BOOM: Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ «ΤΟ 2023 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ»

ΤΙ ΓΕΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…
Γράφει ο Patrick Wood
 Μετάφραση Ρωμανός
Η 50ή επέτειος της Τριμερούς Επιτροπής σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της αυτοαποκαλούμενης «Νέας Διεθνούς Οικονομικής Τάξης».
Στις 12 Μαρτίου, η Τριμερής Επιτροπή πραγματοποίησε τη συνεδρίαση της ολομέλειάς της στο Νέο Δελχί της Ινδίας για να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την παγκοσμιοποίηση. Η «Τεχνική Εποχή» του συνιδρυτή της Τριμερούς Επιτροπής Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι έχει προφανώς φτάσει επίσημα.
Εν μέσω των νέων παγκόσμιων συμμαχιών που σχηματίζονται καθώς η Ινδία και η Κίνα επιδιώκουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις και καθώς η Κίνα μόλις μεσολάβησε για μια σχέση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, το παγκοσμιοποιητικό αφήγημα άνοιξε ένα νέο, και πιθανώς τελευταίο, κεφάλαιο. Σύμφωνα με τη NikkeiAsia, ένα μη κατονομαζόμενο μέλος της Τριμερούς Επιτροπής απευθύνθηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας και δήλωσε:
«Τρεις δεκαετίες παγκοσμιοποίησης – που ορίζεται ως ολοκληρωμένη, βασισμένη στην ελεύθερη αγορά και αποπληθωριστική – έχει αντικατασταθεί από αυτό που θα είναι μια πολυδιάστατη περίοδος παγκοσμιοποίησης που ορίζεται ως κατακερματισμένη, όχι βασισμένη στην ελεύθερη αγορά αλλά βασισμένη στη βιομηχανική πολιτική και διαρθρωτικά πληθωριστική. Φέτος, το 2023, είναι το Πρώτο Έτος αυτής της νέας παγκόσμιας τάξης».
Αυτό αντικατοπτρίζει την πρώιμη στρατηγική του Brzezinski να μεταμορφώσει τον κόσμο όπως έγραψε στο βιβλίο του Μεταξύ δύο ηλικιών: Ο ρόλος της Αμερικής στην τεχνολογική εποχή:
«Το έθνος-κράτος ως θεμελιώδης μονάδα της οργανωμένης ζωής του ανθρώπου έχει πάψει να είναι η κύρια δημιουργική δύναμη: Οι διεθνείς τράπεζες και οι πολυεθνικές εταιρείες ενεργούν και σχεδιάζουν με όρους που είναι πολύ πιο μπροστά από τις πολιτικές έννοιες του έθνους-κράτους».
Καλώς ήρθατε στη «νέα παγκόσμια τάξη».
Η Τριμερής Επιτροπή δίνει το μήνυμα στο WEF
loading...