Στη ΝΔ φοβούνται ότι δεν θα υπάρξουν δεύτερες κάλπες

Τι φοβάται ο Κ.Μητσοτάκης και μίλησε για «τερατογένεση» και κυβέρνηση των «ηττημένων» από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη;

Ο Κ.Μητσοτάκης φανέρωσε την έκδηλη ανησυχία του με τις δηλώσεις που έκανε χθες στην Γλυφάδα πως την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου το κόμμα του πιθανότατα δεν θα είναι πρώτο αλλά και αν είναι, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν θα το έχουν ανάγκη για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα επισήμανε τον «κίνδυνο» να σχηματιστεί κυβέρνηση ηττημένων από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Ακούω για 1η και 2η κάλπη. Μια είναι η εκλογή τον Μάιο, ψηφίζουμε στις 21 για την Ελλάδα που μας αξίζει», είπε.

«Στη ΔΕΘ είχα μιλήσει για κυβερνήσεις από τερατογέννεση και κυβέρνηση ηττημένων από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφακη. Για να κλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, όλοι στην κάλπη και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους».

Γιατί τα είπε όλα αυτά; Διότι απλούστατα οι σοβαρές δημοσκοπήσεις δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 να παίρνουν ένα συνολικό ποσοστό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ του 45-50% των ψήφων.

Αυτό σημαίνει πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να έχουν την ικανότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς να έχουν ανάγκη τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Αντίθετα η ΝΔ χανει εν «καθαρό» 15% σε σχέση με τα εκλογικά ποσοστά της στις εκλογές του 2019.

Δηλαδή από το 39,85% έχει πέσει στην «ζώνη» του 25%.

Ένα 10% έχει «χαθεί» ως απροσδιόριστη ψήφος και ένα 5% ως προσδιορίσιμη.

Επί της ουσίας το 10% καταλήγει σε μικρά κόμματα και το 5% έχει «μεταφερθεί» σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, την ημέρα που προκήρυξε τις εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης, μίλησε για «προοδευτική» κυβέρνηση που θα σχηματιστεί άμεσα μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου και συνεπώς δεν θα χρειαστούν δεύτερες εκλογές.

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται», τόνισε με νόημα.

Άρα έχει γνώση της δυναμικής που έχει σχηματιστεί μετά ο έγκλημα των Τεμπών.

loading...