Δυστοπία: Ρομπότ και Τεχνητή Νοημοσύνη αντικαθιστούν τους ανθρώπους στην εργασία

– «Θα χαθούν 800 εκατ. δουλειές μέχρι το 2030»!

Mετά την απειλή για την ιδιοκτησία και τις κατοικίες των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα δυτικά κράτη και την διαφαινόμενη επιβολή της διατροφής με συνθετικό κρέας και έντομα-σκουλήκια, ένας ακόμη εφιάλτης παραμονεύει για το σύνολο της Ανθρωπότητας και είναι η υποχρεωτική ανεργία, λόγω της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Ρομπότ, που θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους συνολικά σε όλες τις εργασίες.

Κι αυτό γιατί οι περισσότερες από τις εργασίες της σημερινής εποχής είναι απλώς υπηρεσίες, δηλαδή δεν παίζουν κανένα ρόλο στο να διαθέτει η Ανθρωπότητα όλα όσα χρειάζεται για να υποστηρίζεται ο σημερινός τρόπος ζωής.

Θα πει κάποιος τότε γιατί δουλεύουν: Για να είναι απασχολημένοι και να μην ενοχλούν το Σύστημα.

Γι’ αυτό άλλωστε όποιος παρατηρεί βλέπει πως η εργασία αναφέρεται παντού ως… απασχόληση.

Σε ότι αφορά το χρήμα με το οποίο πληρώνονται, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πως προκύπτει από τον αέρα και πρόκειται απλώς για «χαρτί με μπογιές και χρώματα».

Τι θα συμβεί όμως τώρα που τα Ρομπότ και η AI (Artificial Intelligence) θα αναλάβουν τα πάντα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και απλώς θα υπάρχουν.

Όποιος διάβαζε τον Δικαστή Ντρεντ, το περιβόητο κόμικ της 2000 AD, θα θυμάται πως στα χρόνια του 22ου αιώνα, εργαζόταν στον φανταστικό αυτό κόσμο, μόλις το 13%, γιατί όλες τις δουλειές (ακόμα και των μάνατζερ) τις έκαναν Ρομπότ.

Μάλιστα τα «έξυπνα» Ρομπότ, είχαν κάνει και εξέγερση όταν συνειδητοποίησαν πως δεν… είχαν ανάγκη τους ανθρώπους (τα περιβόητα Robot Wars).

Oι άνθρωποι ζούσαν σε κρατικά διαμερίσματα, έπαιρναν ένα κρατικό επίδομα (το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σας θυμίζει κάτι;) με το οποίο απλώς φυτοζωούσαν μέχρι να πεθάνουν και η σορός τους να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα και εν τέλει έτρωγαν συνθετικά τρόφιμα (έπιναν μέχρι και συνθετικό καφέ) καθώς ο πλανήτης δεν διέθεται πλέον επαρκείς πόρους (που άλλωστε είχαν καταστραφεί κατά την διάρκεια των… Atomic Wars, κάτι στο οποίο επίσης είμαστε κοντά στο να το ζήσουμε λόγω της αντιπαράθεσης Δύσης-Ρωσίας και από πίσω Κίνας υποτίθεται για την Ουκρανία).

Όλως τυχαίως, όλα αυτά επιβεβαιώνονται…

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να πάνε τα προϊόντα τους πέρα από το μάρκετινγκ και να τα παρουσιάσουν στους πελάτες σχεδόν «δυναμικά» σε κάθε επίπεδο.

Ως επίμονος έμπορος, οι εταιρείες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε διάφορα πακέτα, σαν να είναι επείγουσα ανάγκη, μπροστά σε άτομα που παρακολουθούν ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή κοινωνικά δίκτυα.

Ο αλγόριθμος που δημιουργήθηκε από προηγούμενες προτιμήσεις ή συζητήσεις ενός ατόμου, εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια αυτών των παρουσιάσεων.

Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζονται προϊόντα που μπορεί να ενδιαφέρουν ή να αρέσουν στα άτομα και οι ιστότοποι αγορών μπορεί να τοποθετούν τα προϊόντα που προτιμούν οι χρήστες σε banner με αλγόριθμους και μπορεί να επιμείνουν στην πώληση του προϊόντος, προωθώντας μια πιο επιθυμητή καμπάνια ή διαφήμιση.

Ο Wilhelm Bielert, επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής και αντιπρόεδρος στην εταιρεία κατασκευής βιομηχανικού εξοπλισμού Premier Tech με έδρα τον Καναδά, είπε ότι οι εξατομικευμένες προτάσεις, τα chatbot και οι εικονικοί βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη, αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν, βρίσκουν και λαμβάνουν πληροφορίες.

Εδώ να προσθέσουμε ότι πλέον πολλές φορές λέμε κάτι στο τηλέφωνο για ένα προϊόν, ή μιλάμε με φίλους γι΄αυτό και αμέσως μετά εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις όταν μπούμε στο διαδίκτυο!

Έχει θετικές και αρνητικές πτυχές, σύμφωνα με τον Bielert. Η θετική πτυχή είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει τους καταναλωτές στην εύρεση των σωστών προϊόντων, ενώ η αρνητική πτυχή είναι ότι αποτελεί πηγή επηρεασμού των καταναλωτών.

Η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Bielert, φέρνει επανάσταση σε αρκετές επιχειρήσεις και ανοίγει νέους τομείς, παρέχει θέσεις εργασίας, αλλά και εξαναγκάζει σε απολύσεις σε ορισμένους τομείς.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα και συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων εταιρειών τεχνολογίας», είπε. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις.

Ο Bielert υποστήριξε ότι η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα έχει ως αποτέλεσμα «κόστος νοημοσύνης», υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν τόσο πολύ το μυαλό τους.

Έως και 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν παγκοσμίως έως το 2030
Σύμφωνα με μελέτη της παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων διαχείρισης McKinsey & Company, η αυτοματοποίηση αναμένεται να εξαλείψει από 400 έως 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως έως το 2030.

Η Goldman Sachs, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT ενδέχεται να επηρεάσουν 300 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως έως το 2030. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η τεχνολογία απειλεί τις θέσεις εργασίας του νομικού και διοικητικού προσωπικού στις ΗΠΑ!

Ο Bielert είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί ορισμένες λειτουργίες και να αντικαθιστά τους ανθρώπους στην κατασκευή, ιδιαίτερα σε επαναλαμβανόμενες, χειροκίνητες θέσεις ή θέσεις που βασίζονται σε δεδομένα.

Φυσικά κάποιος άλλος θα πει πως θα δημιουργηθούν νέου τύπου εργασίες με απαίτηση υψηλών δεξιοτήτων.

Πόσοι άνθρωποι θα μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα προσόντα;

Στην ουσία πρόκειται για την επιβολή του «Great Reset» του Κλάους Σβαμπ και του Γιούβαλ Χαράρι.

Άλλωστε ο Γιούβαλ Χαράρι είχε μιλήσει για την νέα «άχρηστη τάξη» ανθρώπων που δεν θα έχουν καμία αξία να προσφέρουν στην κοινωνία και η οποία θα δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή του Great Reset, περιγράφοντας ένα πολύ άσχημο μέλλον για δισεκατομμύρια ανθρώπων.

Αν και το βίντεό του είχε δημοσιευτεί κάποια χρόνια πριν, (συγκεκριμένα το 2017) ωστόσο με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες για την «ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής» με κατασχέσεις ιδίόκτητων εκτάσεων γης για κατασκευή αιολικών πάρκων, ξαναέγινε επίκαιρο και αναδημοσιεύεται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, γιατί τα όσα είπε τότε, εφαρμόζονται με τάχιστους ρυθμούς… σήμερα.

«Από τη μία πλευρά, θα υπάρχει η εμφάνιση μίας νέας αναβαθμισμένης ελίτ αποτελούμενη από υπερ – ανθρώπους, αναβαθμισμένη από την γενετική – μηχανική, και από computer interfaces συνδεδεμένα με τους εγκεφάλους.

Από την άλλη πλευρά, μία νέα τεράστια άχρηστη τάξη! Μία τάξη δίχως στρατιωτική ή οικονομική χρησιμότητα και ως εκ τούτου δεν έχει καμία πολιτική δύναμη»!

Όλα αυτά ενταγμένα στην ατζέντα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» (Great Reset), καθώς στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» γίνονται κανόνας οι στερήσεις επιβεβιώνοντας και το γνωστό μότο: «Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος».
Στην ετήσια επιστολή προς του μετόχους της JP Morgan , ο Ντάιμον τόνισε ότι τα έργα «πράσινης ενέργειας» πρέπει να επισπευσθούν καθώς «κλείνει το παράθυρο» για την αποφυγή των πολύ πιο ακριβών συνεπειών της παγκόσμιας «κλιματικής αλλαγής».

loading...