Φουντώνει η αντίθεση στις ΗΠΑ-Ο Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορ αποκάλυψε εκατόμβη Πολωνών μισθοφόρων σε Μπαχμούτ και Λουγκάνσκ

Ο στόχος στην Ουκρανία είναι διπλός, από την μία η εξάντληση της Ρωσίας και από την άλλη η οικονομική αποδυνάμωση της Ευρώπης
Κύμα αντίθεσης στις ΗΠΑ, για την εμπλοκή της χώρας και την δημιουργία κατάστασης παρόμοια με το Ιράκ, την Λιβύη και αλλού ανέφερε Αμερικανός ειδικός στο FOX NEWS, προκαλώντας για πρώτη φορά ανησυχία.
Ο ίδιος τόνισε ότι στην Ουκρανία θα γίνει ότι έγινε σε Ιράκ και Λιβύη με αμερικανική δράση, η οποία αφήσει πίσω της στάχτη και καταστροφή.

Αμερικανός Συνταγματάρχης αποκαλύπτει εκατόμβη Πολωνών μισθοφόρων στην Ουκρανία
Ο απόστρατος Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορ κατονόμασε τον αριθμό των Πολωνών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, η Πολωνία έχασε περίπου 2,5 χιλιάδες πολίτες της στο ουκρανικό, έδαφος.

Αυτή η δήλωση έγινε από τον Μακ Γκρέγκορ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο κανάλι YouTube στο The Jimmy Dore Show.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τώρα 20000 μισθοφόροι από την Πολωνία πολεμούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δυόμιση χιλιάδες από αυτούς έχουν σκοτωθεί. Οι σοροί τους, σύμφωνα με τον Αμερικανό, μεταφέρθηκαν στην πατρίδα τους και ενταφιάστηκαν εκεί.

“Πέθαναν όχι στην πατρίδα τους, αλλά στην Ουκρανία” τόνισε ο ΜακΓκρέγκορ.

Την ίδια μέρα, στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News, ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου είπε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού, στρατολογούνται νεαρά αγόρια, γυναίκες και ηλικιωμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι, τις τελευταίες δεκαετίες, η Ρωσία κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή Εφέδρων, και αυτό φαίνεται ήδη στα πεδία των μαχών.

Ο Αμερικανός ειδικός εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς τη βοήθεια δυτικών συμβούλων και εκπαιδευτών, ο ουκρανικός στρατός κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ο ΜακΓκρέγκορ έχει προαναγγείλει την επικείμενη ήττα των ένοπλων σχηματισμών που αποτελούνται από ξένους πολίτες και πολεμούν στην Ουκρανία.Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν προμήθειες όπλων και οι τεχνικοί από τις ΗΠΑ δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών στις τάξεις του ουκρανικού στρατού που επιχειρεί στο Μπαχμούτ, το επιβεβαίωσε και ο διοικητής της μονάδας Αχμάτ, Άπτυ Αλαουντίνοφ.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης ότι στην πόλη υπάρχουν τραυματίες υψηλόβαθμοι μισθοφόροι που έφτασαν από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο διοικητής του κλάδου της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, Ντμίτρι Σίτρα, ο οποίος συνελήφθη από τον ρωσικό στρατό, είπε ότι οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αφήνουν τους στρατιώτες τους χωρίς την κατάλληλη διοίκηση και βρίσκονται οι ίδιοι στα μετόπισθεν.

«Μου δόθηκε το καθήκον να πάω στην μάχη. Δεν έχω δει ποτέ τους προϊσταμένους μου να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίχνονται στην πρώτη γραμμή», είπε ο Σίτρα.

Ο Αντιστράτηγος Αντρέι Γκουρούλεφ, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες σε Μπαχμούτ και τη Μαριγίνκα.
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Τιερί Μαριάνι μίλησε για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ικανοποίηση των αιτημάτων του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, εάν ακολουθηθούν τυφλά τα αιτήματα του Ουκρανού προέδρου, η ΕΕ θα αντιμετωπίσει οικονομική κατάρρευση.

Ο στόχος στην Ουκρανία είναι διπλός, από την μία η εξάντληση της Ρωσίας και από την άλλη η οικονομική αποδυνάμωση της Ευρώπης.

Αυτό οφείλουν οι ηγέτες της ΕΕ να το λάβουν σοβαρά υπόψιν και να δώσουν ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο με ειρηνευτικό σχέδιο που θα σώσει και την ρημαγμένη Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό.

 

loading...