Orban: Δυστυχώς σε έναν πόλεμο που γίνεται στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ έχουν τον τελευταίο λόγο – Θα προστατεύσουμε την Ουγγαρία

«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αναγκάσουν την Ουγγαρία να μπει στον πόλεμο», σημείωσε με νόημα ο Orban

Η Ουγγαρία είναι αρκετά ισχυρή να κρατήσει τον πόλεμο μακριά από το έδαφός τη, τόνισε ο Viktor Orban σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Weltwoche.
Τόνισε επίσης ότι η Ουάσιγκτον έχει γίνει ο πρωταρχικός παράγοντας λήψης αποφάσεων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Αναφέρθηκε περαιτέρω στη φύση της σύγκρουσης στον πόλεμο αντιπροσώπων λέγοντας: «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αναγκάσουν την Ουγγαρία να μπει στον πόλεμο και δεν είναι επιλεκτικοί σχετικά με τα μέσα με τα οποία θα επιτύχουν αυτόν τον στόχο».
«Η Ουκρανία είναι ο γείτονάς μας όπου ζουν και Ούγγροι», συνέχισε.
«Επιστρατεύονται και πεθαίνουν κατά εκατοντάδες στο μέτωπο», πρόσθεσε.
Η ουγγρική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε εδώ και καιρό για αυτήν την πρακτική και υπέβαλε τις καταγγελίες της στο Κίεβο.

Οι ΗΠΑ αποφασίζουν

«Η Ευρώπη έχει αποσυρθεί από τη συζήτηση», σημείωσε αναφερόμενος στις χώρες της ΕΕ που σύρθηκαν σε αντιπαράθεση με τη Μόσχα από την Ουάσιγκτον.
«Στις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στις Βρυξέλλες, αναγνωρίζω τα αμερικανικά συμφέροντα πιο συχνά από τα ευρωπαϊκά», υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
« Κι όμως σε έναν πόλεμο που γίνεται στην Ευρώπη οι Αμερικανοί έχουν τον τελευταίο λόγο», τόνισε στη συνέντευξή του ο Orban.
Πρόσφατα, η Ουγγαρία έδειξε την απροθυμία της να πάει μαζί με το υπόλοιπο ΝΑΤΟ καθυστερώντας την ψηφοφορία για την επικύρωση των αιτήσεων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Σουηδία και Φινλανδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press «η καθυστέρηση, η οποία μετακινεί την ψηφοφορία πίσω κατά δύο εβδομάδες στην κοινοβουλευτική σύνοδο που αρχίζει στις 20 Μαρτίου, έρχεται καθώς η Ουγγαρία παραμένει η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εκτός από την Τουρκία που δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως είναι προσωπικά υπέρ της ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ αλλά υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις στη Στοκχόλμη και στο Ελσίνκι έχουν «διαδώσει κραυγαλέα ψέματα» για την Ουγγαρία, τα οποία έχουν εγείρει ερωτήματα στους βουλευτές του κόμματός του σχετικά με εάν θα εγκρίνουν τις αιτήσεις.

loading...