Εξοργισμένοι επιφανείς Δημοκρατικοί θεωρούν την παραπομπή Trump μεγίστη στρατηγική… ηλιθιότητα

Ορισμένοι Δημοκρατικοί λένε ότι η παραπομπή Trump είναι στρατηγικό λάθος που δίνει γροθιά στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αμερική
Εξοργισμένη μεγάλη μερίδα Δημοκρατικών υποστηρίζουν ότι η παραπομπή του πρώην προέδρου Donald Trump αποτελεί στρατηγικό λάθος που δίνει γροθιά στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αμερική.
Μια εξέχουσα προοδευτική οργάνωση περιγράφει το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου Trump από το δικαστήριο του Μανχάταν ως «ντροπή».
Στις 30 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κατηγορήθηκε μετά από ψηφοφορία ενόρκων μεγάλου δικαστηρίου του Μανχάταν και, σύμφωνα με διαρροές σε πηγές που γνωρίζουν το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει ακόμη αποσφραγιστεί, περιλαμβάνει υποτιθέμενες πληρωμές χρημάτων, κάτω από το τραπέζι, σε πορνοστάρ για να μην αποκαλύψει την… ανάρμοστη σχέση τους, καθώς και υποτιθέμενη οικονομική παραβίαση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016.
Το κατηγορητήριο για κακούργημα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί σφραγισμένο από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους New York Times , μέχρι τότε, οι εισαγγελείς που εργάζονται για τον εισαγγελέα, Alvin L. Bragg, «θα έχουν ζητήσει από τον κ. Trump να παραδοθεί και να δικαστεί για κατηγορίες που παραμένουν άγνωστες προς το παρόν».
Μετά την απαγγελεία κατηγοριών η Επιτροπή Προοδευτικής Αλλαγής εξέδωσε μια δήλωση στην οποία υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και σοβαρότεροι λόγοι για να παραπεμφεί ο Donald Trump παρά αυτός για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος πρέπει να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις και δεδομένης της σοβαρότητας, φιλελεύθεροι δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η απόφαση του εισαγγελέα του Μανχάταν, Alvin Bragg, μπορεί να υπονομεύσει τυχόν μελλοντικές κατηγορίες και την κρίνουν εκ προοιμίου λάθος σε βαθμό… ηλιθιότητας.

Υποκίνησε εξέγερση στο Καπιτώλιο και κατηγορείται για την… Daniels!

«Μετά την υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, την πίεση των τοπικών αξιωματούχων να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020, τη λήψη οικονομικών μίζες από ξένες δυνάμεις και πολλά άλλα εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, είναι ντροπιαστικό και εξοργιστικό το γεγονός ότι το πρώτο κατηγορητήριο κατά του Trump αφορά την … Stormy Daniels.
Ο Adam Green, συνιδρυτής της Επιτροπής Εκστρατείας Προοδευτικής Αλλαγής, δήλωσε.
«Η Επίλεκτη Επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου και οι ηγέτες όπως ο [Εκπρόσωπος] Jamie Raskin [D-Md.] έκαναν τη δουλειά τους», είπε.
«Ήρθε η ώρα για τον Merrick Garland και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνουν τη δική τους».
Ο γερουσιαστής Adam Schiff (D-Calif.), ο οποίος συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην ώθηση για την παραπομπή του Trump, είπε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) θα έπρεπε να είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Trump.
«Ήμουν πολύ επικριτικός, όπως γνωρίζετε, για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ρυθμό της έρευνάς του εν συνόλω, για τις πολλαπλές προσπάθειες του Donald Trump να ανατρέψει τις εκλογές με αποκορύφωμα τη βία της 6ης Ιανουαρίου», είπε ο Schiff στην Andrea Mitchell στο MSNBC.

«Και αν, νομίζω, το είχαν επιδιώξει, δεδομένου ότι βρήκαν επαρκή στοιχεία να κατηγορήσουν τον πρόεδρο, αυτά θα ήταν τα πιο σοβαρά θέματα.
Και αυτά θα πρέπει, να είναι τα πρώτα που θα τεθούν».
Ο Schiff σχολίασε τη μοναδικότητα της κατάστασης και επανέλαβε το πιο συνηθισμένο ρεφρέν μεταξύ των Δημοκρατικών βουλευτών, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου: «Το κατηγορητήριο ενός πρώην προέδρου είναι άνευ προηγουμένου.
Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την παράνομη συμπεριφορά στην οποία έχει εμπλακεί ο Trump.
«Σε ένα έθνος με νόμους πρέπει να λογοδοτούν οι πλούσιοι και ισχυροί, ακόμη και όταν κατέχουν υψηλά αξιώματα.
Ειδικά όταν το κάνουν.
Κάτι διαφορετικό δεν είναι δημοκρατία», έγραψε ο βουλευτής στο Twitter.

Ορισμένοι συντηρητικοί εξέφρασαν την άποψή τους, και μεγάλο φόβο πολλών δημοκρατικών, ότι αυτό το κατηγορητήριο θα μπορούσε να βοηθήσει στη σφράγιση της νίκης του Trump το 2024.

Λίγες ώρες μετά το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής του Voice της Real America, David Brondie έγραψε στο Twitter, πως αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές.
«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι το κατηγορητήριο του Donald Trump πυροδότησε ΜΟΝΟ τη βάση MAGA.
Όχι.
Αυτό θα βοηθήσει τον Trump ακόμη και γαλάζιους (χρώμα των δημοκρατικών) που δηλώνουν «πιο ανεξάρτητοι ή πιο χαλαροί» στο Rustbelt και στο Heartland.
Αυτοί είναι ακριβώς οι ψηφοφόροι που έστειλα τον Trump στον Λευκό Οίκο το 2016, σε βασικές πολιτείες.
Λοιπόν, να θυμάστε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους Ρεπουμπλικάνους που εκνευρίζονται γι’ αυτό».

Άλλες έρευνες για τον πρώην πρόεδρο συνεχίζονται.

Το 2021, η Fani Willis, DA της κομητείας Fulton, επέβλεψε μια έρευνα ειδικού σκοπού για μια τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ του Trump και της νομικής του ομάδας και του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια Brad Raffensperger και του προσωπικού του, στην οποία ο Trump φέρεται να τον πίεσε να διερευνήσει εκτεταμένες κατηγορίες για εκλογική νοθεία. .
«Το μόνο που θέλω να κάνω είναι αυτό.
Θέλω απλώς να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερες από ό,τι έχουμε επειδή κερδίσαμε την πολιτεία», φέρεται να είπε ο Trump στον Raffensperger κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας στις 2 Ιανουαρίου 2021, μια απομαγνητοφώνηση της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.
Η Willis χαρακτήρισε τη διατύπωση του Trump (pdf) κατά τη διάρκεια της κλήσης ως απόδειξη «εγκληματικής διατάραξης» των εκλογών του 2020 και στήριξε την υπόθεσή της σε κατηγορίες γύρω από αυτόν τον ισχυρισμό.
Το δικαστήριο έχει καταθέσεις από πρώην συνεργάτες του Trump, συμπεριλαμβανομένου του Rudy Giuliani και του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Michlael Flynn.
Η Emily Kohrs, η επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είπε σε μέσα ενημέρωσης τον Φεβρουάριο του 2023 ότι η ομάδα συνέστησε κατηγορίες.
Καθώς ο Trump δήλωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος τον Νοέμβριο, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland διόρισε τον πρώην εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Jack Smith ως Ειδικό Εισαγγελέα για να ερευνήσει την ύποπτη παράνομη συμπεριφορά του Trump μετά τις εκλογές του 2020.
Ο Smith εργάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία.
Ο Smith, ο οποίος υποσχέθηκε μια ταχεία έρευνα ως ειδικός σύμβουλος, είναι τεχνικά ανεξάρτητος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποτραπεί η σύγκρουση συμφερόντων έχει την επιλογή να προτείνει κατηγορίες μετά την έρευνά του.

Γιατί το κατηγορητήριο Trump διαλύει τις τελευταίες ψευδαισθήσεις για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αμερική

Φαίνεται ότι υψηλού προφίλ πολιτικά πρόσωπα των ΗΠΑ που διαπράττουν οποιοδήποτε έγκλημα μπορούν να ξεφύγουν από το έγκλημά τους, αρκεί να υποστηρίζουν την επίσημη αφήγηση, ακόμη και όταν η εν λόγω αφήγηση οδηγεί σε μια παγκόσμια θερμοπυρηνική ανταλλαγή… και ο Trump δεν το κάνει, όπως γράφει ο Drago Bosnic ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής.
Ο Bragg και ο προκάτοχός του Cyrous Vance Τζούνιορ ξεκίνησαν την έρευνα το 2019, υποδεικνύοντας προφανή πολιτικά κίνητρα, καθώς αυτή θα έπρεπε να ήταν μια απλή υπόθεση και ωστόσο, συνεχίστηκε για περίπου τέσσερα χρόνια.
Η κύρια απόδειξη αυτού είναι ότι η εισαγγελία του Μανχάταν, η οποία τακτικά περιγράφεται ως «φιλοεγκληματική» λόγω των απαιτήσεων από τους εισαγγελείς να μειώσουν τις κατηγορίες για βίαιους εγκληματίες, θυμήθηκε ξαφνικά τη σημασία του νόμου και της τάξης.
Το γεγονός ότι η προεδρική εκστρατεία του 2024 θερμαίνεται δεν βοηθά ούτε αυτή την ιδέα να αποθαρρυνθεί.
Είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοήσουμε τα πολύπλευρα συμφέροντα του Εισαγγελέα Bragg και των υποστηρικτών του να κατηγορήσουν τον Trump τώρα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν είναι μόνο ο πιο πιθανός υποψήφιος για να κερδίσει το Ρεπουμπλικανό, αλλά και την προεδρική κούρσα.

Η επιρροή στους λεγόμενους «swing ψηφοφόρους» είναι κρίσιμη σε αυτή την υπόθεση, καθώς η επιλογή τους θα κρίνει ουσιαστικά τον νικητή το 2024.

Η πιθανότητα να παραταθεί η υπόθεση είναι σχεδόν εγγυημένη, αφήνοντας τον Trump και την ομάδα του να επικεντρωθούν στο κατηγορητήριο. της εκστρατείας.
Η αμεροληψία της κριτικής επιτροπής είναι επίσης αμφισβητήσιμη στην καλύτερη περίπτωση, καθώς το Μανχάταν θεωρείται ευρέως φιλελεύθερο προπύργιο.
Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Biden πήρε πάνω από το 86% των ψήφων το 2020, τουλάχιστον σύμφωνα με τους New York Times.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους αριθμούς, η κριτική επιτροπή θα είναι επίσης σίγουρα πιο συμπαθητική προς την εισαγγελία, μετατρέποντας ουσιαστικά την όλη διαμάχη σε μια θεαματική δίκη.
Φυσικά, ο Trump έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει μια έφεση, αλλά αν η υπόθεση καθυστερήσει μέχρι το 2024, το αποτέλεσμα της δίκης δεν θα έχει σημασία, εφόσον εκτροχιάσει τις πιθανότητές του να κερδίσει τις εκλογές.
Η συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται ο Trump πιθανότατα δεν θα είχε καν θεωρηθεί ποτέ εναντίον κανενός άλλου, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η συμπεριφορά των προκατόχων του, όπως ο διαβόητος Bill Clinton, ο οποίος είχε σχέση με μια υπάλληλό του ενώ ήταν στον Λευκό Οίκο, ένα σκάνδαλο που δεν τον οδήγησε καν σε παραπομπή, πόσο μάλλον να κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Το κατηγορητήριο σηματοδοτεί επίσης ένα ιστορικό προηγούμενο, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διώκεται και, κατά πάσα πιθανότητα, συλλαμβάνεται.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας Bragg αφορούν γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του και βασίζονται σε ισχυρισμούς που δεν θα ίσχυαν εναντίον σχεδόν κανενός άλλου, ειδικά σε σύγκριση με την πληθώρα στοιχείων εναντίον του Hunter.
Και όμως, η υπόθεση του γιου του Προέδρου Biden σέρνεται εδώ και χρόνια, με ισχυρές ενδείξεις ότι οι ομοσπονδιακές αρχές παρεμπόδιζαν την έρευνα πριν αυτή ξεκινήσει, συμπεριλαμβανομένης της «κακής τοποθέτησης» κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.
Η υποτιθέμενη καταβολή σιωπηλών χρημάτων από τον Trump στην Stormy Daniels δύσκολα θα του κέρδιζε τον τίτλο του «συζύγου του αιώνα», αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να κατηγορηθεί, πόσο μάλλον να φυλακιστεί.
Όσον αφορά το κατηγορητήριο σχετικά με το υποτιθέμενο οικονομικό παράπτωμα, δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί από πραγματικά στοιχεία, αν και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης το χρησιμοποιούν κατά του Trump εδώ και χρόνια.
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι είναι ήδη βέβαιοι ότι οι κατηγορίες είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, ενώ ο ίδιος ο Trump το χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών», όρος που δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί άστοχος όταν ληφθούν υπόψη τέτοιες αμφιλεγόμενες (στην καλύτερη περίπτωση) περιστάσεις.

Ακόμη και ο αντίπαλος του Trump de Santis, δεν θα υποστηρίξει τον «υποστηριζόμενο από τον Soros εισαγγελέα Bragg και την πολιτική του ατζέντα» – Δεν είναι… πολεμοχαρής που θέλουν τα «γεράκια» της «The Swamp»!

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron de Santis… αρχαίος αντίπαλος του Trump στις προκριματικές εκλογές του GOP, καταδίκασε επίσης την κίνηση, αποκαλώντας την «όπλο του νομικού συστήματος για την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας», προσθέτοντας περαιτέρω ότι «η Φλόριντα δεν θα βοηθήσει σε αίτημα έκδοσης δεδομένων των αμφισβητούμενων συνθηκών, ούτε αυτόν τον, υποστηριζόμενο από τον Soros εισαγγελέα του Μανχάταν και την πολιτική του ατζέντα».
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Bragg είναι Δημοκρατικός, καθώς και τις πραγματικές του διασυνδέσεις με τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο (το λιγότερο) «φιλάνθρωπο», η δήλωση του κυβερνήτη της Φλόριντα δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί διαψευστική.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι ο Trump έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς μεταξύ των πολιτικών ελίτ στην Ουάσιγκτον, την οποία, πάντα τόσο «αγαπημένα» (αλλά όχι χωρίς λόγο), του αρέσει να αποκαλεί «The Swamp».
Οι δηλώσεις του για τον Putin και τη Ρωσία θεωρούνται ουσιαστικά «αιρετικές» τόσο μεταξύ των Δημοκρατικών νεοφιλελεύθερων όσο και των «συναδέλφων» του Ρεπουμπλικανών νεοσυντηρητικών.
Ο Trump μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά πράγματα, αλλά «πολεμοχαρής» με τίποτε.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε τρομερά προβλήματα με τα γεράκια μέσα στη δική του κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλές απολύσεις υψηλού προφίλ, όπως η περίπτωση του διαβόητου John Bolton ενός από τα ηγετικά μέλη του λεγόμενου «πολεμικού κόμματος» στην Ουάσιγκτον. DC .
Ο Trump μάλιστα επέκρινε πρόσφατα τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι υποτιμούν τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για την ασφάλεια των ΗΠΑ και την παγκόσμια ασφάλεια .
Φαίνεται ότι υψηλού προφίλ πολιτικές προσωπικότητες των ΗΠΑ που διαπράττουν οποιοδήποτε έγκλημα μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης με ανηλίκους, αρκεί να υποστηρίζουν την επίσημη αφήγηση, ακόμη και όταν η εν λόγω αφήγηση οδηγεί σε μια παγκόσμια θερμοπυρηνική ανταλλαγή.
Ωστόσο, η καταπολέμηση της αφήγησης προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια σύγκρουση σχεδόν σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα χρόνια αδιάκοπης και σε μεγάλο βαθμό αβάσιμη συκοφαντία (στην καλύτερη περίπτωση) ή ακόμη και στη φυλακή με πλαστές κατηγορίες (χωρίς λογοπαίγνιο).

loading...