Τραμπ: «Έρχεται πολύ μεγαλύτερη ΥΦΕΣΗ από εκείνη του 1929»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας νέας Μεγάλης Ύφεσης λόγω των πολιτικών του σημερινού επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social .

«Με βάση αυτό που συμβαίνει με την οικονομία μας και με βάση τις εισηγήσεις που γίνονται για την μεγαλύτερη και ηλιθιότερη αύξηση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο Χέρμπερτ Χούβερ (Αμερικανός πρόεδρος από το 1929 έως το 1933) της σύγχρονης εποχής. Θα έχουμε μια Μεγάλη Ύφεση, πολύ ισχυρότερη από ό,τι το 1929. Ως απόδειξη (κατά τα λεγόμενά μου), οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ», έγραψε.

Θυμίζουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την Silicon Valley Bank (SVB) στις 10 Μαρτίου. Ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στις ΗΠΑ.μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Η χρεοκοπία συνδέεται με την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed, η οποία οδήγησε σε υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι τράπεζες έχασαν 620 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με την FDIC.

loading...