Άρθρο που πρέπει να διαβάσεις…

Η υποδούλωση της ανθρωπότητας μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης που προωθείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab έρχεται ταχύτατα. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η καθιέρωση του Ψηφιακού Νομίσματος…!

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) είναι εξαιρετικά απλός: οι πιο έξυπνοι, καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο πρέπει να κυβερνούν όλους τους άλλους. Στην καθομιλουμένη του WEF, τα σχέδιά τους για πλήρη επίβλεψη και τροποποίηση συμπεριφοράς των ανθρώπων θα δημιουργήσουν ένα «βιώσιμο» μέλλον για την ανθρωπότητα.

Οι άνθρωποι δεν θα μετατραπούν σε τίποτα περισσότερο από «πράγματα» που πρέπει να μετρηθούν, να ανακατευτούν, να κατηγοριοποιηθούν, να επισημανθούν, να παρακολουθηθούν, να χειραγωγηθούν και να ελέγχονται. Δεν θα γίνουν τίποτα περισσότερο από γρανάζια στη μεγάλη «υπερανθρωπιστική», τεχνοκρατική μηχανή του WEF.

 

Πηγή: Gatestone Institute

Άρθρο του JB Shurk

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Όταν ο Sir Thomas More έγραψε την κοινωνικοπολιτική σάτιρά του για μια φανταστική νησιωτική κοινωνία στον Νέο Κόσμο, της έδωσε το κατασκευασμένο όνομα, Utopia , που προέρχεται από τα απλά ελληνικά και σημαίνει «κανένας τόπος». Αν και ο Μορ έλεγε χιουμοριστικά στο κοινό του ότι η εξιδανικευμένη κοινότητα του δεν υπήρχε πουθενά, αιώνες κεντρικοί σχεδιαστές που κυνηγούσαν τη φαντασίωση των ουτοπικών κοινωνιών δεν κατάφεραν να καταλάβουν το αστείο. Ακόμη χειρότερα, για κάθε ειρηνική θρησκευτική κοινότητα που επιδιώκει τον χωρισμό από τον σύγχρονο πολιτισμό, υπάρχει ένας διψασμένος για εξουσία τύραννος που επιδιώκει να επιβάλει τη θέλησή του σε όλους τους άλλους.

Φαίνεται σαν να μην περνάει μια γενιά όταν κάποιος μεγαλομανής δεν σηκώνεται να διακηρύξει: «Αν ο κόσμος κάνει ακριβώς όπως απαιτώ, θα σας παραδώσω τον παράδεισο εδώ στη Γη». Συνήθως, αυτοί οι ίδιοι ναρκισσιστές περνούν στην ιστορία και τους θυμόμαστε είτε ως ματαιόδοξοι μπουφόν είτε ως αιμοδιψείς τύραννοι – συχνά και τα δύο.

Σήμερα, ο Klaus Schwab ανεβαίνει ως ηγέτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για να υποσχεθεί μια « Μεγάλη Επαναφορά » για την ανθρώπινη φυλή. Οραματίζεται μια μελλοντική Ουτοπία που επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογικής ακρίβειας, της κεντρικής διαχείρισης των πόρων της Γης, της προσεκτικής παρατήρησης των πολιτών, της συγχώνευσης ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης και της μονοπώλησης της κυβερνητικής εξουσίας από μια μικρή επαγγελματική τάξη με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία. Αν και το WEF έχει αφιερώσει τα τελευταία 50 χρόνια οργανώνοντας συνέδρια, δημοσιεύοντας προτάσεις πολιτικής και συνδέοντας παγκόσμιους ηγέτες στη βιομηχανία, τις τράπεζες, την τεχνολογία πληροφοριών, τη συλλογή πληροφοριών, τη στρατιωτική στρατηγική και την πολιτική, ο στόχος της αποστολής του είναι εξαιρετικά απλός: οι πιο έξυπνοι, καλύτεροι άνθρωποι στο ο κόσμος πρέπει να κυβερνά όλους τους άλλους.

Διαχωρισμένο από όλες τις αξιώσεις του για «σώση του κόσμου» από την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού και την κλιματική αποκάλυψη , το WEF δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα θεμέλιά της υπάρχουν τουλάχιστον από την εποχή του Πλάτωνα, όταν πριν από δυόμισι χιλιετίες ο Έλληνας φιλόσοφος πρότεινε ότι η ιδανική πόλη-κράτος θα διοικούνταν από «φιλόσοφους βασιλιάδες». Ακριβώς όπως ο Πλάτωνας ερεύνησε τον κόσμο και αναμενόμενα συμπέρανε ότι οι άνθρωποι από τη δική του θέση θα έπρεπε λογικά να κυβερνούν όλους τους άλλους, έτσι και οι παγκόσμιες “ελίτ” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχουν καταλήξει σε μια εντυπωσιακά παρόμοια αποφασιστικότητα. Μακριά από το να προωθήσουν οτιδήποτε προοδευτικό ή σύγχρονο, ο Schwab και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τη πρωταρχική σκέψη ενός αρχαίου Έλληνα. Επί μισό αιώνα, τα μέλη του WEF προσπαθούσαν να επινοήσουν την τέλεια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς λόγο από τους ψηφοφόρους πληθυσμούς των δυτικών εθνών και προς έκπληξη κανενός, οι ίδιοι «βασιλείς φιλόσοφοι» έχουν ορίσει τους εαυτούς τους για να ασκούν την εξουσία.

Όπως ισχύει για όλα σχεδόν τα οράματα της Ουτοπίας, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων του WEF θα είναι εξαιρετικά συγκεντρωτική. Οι «ειδικοί» στην κλιματική αλλαγή θα καθορίσουν ποια είδη ενέργειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι «ειδικοί» σε θέματα βιωσιμότητας θα καθορίσουν ποια τρόφιμα μπορεί να τρώει ο άνθρωπος (τουλάχιστον η μη «ελίτ» ποικιλία). Οι «ειδικοί» στην παραπληροφόρηση θα καθορίσουν τι είδους ειδήσεις και ποια πλευρά μιας συζήτησης μπορεί να είναι γνωστά και προωθημένα. «Ειδικοί» σε θέματα υγείαςθα καθορίσει πόσες φορές κάθε πολίτης πρέπει να ενίεται με ολοένα και νεότερα «εμβόλια», εάν οι πολίτες πρέπει να μένουν σε lockdown «για το καλό τους» και εάν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου για να αποδεικνύεται η συνεχής συμμόρφωση. Οι «ειδικοί» στον εξτρεμισμό θα καθορίσουν ποια είδη λόγου είναι «επιβλαβή». Οι «ειδικοί» στον ρατσισμό θα καθορίσουν ποιες ομάδες στην κοινωνία έχουν άδικα «προνόμια». Οι «ειδικοί» στην ανισότητα θα καθορίσουν ποιανού περιουσία πρέπει να καταληφθεί και ποιες ομάδες θα πρέπει να επιβραβεύσει το Δημόσιο. Οι «ειδικοί» σε ό,τι απαιτεί το κράτος θα προσδιορίσουν ότι το κράτος ενεργεί εύλογα σε κάθε βήμα. Ωστόσο, η ελευθερία της σκέψης, η ελευθερία του λόγου, τα ατομικά δικαιώματα, και άλλες προσωπικές ελευθερίες θα σημαίνουν ελάχιστα σε ένα μέλλον που έχει δημιουργηθεί από το WEF που θα βασίζεται σε εμπειρογνωμοσύνη εγκεκριμένη από τον βασιλιά φιλόσοφο. Δεν επιτρέπεται σε καμία στιγμή οι ανάγκες, οι επιθυμίες ή οι ανησυχίες ενός ατόμου να εμποδίζουν το «μεγάλο καλό». Αυτό είναι το ανόητο όραμα του Schwab για την Ουτοπία.

Εάν αυτός και η φυλή του WEF το καταφέρουν, θα το κάνουν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να εξασθενίσουν, αντί να ενδυναμώσουν, την ανθρώπινη φυλή. Ήδη, οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με τους νέους όρους της μελλοντικής τους υποδούλωσης. Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις όχι μόνο να παρακολουθούν το εισόδημα και το ιστορικό αγορών κάθε πολίτη σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να περιορίζουν το τι μπορεί να ξοδέψει ένα άτομο ανάλογα με τα κοινωνικά πιστωτικά σκορ που καθορίζονται από την κυβέρνηση , τις αντιληπτές παραβιάσεις του «κοινού καλού» ή ίσως άδικο κατοχή «συστημικών προνομίων». Τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων όχι μόνο θα παρέχουν καθολική παρακολούθηση των κινήσεων κάθε ατόμου, αλλά θα διασφαλίζουν επίσης τη συμμόρφωση με το ραβδί και το καρότομε μελλοντικές υποχρεωτικές εντολές κατά τη διάρκεια κηρυγμένων «έκτακτων περιστατικών υγείας». Προσωπικά αποτυπώματα άνθρακα που μετρούν την «ενοχή» κάθε ατόμου για τη λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταγραφή όλων όσων τρώει και οπουδήποτε πηγαίνει, ενώ συνεχώς «σπρώχνουν» κάθε πολίτη με ψηφιακές ανταμοιβές ή ποινές για να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του προς πρότυπα που προτιμά η κυβέρνηση. Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τέτοιες παντοδύναμες εξουσίες , οι εισβολές στην ιδιωτική ζωή θα επεκταθούν μόνο, οι δηλωμένες «έκτακτες καταστάσεις υγείας» θα γίνουν μόνο πιο πολλές και οι κυβερνητικές «ωθήσεις» θα γίνονται συνεχώς πιο παρεμβατικές.

Αν αυτό ακούγεται περισσότερο δυστοπικό παρά ουτοπικό και σχεδόν σαν μια ανεπιθύμητη φυλακή που επιβλέπεται από αλόγιστους κυβερνητικούς πράκτορες, αυτό ακριβώς είναι. Οι ζηλωτές του WEF δεν κρύβουν καν τις προθέσεις τους πια, φτάνοντας ήδη στο σημείο να ωθήσουν την κατασκευή « Έξυπνων Πόλεων » ή « Πόλεων Δεκαπέντε Λεπτών».” στο οποίο δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να μετεγκατασταθούν, να ζουν δίπλα-δίπλα σε μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων και να μετακινούνται μέσα από έναν συνεχή λαβύρινθο εισόδων και εξόδων που έχουν πρόσβαση αποκλειστικά μέσω επαλήθευσης και έγκρισης ψηφιακής ταυτότητας. Στην ουσία, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πανοπτικό που εφαρμόζει όλα τα παραπάνω προγράμματα επιτήρησης, για να παρέχει στους μελλοντικούς κυβερνήτες απόλυτο έλεγχο, αφήνοντας όλους τους άλλους σε μια μόνιμη κατάσταση πειθήνιας φυλάκισης. Στη γλώσσα του WEF, τέτοια σχήματα συνολικής εποπτείας και τροποποίησης συμπεριφοράς θα δημιουργήσουν ένα “βιώσιμο” μέλλον Για την ανθρωπότητα. Αναμφίβολα οι δεσμοφύλακες αισθάνονται σχεδόν το ίδιο όταν οι κατάδικοι κρατούνται πίσω από τα κάγκελα σε σειρές ασφαλισμένων κλουβιών. Η διαφορά είναι ότι στην Ουτοπία του WEF, κανένα έγκλημα δεν πρέπει να διαπράττεται για να καρπωθούν οι άδικες «ανταμοιβές» του Schwab.

Τώρα, αν οι Δυτικοί εκτιμούσαν ακριβώς αυτό που τους έρχεται, θα μπορούσαν να αποπληγούν και να αντισταθούν στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων του WEF. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο πιο σημαντικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι αυτός που δεν συζητείται ποτέ ανοιχτά στον Τύπο: ο κρυφός πόλεμος για την ενημέρωση . Όταν επιτρέπεται στους ανθρώπους να συζητούν ανοιχτά ιδέες στη δημόσια πλατεία (συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού τετραγώνου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ιστοσελίδων χωρίς σκιώδεις μπάντες μηχανών αναζήτησης), αυτή η “ελεύθερη αγορά ιδεών” θα πάει εκεί που τις οδηγούν οι άνθρωποι που συζητούν αυτές τις ιδέες. Για τα κυβερνητικά «αφηγήματα» όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να κυριαρχούνΌλες οι διαφωνούμενες απόψεις, οι πλατφόρμες που συμμαχούν με την κυβέρνηση πρέπει να γέρνουν την πλάστιγγα της ελευθερίας του λόγου προς όφελός τους, γελοιοποιώντας, λογοκρίνοντας ή κατηγορώντας κατηγορηματικά τις σκέψεις και τα λόγια των αντιφρονούντων. Σε οποιαδήποτε άλλη αγορά, μια τέτοια σκόπιμη παρέμβαση θα θεωρούνταν αντιανταγωνιστική συμπαιγνία κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων, αλλά επειδή οι συνεργάτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αντιμετωπίζουν την ανταγωνιστική ελευθερία του λόγου ως επικίνδυνη ” παραπληροφόρηση “, η “ελεύθερη αγορά ιδεών” έχει μετατραπεί σε ελεγχόμενη ” ασφαλής χώρος» για τους φίλους της κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει όταν η κυβερνητική αμφιθυμία απέναντι στην ελευθερία του λόγου συνδυάζεται με την ανήθικη τεχνοκρατική δύναμη πίσω από τα σχέδια του WEF για την παγκόσμια Ουτοπία; Λοιπόν, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Schwab στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι, όταν συζητούσε την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα chatbots και τις ψηφιακές ταυτότητες: “Όποιος κατέχει αυτές τις τεχνολογίες – κατά κάποιο τρόπο – θα είναι ο κύριος του κόσμου”. (Μετά από αυτό, η ενιαία κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρείται «θεωρία συνωμοσίας»;) Εάν το WEF ελέγχει τον ψηφιακό κόσμο, τότε ουσιαστικά θα ελέγχει τους ανθρώπους . Κάποτε το υλικό της επιστημονικής φαντασίας, οι τεχνοκράτες του WEF έχουν ακόμη και ένα σχέδιο να “χακάρουν” τους υπαλλήλους.

Η Google διαθέτει τέτοιο έλεγχο της σκέψης : έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει ένα πρόγραμμα “προκαταρκτικής συγκέντρωσης” με σκοπό να “ανοσοποιήσει” τους ανθρώπους ενάντια σε αυτό που η Google θεωρεί ως “προπαγάνδα” ή “παραπληροφόρηση” καθιστώντας ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου με το σπίτι της Google- παρασκευάζεται ακόμη εγκεκριμένη προπαγάνδα. Με τη χειραγώγηση των χρηστών της Google εν αγνοία τους, το μεγαθήριο της μηχανής αναζήτησης μπορεί να αποκρούσει τις ανταγωνιστικές ιδέες — λαμπρό!

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αισθάνεται το ίδιο. Σε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt , ο αυτοαποκαλούμενος ειδικός εμβολίων υποστηρίζει ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά εργαλεία για την καταπολέμηση της «ψηφιακής παραπληροφόρησης» και της «πολιτικής πόλωσης». Αυτό έρχεται μετά από μια πρόσφατη ανακάλυψη ότι η Microsoft έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια βρετανική δεξαμενή σκέψης, Global Disinformation Index (GDI), για να βάλει κρυφά στη μαύρη λίστα συντηρητικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τις εμποδίσει να δημιουργήσουν διαφημιστικά έσοδα. Ο κλωτσιός; Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρηματοδοτεί την «παραπληροφόρηση» του GDIGlobal Engagement Center , τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο GDI προτού το GDI ξεπλύνει τη δυσμενή διάκριση στη Microsoft και άλλες εταιρείες πίσω από ένα λεπτό πέπλο « αντικειμενικότητας ».

Ακολουθώντας το μοντέλο του WEF για τη δημιουργία μιας παντοδύναμης συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής βιομηχανίας και της κρατικής αρχής, η Microsoft και το State Department έχουν βρει πώς να υπονομεύσουν τη διαφωνία, ζητώντας από τρίτο οργανισμό, GDI, να χαρακτηρίζει όλες αυτές τις ομιλίες ως “επιβλαβή παραπληροφόρηση” στο ” Λίστα δυναμικής εξαίρεσης .”

Ομοίως, δημοσίως χρηματοδοτούμενα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλη τη Δύση – συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Καναδά, της Ελβετίας και του Βελγίου – συνεργάζονται για να “αναπτύξουν διαδικτυακές λύσεις” για να στοχεύσουν “σχόλια μίσους και αυξανόμενη παραπληροφόρηση”. Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά όταν τα κρατικά ελεγχόμενα ιδρύματα συνεννοούνται για να ελέγξουν τη διάδοση των πληροφοριών; Όπως κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου ο πρώην στέλεχος του Twitter «Trust and Safety», Yoel Roth , «η απεριόριστη ελευθερία του λόγου παράδοξα οδηγεί σε λιγότερο λόγο, όχι περισσότερο». Από αυτό το οργουελικό πρότυπο διπλής ομιλίας, η σαφής γραμμή που διαχωρίζει την προστασία της ελευθερίας του λόγου από την απόλυτη λογοκρισία είναι εάν ο ομιλητής διατυπώνει απόψεις σε συμφωνία με τον κυβερνώντα συνασπισμό του WEF των Big Tech Τιτάνων και τις κυβερνητικές αρχές ή όχι. Στην Ουτοπία του Schwab, δεν υπάρχει χώρος για αληθινή ελευθερία του λόγου.

Τι συμβαίνει όταν η δουλειά της λογοκρισίας του κοινού βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα ψηφιακά χέρια της τεχνητής νοημοσύνης; Παρόλο που ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι μια « υπαρξιακή απειλή » για την ανθρωπότητα, και ακόμη και καθώς πρωτοπόροι της τεχνολογίας, όπως ο πρώην επικεφαλής της Google, Eric Schmidt, παραδέχονται ότι τα συστήματα υπολογιστών που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να θεωρούνται εξίσου ισχυρά με τα πυρηνικά όπλα . η βιασύνη προς την Ουτοπία που κατασκευάστηκε από AI είναι ολοταχώς μπροστά. Αυτό θα πρέπει να δώσει σε οποιονδήποτε έχει υγιή μυαλό ανησυχητική παύση. Εξάλλου, οι γνωστικές προκαταλήψεις των «ελίτ» της Big Tech όπως οι Gates, Schmidt και άλλοι σχεδόν σίγουρα θα μεταφραστούν σε ψηφιακές προκαταλήψεις για οποιαδήποτε τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT, ένα πρόγραμμα λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους, ήδη τρομάζει τους μπεζέους από τους ανθρώπους με την απροκάλυπτη πολιτική του προκατάληψη. Σε μια περίπτωση, η τεχνητή νοημοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση μιας φυλετικής δυσφημίας ήταν χειρότερη από το να επιτρέψει σε μια πόλη να εκμηδενιστεί από μια πυρηνική βόμβα . Σε άλλη, η τεχνητή νοημοσύνη δικαιολόγησε την καταστολή των ψηφοφόρων Τραμπ ως απαραίτητη για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας» και την πρόληψη της εξάπλωσης «επικίνδυνου λόγου», ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου» των υποστηρικτών του Μπάιντεν. Εν τω μεταξύ, μόλις ορισμένοι πειραματιστές απέκτησαν πρόσβαση στο νέο chatbot της Microsoft με τεχνητή νοημοσύνη, ο συνθετικός εγκέφαλος άρχισε να απειλεί τους ανθρώπους .

Αυτά τα ανησυχητικά πρώιμα σημάδια δίνουν αξιοπιστία στην προειδοποίηση του Schmidt ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να θεωρείται εξίσου και εγγενώς επικίνδυνη με τις πυρηνικές βόμβες. Εκεί που διαφέρει αυτός και άλλες παγκόσμιες «ελίτ» που είναι σύμμαχοι του WEF από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο Manhattan Project, ωστόσο, είναι η φαινομενικά επείγουσα επιθυμία τους να στρέψουν αυτά τα φοβερά όπλα τεχνητής νοημοσύνης απευθείας εναντίον των δυτικών λαών.

Σαφώς, αν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Schwab σκοπεύει να εγκαινιάσει μια Ουτοπία με τεχνητή νοημοσύνη, όπου μπορεί να είναι ο « κύριος του κόσμου », τότε δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα για τα ανθρώπινα όντα. Με μια πολύ πραγματική έννοια, οι άνθρωποι δεν γίνονται τίποτα περισσότερο από «πράγματα» που πρέπει να μετρηθούν, να ανακατευτούν, να κατηγοριοποιηθούν, να επισημανθούν, να παρακολουθούνται, να χειραγωγούνται και να ελέγχονται. Δεν γίνονται τίποτα περισσότερο από γρανάζια στη μεγάλη υπερανθρωπιστική , τεχνοκρατική μηχανή του WEF — χρήσιμοι για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως, αλλά τελικά ένα βάρος για τροφή και στέγαση και λογικά αναλώσιμοι…

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com

loading...