Τραμπ: Μπορώ να τελειώσω τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες

«Ωστόσο δεν θα σας πω πώς θα το κάνω».
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να επιλύσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες» από την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει πώς.

Ο Τραμπ, 76 ετών, έκανε το εντυπωσιακό σχόλιο σε μια συνέντευξη με τον παρουσιαστή του Fox News, Σον Χάνιτι, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα).

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι εάν ο πόλεμος δεν τελειώσει μέχρι το τέλος των προεδρικών εκλογών του 2024 και επρόκειτο να επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο, θα είχε «μέσα σε μια μέρα» μια ειρηνευτική συμφωνία.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ίδιου, του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήταν «εύκολες».

«Αν δεν λυθεί, θα το λύσω σε 24 ώρες με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν, και υπάρχει μια πολύ εύκολη διαπραγμάτευση να γίνει, αλλά δεν θέλω να σας πω τι είναι γιατί τότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω τώρα», σημείωσε ο Τραμπ.

«Αν αυτό το πράγμα δεν λυθεί μέχρι να έχουμε τις εκλογές – που είναι πιθανό να μην έχει λυθεί, και είναι επίσης πιθανό να είμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με αυτούς τους ηλίθιους που κάνουν αυτό που κάνουν – θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο που θα κάνει τον Πρώτο και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο να μοιάζουν με κέικ», προειδοποίησε ο Τραμπ.

loading...