Λεμόνια κατά των ψύλλων!

Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στρέφονται στους καρπούς της φύσης για να προστατεύσουν την υγεία τους ή την υγεία του ζώου τους. Η φύση μας προσφέρει με μηδενικό ή πολύ χαμηλό κόστος λύσεις κατά των παρασίτων. Διαβάστε πώς να φτιάξετε spray λεμονιού κατά των ψύλλων.
Οι ψύλλοι ζουν μόνο 20 μέρες και όμως μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες στα ζώα μας όπως έχουμε γράψει στο adespoto.gr. Εκτός από το να κρατάμε το σπίτι μας καθαρό, με συχνό σκούπισμα πρέπει να ψεκάζουμε το σκύλο με φάρμακο ειδικό για ζώα, κατά των ψύλλων. Μία εναλλακτική από τη μαμά φύση είναι το σπρέι λεμονιού.

Είναι πολύ εύκολο να το χρησιοποιήσετε και κάνει το τρίχωμα του ζώου να λάμπει. Πάρτε 2 λεμόνια και κόψτε τα σε 4 τέταρτα το καθένα. xorisorianews.gr Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με νερό, αφήστε τα να βράσουν και μετά αφαιρέστε τα κουκούτσια και τα περιττά. Γεμίστε ένα μπουκάλι με στόμιο spray με το χυμό αυτό και βάλτε το στο ψυγείο πριν τη χρήση και όποτε δεν το χρησιοποιείτε.

Ψεκάστε το σκύλο σας ή τη γάτα σας στο λαιμό, στο κεφάλι, πίσω από τα αυτιά, κοντά στη βάση της ουράς, κάτω απ την κοιλιά και όπου αλλού μπορείτε. Προσέξτε όμως να μην ψεκάσετε στα μάτια του!

Αυτό πρέπει να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα και αν ο σκύλος σας μένει έξω, ίσως χρειαστεί και πιο συχνά. Οι ψύλλοι σιχαίνονται τη μυρωδιά του λεμονιού και έτσι θα αποφύγουν το ζώο σας.

Το σκόρδο λέγεται ότι είναι ένα ακόμα φυσικό αντιπαρασιτικό. Δώστε στο σκύλο σας μία σκελίδα σκόρδο 1-2 φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε τους ψύλλους μακριά. Κόψτε το σε μικρά κομματάκια και βάλτε το μέσα στο φαγητό του. Προσοχή όμως.. το σκόρδο και το κρεμμύδι, σε μεγάλες ποσότητες, προκαλούν αναιμία στα σκυλιά.

Το σκόρδο εκκρίνεται από το δέρμα και διώχνει τους ψύλλους.

Φυσικά θα πρέπει να δείτε αν όλα αυτά πιάνουν γιατί τα παράσιτα έχουν γίνει ιδιαίτερα ανθεκτικά οπότε ίσως χρειαστεί να στραφείτε σε κάποιο δυνατό φάρμακο.

loading...