Σφαγείο Bakhmut 4500 στρατιώτες σε 7 μέρες

Οι Ρώσοι ποντάρουν σε νίκες στο έδαφος και αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης τέλος Απριλίου –

Ο ρωσικός στρατός καλείται να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις οχυρωμένες περιοχές στα δυτικά αλλά και την ακατάπαυστη ροή οπλικών συστημάτων της Δύσης στην Ουκρανία
 Οι ρωσικές δυνάμεις που είχαν τακτικές επιτυχίες σε Bakhmut, κατεύθυνση Kupyansk, Lyman καθώς και σε Avdiivka και Marinka συνεχίζουν την προέλαση τους…
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος προφανώς στοχεύει να εκμεταλλευτεί αυτές τις προόδους, αν και μικρότερες του αναμενόμενου αλλά δικαιολογημένες αφού επί 10 χρόνια οι Ουκρανοί κατασκευάζουν οχυρά στο Donbass, δηλαδή Donetsk και Luhansk και ταυτόχρονα ο ρωσικός στρατός να οδηγήσει σε στρατηγική ήττα τις Ουκρανικές δυνάμεις στην σχεδιαζόμενη αντεπίθεση έως τέλη Απριλίου ή αρχές Μαίου.
Ο ρωσικός στρατός καλείται να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις οχυρωμένες περιοχές στα δυτικά αλλά και την ακατάπαυστη ροή οπλικών συστημάτων της Δύσης στην Ουκρανία.
Οπότε εάν αναλογιστούμε ότι το ΝΑΤΟ και ειδικά οι αμερικανοί ενορχηστρώνουν τις επιθέσεις των Ουκρανών και τους βοηθούν ακατάπαυστα… τα εδαφικά κέρδη των Ρώσων δεν είναι αμελητέα.

Οι Ουκρανοί μέσα στον Απρίλιο ή το αργότερο αρχές Μαίου θα έχουν λάβει τα απαραίτητα οπλικά συστήματα για να μπορέσουν να διεξάγουν αντεπιθέσεις.
Έχουν ετοιμάσει εφεδρείες 200.000 στρατιώτες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Bakhmut η πόλη φρούριο όπως την αποκαλούν οι Ουκρανοί έχει καταληφθεί κατά 75% από τους Wagner και τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι περικυκλώνουν την Avdiivka, σημειώνουν πρόοδο στην Marinka ενώ στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman επίσης σημείωσαν κέρδη, οδηγώντας σχεδόν 80 Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν.

Putin: Η Δύση «υποκινητής» της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είναι πεπεισμένος ότι η Δύση περνάει όλες τις κόκκινες, ακόμη και βαθιές κόκκινες γραμμές, προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
«Ένα ένοπλο πραξικόπημα της Δύσης – από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αναγκαστήκαμε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό της Κριμαίας, και έτσι ή αλλιώς καταλήξαμε να υποστηρίξουμε το Donbass. Προσποιούνται ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτό.
Είναι οι εμπνευστές αυτής της σύγκρουσης και σήμερα παραδίδουν εκατομμύρια περισσότερα πυρομαχικά, υλικό και ούτω καθεξής», είπε ο Putin.
O Putin τόνισε ότι έχει μιλήσει επανειλημμένα για αυτό, προσθέτοντας ότι η πρώην ηγεσία της Ουκρανίας μπορεί επίσης να κατηγορηθεί για ορισμένα λάθη.
Αλλά είναι η εσωτερική τους υπόθεση, της ίδιας της Ουκρανίας. Αλλά η οργάνωση ενός πραξικοπήματος, εκτός από ένα αιματηρό γεγονός, – αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία»
Σύμφωνα με τον Putin η Δύση υπερβαίνει όλες τις κόκκινες, ακόμη και βαθιές κόκκινες γραμμές, προμηθεύοντας όπλα στο καθεστώς της Ουκρανίας.
«Ναι, αυτό κάνουν, το έκαναν από την αρχή το 2014.
Όταν διευκόλυναν το πραξικόπημα».

Μέρος του πολέμου το ΝΑΤΟ – Έχουν κάνει στρατόπεδο την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ αποτελεί πλέον μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία έχει μετατρέψει σε ένα απέραντο στρατόπεδο υποστήριξε ο Nikolai Patrushev, ο επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο οποίος επισήμανε πως απώτερος στόχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι ο διαμελισμός της Ρωσίας.
«Στην πραγματικότητα, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ είναι συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση.
Δεν κρύβουν τον κύριο στόχο τους, προσπαθώντας να παρατείνουν αυτή τη στρατιωτική σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο.
Θέλουν την ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και περαιτέρω διαίρεση» υπογράμμισε ο Patrushev.

Oskar Lafontaine (Γερμανία): Οι ΗΠΑ προτιμούν την αποδυνάμωση της Ρωσίας από την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία

Ο πρώην επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Oskar Lafontaine, δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται να τερματίσουν την ουκρανική σύγκρουση και στοχεύουν στην μέγιστη αποδυνάμωση της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη.
Ο υπουργός Άμυνας (Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin – περίπου TASS), τον οποίο αποκαλώ πάντα Υπουργό Πολέμου, το παραδέχτηκε ο ίδιος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η σύγκρουση να συνεχιστεί μέχρι η Ρωσία να αποδυναμωθεί.
Ο πολιτικός εξήγησε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αυτοάμυνα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
«Κανένα κράτος δεν θέλει να ζει με το μαχαίρι στο λαιμό του.
Είναι απαράδεκτο να τοποθετούνται πυραύλους κοντά στα σύνορα μιας πυρηνικής δύναμης».
«Οι ισχυρισμοί ότι ο Putin δεν θέλει διαπραγματεύσεις είναι προπαγάνδα», σχολίασε ο Oskar Lafontaine τη γενικά αποδεκτή άποψη στις δυτικές χώρες σχετικά με τη συνειδητή άρνηση του Ρώσου προέδρου από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στη γραμμή Svatove-Kreminna στα βορειοανατολικά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty δήλωσε ότι οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έδωσαν 10 μάχες στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στο Bakhmut και στα περίχωρά του και σημείωσαν οριακά κέρδη εντός της πόλης. Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι δυνάμεις του Ομίλου Wagner εκκαθάρισαν το εργοστάσιο AZOM στο βόρειο Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka στην περιοχή του Donetsk και σημείωσαν κέρδη εντός της Marinka.
Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι δυνάμεις της ομάδας Wagner φαίνεται ότι κατευθύνονται προς την Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τα πυρά ρουτίνας εναντίον περιοχών στις περιφέρειες Zaporizhia, Kherson και Dnipropetrovsk.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν τη συγκρότηση του εθελοντικού τάγματος «Uragan» από τον σχηματισμό της 1ης Ταξιαρχίας Σαμποτάζ και Αναγνώρισης «Wolves», που επιχειρεί στην περιοχή Avdiivka.

Σφαγείο το Bakhmut για τους Ουκρανούς, σε μια εβδομάδα 4.500 απώλειες…

Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν περίπου 1.500 απώλειες σε μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία) την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Andrey Marochko, ένας απόστρατος αντισυνταγματάρχης στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Lugansk (LPR).
Την περασμένη εβδομάδα, οι Ουκρανοί  υπέστησαν καταστροφή αφού έχασαν περίπου 1.500 στρατιώτες και περίπου 3.000 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Bakhmut συνολικά νεκροί και τραυματίες 4.500
Από αυτούς τους τραυματίες, περίπου το 20% δηλαδή 600 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και θα απολυθούν από το στρατό.

Σε κρίσιμο σημείο η ρωσική επίθεση στο Bakhmut

Ρωσικές και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ομόφωνα ένα σημείο καμπής της ρωσικής επίθεσης στην πόλη Bakhmut που σύντομα θα γίνει Artemovsk (το όνομα της πόλης το 1924-2016, έγινε Bakhmut όταν το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε την ιδεολογική απομάκρυνση από τον Κομμουνισμό.

Οι μάχες μετατοπίζονται στο κέντρο της πόλης Bakhmut.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή της αγοράς της πόλης που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Bakhmutka 500 μέτρα από το κτίριο της διοίκησης της πόλης.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι Wagner PMC μετέφεραν εφεδρείες και εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο κέντρο του Bakhmut από τρεις κατευθύνσεις.
Επιβεβαίωσαν επίσης τις μάχες στην περιοχή της αγοράς της πόλης, όπου φέρεται να αναπτύχθηκαν 7 επιπλέον ομάδες επίθεσης των Wagner PMC.
Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, σφοδρές μάχες διεξάγονται επίσης κατά μήκος των οδών Bazarnaya και Independence στα νότια της κεντρικής αγοράς στη δυτική όχθη του ποταμού Bakhmutka.
Στη νότια συνοικία Sobachevka, η κύρια γραμμή του μετώπου βρίσκεται κατά μήκος της οδού Mariupol.
Οι Wagner διέσχισαν τον δρόμο.
Εκκαθαρίζουν την περιοχή του Σχολείου Νο. 5 και τώρα μάχονται κοντά στο σταθμό των λεωφορείων.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίθεση για να αποτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης.
Τσετσένοι μαχητές κρύβονται σε διαμερίσματα στο Bakhmut.
Ο αρχηγός της Τσετσενίας Kadyrov ανακοίνωσε μια αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για όποιον μπορούσε να δώσει την ακριβή τοποθεσία των λεγόμενων ταγμάτων της Τσετσενίας που πήραν τα ονόματα τους από τον Dzhokhar Dudaev και τον Sheikh Mansur:

Εν τω μεταξύ, μονάδες Wagner πλησιάζουν από τη βόρεια κατεύθυνση.
Οι Wagner πήραν τον πλήρη έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής στις βόρειες συνοικίες της πόλης.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων Artemovsky (AZOM) τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Πηγές Wagner δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τις αναφορές.
Πιθανότατα υπάρχει το τελικό στάδιο της επιχείρησης καθαρισμού στις υπόγειες εγκαταστάσεις.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό στη νοτιοδυτική συνοικία Bakhmut, όπου μαχητές Wagner πλησιάζουν την οδό Korsunskoho.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο κοντά στο στάδιο Avangard και πλησίασαν το μνημείο του αεροσκάφους Mig-17, το οποίο καταστράφηκε από τους Ουκρανούς.
Ο έλεγχος της περιοχής θα κόψει τον δρόμο από την πόλη.

Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν στο δυτικό τμήμα της πόλης, σε περίπτωση ρωσικής προέλασης από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση, μια μεγάλη ουκρανική ομάδα στρατιωτών, μπορεί να περικυκλωθεί.
Στο νότιο Bakhmut, οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν ξανά τον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka-Chasov Yar-Bakhmut νότια του Ivanovskoye (Krasny).

Στα βορειοδυτικά του Bakhmut, συνεχίζονται σκληρές μάχες κοντά στο Orekhovo-Vasilovka και τον Bogdanovka.
Αμερικανικές πηγές ανέφεραν ρωσική προέλαση δυτικά του Zaliznyanskoe.
Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί απώθησαν τις δυνάμεις Wagner από ένα από τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου E40 Bakhmut-Slavyansk.
Χάνοντας τις θέσεις της στην πόλη, η ουκρανική πλευρά δεν σταματά να εκμεταλλεύεται το αφήγημα «Bakhmut-φρούριο».

Ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Tony Radakin, αρχηγό του βρετανικού Γενικού Επιτελείου.
Προφανώς, η δημόσια συνομιλία των ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων χρησιμοποιήθηκε ενεργά από την ουκρανική μηχανή προπαγάνδας για να δείξει «την ακλόνητη υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία, στον αγώνα για την ανεξαρτησία του».
«Ενημέρωσα έναν συνάδελφο για την επιχειρησιακή κατάσταση σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Το πιο δύσκολο σημείο βρίσκεται, στην κατεύθυνση Bakhmut.
Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των Αμυντικών Δυνάμεων η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιηθεί», έγραψε ο Ουκρανός στρατηγός μετά τη συνομιλία με τον Βρετανό ομόλογό του.

Ο Zaluzhny πρότεινε η επερχόμενη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού να εστιάσει στο Bakhmut, η οποία συζητήθηκε μαζικά στα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, ο Syrsky, ο διοικητής της Ουκρανικής δύναμης Khortytsya, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, δεν γνώριζε τα σχέδια δημοσίων σχέσεων του Zaluzhny για «σταθεροποίηση της κατάστασης».
Την ίδια μέρα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Syrsky ανέβαλε την ουκρανική επίθεση στο Bakhmut για δύο εβδομάδες λόγω των προβλεπόμενων βροχών την επόμενη εβδομάδα.

Με τη σειρά του, ο Syrsky έστειλε τις καλύτερες ειδικές δυνάμεις του στρατού στην περιοχή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την σχεδόν αναπόφευκτη απώλεια του δυτικού τμήματος της πόλης.
Οι συνεχιζόμενοι δημόσιοι ισχυρισμοί για τυχόν ακριβείς ημερομηνίες της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Bakhmut δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Οι στρατιωτικοί διοικητές δεν δηλώνουν ποτέ τα σχέδιά τους εάν επιθυμούν να επιτύχουν τον στόχο τους.

Εν τω μεταξύ, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επίσης δεν υποστήριξαν τους αισιόδοξους ισχυρισμούς των Ουκρανών αξιωματούχων.
Οι Sunday Times ανέφεραν ότι «η Ουκρανία χάνει από 100 έως 200 στρατιώτες την ημέρα».
Τέτοιες απώλειες φέρεται να αναγκάσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει το Bakhmut και να υποχωρήσει στις δυτικές πόλεις Slavyansk και Kramatorsk.

Ο επικεφαλής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ο Ουκρανικός στρατός είχε προετοιμάσει μια μεγάλη ομάδα περίπου 200.000 στρατιωτών που ήταν οπλισμένοι με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη ουκρανική επίθεση.
Σύμφωνα με τον Yevgeny Prigozhinm, έως και 80.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι συγκεντρωμένοι στην περιοχή Bakhmut, συμπεριλαμβανομένων των Konstantinovka, Sloviansk, Kramatorsk, Chasov Yar, Seversk και Druzhkivka.

Από την άλλη, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εντάχθηκε στη μάχη των μέσων ενημέρωσης για το Bakhmut. Πρόσφατα θυμήθηκε ότι «υπάρχουν περίπου 10 χιλιάδες άμαχοι στο ΒBakhmut».
Αυτή η εκστρατεία μπορεί να έχει στόχο να ξεκινήσει κάποιες διαπραγματεύσεις και να αναγκάσει τις ρωσικές δυνάμεις να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εξασφαλίσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την υποτιθέμενη αποχώρηση αμάχων, όπως έκανε πολλές φορές ο Ρώσος στρατός κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Μαριούπολη.
Τέτοιες αναφορές μπορεί να θεωρηθούν ως ένα μήνυμα ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας πιθανότατα αναζητούν τρόπους για να κρατήσουν τους χιλιάδες στρατιώτες τους μακριά από το χάος του Bakhmut.
Οι Wagner PMC είναι απίθανο να σταματήσουν την προέλαση στην πόλη.
Το ερώτημα είναι γιατί χιλιάδες άμαχοι δεν απομακρύνθηκαν από την πόλη πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών;
Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;
Και ποιος τους παίρνει ομήρους σήμερα;
Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_262023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_March_262023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_262023.png
www.bankingnews.gr

loading...