Πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει το ροχαλητό;

Το ροχαλητό εκτός από μία δυσάρεστη κατάσταση για εκείνον που μπορεί να μας ακούει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποτελεί πολλές φορές και την αφορμή για τη δημιουργία πολλών προβλημάτων υγείας.

Το ροχαλητό μπορεί να επιφέρει υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, αυξημένη πίεση αλλά αυξάνει τις πιθανότητες ακόμα και για εγκεφαλικό επεισόδιο. Άρα, συμπεραίνουμε ότι το ροχαλητό δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε!
Πώς μπορεί όμως κάποιος να αντιμετωπίσει το ροχαλητό. Παρακάτω αναφέρομαι σε κάποιους τρόπους που ίσως βοηθήσουν κάποιον.

• Ύπνος στο πλάι: Έχει διαπιστωθεί ότι αυτός που κοιμάται ανάσκελα έχει περισσότερες πιθανότητες να ροχαλίζει! Ξεκίνα , λοιπόν, να κοιμάσαι από το πλάι!

• Απέφευγε τα πικάντικα φαγητά: Έχει αποδειχθεί ότι , πράγματι, αυξάνουν τις πιθανότητες να ροχαλίζει κάποιος κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

• Επισκέψου ένα εργαστήριο ύπνου διότι είναι το μόνο που θα σε κατατοπίσει πραγματικά για τις αιτίες του ροχαλητού.

• Φρόντιζε να κοιμάσαι πάντα σε καθαρό χώρο. Να αλλάζεις τακτικά σκεπάσματα και να τα αερίζεις καθημερινά. Η σκόνη και τα άλλα σωματίδια ερεθίζουν τη μύτη η οποία εκκρίνει περισσότερη βλέννα με αποτέλεσμα- μάντεψε!- να οδηγείσαι στο ροχαλητό.

Το ροχαλητό είναι μία διαταραχή η οποία μπορεί να ξεπεραστεί, αρκεί ο άνθρωπος να ανακαλύψει τα αίτια και να τα αντιμετωπίσει.

loading...