έξτρα κόστος).

 

  • Καφές

 

Ναι ξέρουμε πόσο πολύτιμο είναι αυτό το 10λεπτο κατά το πρωινό ξύπνημα. Πόσο βαριέσαι να καθαρίζεις την καφετιέρα και την επαναχρησιμοποιούμενη κούπα σου κάθε μέρα. Ξέρουμε επίσης πόσο δελεαστικό είναι όταν οι συμφοιτητές ή οι συνάδελφοί σου παραγγέλνουν καφέ. Όμως κάνοντας τα μαθηματικά, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις ότι παίρνοντας κάθε μέρα ή και κάθε δεύτερη μέρα, το μηνιαίο τελικό ποσό είναι μη αποδεκτό. Αυτό να σκέφτεσαι! Προφανώς κάποια cheat days επιτρέπονται, αρκεί να μην ξεχνάς το όριο. Στην τελική, αν είναι να πιεις καφέ απ’έξω καλύτερα συνδύασέ τον με τη βόλτα σου!

 

  • Μαγειρική

 

Ισχύει λίγο πολύ ό,τι είπαμε και παραπάνω. Μόνο που εδώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, δεδομένου ότι η μαγειρική και το μετέπειτα καθάρισμα είναι αρκετά πιο σύνθετο από έναν καφέ. Σε αντίστοιχα μεγαλύτερη κλίμακα όμως κινούνται και τα αποτελέσματα που θα λάβεις.
Επιπλέον, μπορείς να σχεδιάσεις το διατροφικό πλάνο της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην παρασυρθείς κάνοντας τα ψώνια σου, αγοράζοντας πράγματα που δε θα χρησιμοποιηθούν και τελικά θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

 

loading...