Η ΝΔ έγινε… Ποτάμι, γέμισε «μισθοφόρους», σπαταλάει χρήμα όπως το ΠΑΣΟΚ του 1981 και «κυνηγάει» την ελληνική Δεξιά

Οι επιλογές Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα προσθέσουν ψηφοφόρους στη Νέα Δημοκρατία στο δρόμο για τις εκλογές.
Όπως είχαμε προβλέψει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών των οπαδών κάτι που συζητήθηκε έντονα στα social media και προκάλεσε αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στους δεξιούς ψηφοφόρους.
Αλλά και στα ανώτερα δεξιά στελέχη, σε βουλευτές και υπουργούς δεν άρεσε ιδιαίτερα.

Ασχετα αν δεν μιλάνε διότι είναι σε προεκλογική περίοδο και η εξουσία είναι γλυκιά.
Το ίδιο ισχύει και για μερίδα ψηφοφόρων.
Ακούστηκαν πολλά. Κάποιος είπε ότι η ΝΔ έγινε Ποτάμι, δηλαδή ένα κεντροαριστερό κόμμα χωρίς δεξιά ατζέντα και ιδεολογία που ψάχνει άτομα που όπως η κ. Αγαπηδάκη αναρριχήθηκε με τις πλάτες Δοξιάδη και γράφοντας άθλια tweets κατά άλλων πολιτικών αρχηγών.

Η σημερινή ΝΔ μεταχειρίζεται τους ψηφοφόρους της λες και οι δεξιοί υποψήφιοι είναι χαμηλής στάθμης και πρόσωπα που δεν τούς ακούει η κοινωνία.
Κάποιος άλλος είπε ότι οι επιλογές Μητσοτάκη ήταν τόσο κακές και ανεύρες που το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που δεν παρουσιάστηκε σε εκδήλωση να είναι πιο καλό και πιο ουσιαστικό.
Οι επιλογές Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα προσθέσουν ψηφοφόρους στη Νέα Δημοκρατία στο δρόμο για τις εκλογές. Παρόλο που η στόχευσή του ψηφοδελτίου είναι οι κεντρώοι ψηφοφόροι και οι γυναίκες, οι αναποφάσιστοι δεν θα πειστούν από αυτά πρόσωπα.

Όύτως ή άλλως σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB οι αναποφάσιστοι είναι σχεδόν μοιρασμένοι. Το 14,1% θέλει να κερδίσει η ΝΔ ενώ το 12% θέλει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμα χειρότερα, κλείνει την πόρτα στους δεξιούς ψηφοφόρους αυτό το ψηφοδέλτιο οι οποίοι θα τραβήξουν σε άλλα κόμματα.
Όποια κόμματα μείνουν στο τέλος διότι αυτό που γίνεται στην ελληνική Δεξιά δεν έχει προηγούμενο. Τουλάχιστον 3 δεξιά κόμματα θα μείνουν έξω από τις εκλογές και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι θα μείνουν.
Την ίδια ώρα παρακολουθούμε το εξής: Ξαφνικά στέλνεται η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος στο κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που διεκδικεί την είσοδό του στην Βουλή μετά από καταγγελίες πρώην βουλευτή για μαύρο χρήμα.

Αλήθεια, γιατί η Πολιτεία ενήργησε πολύ γρήγορα, ενώ στο θέμα των υποκλοπών η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατόν να παρακωλύσει την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να διερευνήσει τους λογαριασμούς που είχαν υποκλαπεί οι συνομιλίες τους;

Είναι σίγουρο ότι η ανακίνηση του θέματος θα κοστίσει στην Ελληνική Λύση στο δρόμο για τις εκλογές.
Το θέμα δεν έχει δυναμική για να την αφήσει εκτός Βουλής, αλλά το κόμμα Βελόπουλου θα χάσει την συσπείρωση που είχε.
Τέλος, όσον αφορά τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν, όντως το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει πολλά δις και ο Α.Τσίπρας έχει χάσει σε αξιοπιστία από το 2015 για να πείσει τώρα.
Όμως, και η ΝΔ πολιτεύεται με όρους ΠΑΣΟΚ του 1981. Σε μία τετραετία σπατάλησε περίπου 50 δις ευρώ σε κρίσεις τα οποία, όμως, θα ξεπληρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

loading...