O Putin υπενθυμίζει με νόημα: Το έχετε καταλάβει; – Η Ρωσία διαθέτει υπερηχητικά όπλα και… πολλά άλλα

Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί υπερηχητικά όπλα στην πραγματικότητα τώρα, αν και τα έχει, όπως και άλλα συστήματα αιχμής, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
«Πράγματι, πρέπει να κάνουμε πολλά, ας πούμε, για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων, αλλά τότε το 2014 δεν υπήρχαν υπερηχητικά όπλα, τα οποία υπάρχουν τώρα!
Ναι, στην πραγματικότητα δεν τα χρησιμοποιούμε, αλλά τα έχουμε Καταλαβαίνετε;
Υπάρχουν και άλλα συστήματα αιχμής, αν και το 2014 δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο», είπε ο Putin.
Ερωτηθείς αν έπρεπε να είχε αρχίσει η ειδική επιχείρηση το 2014, τόνισε ότι η πραγματικότητα έχει αλλάξει από τότε και έκανε λόγο για διαφορετικές συγκυρίες.

«Θέλαμε ειρηνική λύση»

Αναφορικά με την προσάρτηση της Κριμαίας ο Putin υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν θα μπορούσε να είναι αδιάφορη στο δράμα των κατοίκων της περιοχής που από το 2014 είναι αντιμέτωποι με τους Ουκρανούς ναζί.
Η Ρωσία υπέθεσε ότι θα ήταν δυνατό να επιλυθεί η κατάσταση με την Ουκρανία ειρηνικά, χωρίς να υπάρξει ένοπλη αντιπαράθεση, σημείωσε.
«Υποθέσαμε ότι θα μπορούσαμε να λύσουμε [την κατάσταση] απολύτως ειρηνικά.
Ποτέ δεν είχαμε καμία βιασύνη για οποιαδήποτε αντιπαράθεση», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αυτά δεν τα κάνουν κανονικοί άνθρωποι

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στον χειρότερο πόλεμο, δεν τα κάνουν κανονικοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά την ενημέρωσή του στην Μαριούπολη όπου μετέβη, μετά την επίσκεψη στην Κριμαία, την ημέρα της 9ης επετείου από την επανένωση της χερσονήσου της Ρωσίας.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στο πρώτο από την αρχή του πολέμου ταξίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της ουκρανικής περιφέρειας του Donbass, o Putin πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη, της οποίας η κατάληψη τον Μάιο, έπειτα από μια από τις πιο μακροχρόνιες και πολύνεκρες μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη μείζονα νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο.
Η περιοδεία του Ρώσου προέδρου έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Vladimir Putin από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εν τω μέσω ισχυρών ρωσικών βομβαρδισμών σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δέχεται τις πιέσεις των ΗΠΑ να αντεπιτεθεί, την ώρα που ακόμη αναμένει μια στρατιωτική βοήθεια η οποία δεν έρχεται, γεγονός που τον έχει φέρει σε τόσο δεινή θέση, ώστε, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην επιθεωρητή του ΟΗΕ Scott Ritter, «θα τον σκοτώσει ο ίδιος του ο στρατός» και μάλιστα ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

loading...