Προσπαθούν να κάνουν στην Ρωσία μια προσφορά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αρνηθεί

«Πανικόβλητη η αυτοκρατορία», γράφουν αναλυτές…
Καθώς η Ουάσιγκτον αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας είναι πιθανό να τελειώσει άσχημα, οι διεθνιστές των ΗΠΑ διερευνούν μια διέξοδο από την σύγκρουση για να επέλθει παγκόσμια ειρήνη. Γιατί όμως η Μόσχα πρέπει να λάβει στα σοβαρά τέτοιες προτάσεις, ειδικά την παραμονή μιας νέας στρατιωτικής επίθεσης;;;

Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today σε σχετικά πρόσφατο άρθρο που φιλοξενεί:
Όσοι βρίσκονται πίσω από τον θρόνο (σ.σ. διεθνιστές της Δύσης) είναι πιο επικίνδυνοι όταν οι πλάτες τους είναι στον τοίχο.

Η ισχύς τους ξεφεύγει γρήγορα:

Στρατιωτικά, μέσω της συνεχιζόμενης ταπείνωσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Οικονομικά, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Παγκόσμιου Νότου φαίνεται πως θέλει να απαλλαγεί από το νόμισμα κάποιου χρεοκοπημένου γιγαντιαίου κακού νωρίτερα παρά αργότερα (δολάριο).
Πολιτικά, αφού η παγκόσμια πλειοψηφία παίρνει τα μέτρα της για να σταματήσει να υπακούει σε μια ληστρική, απαξιωμένη, μειοψηφία.
Έτσι τώρα όσοι βρίσκονται πίσω από τον θρόνο σχεδιάζουν τουλάχιστον μια προσπάθεια να ανακόψουν την επικείμενη καταστροφή στο στρατιωτικό μέτωπο.

Όπως επιβεβαιώθηκε από ανώτερη πηγή του κατεστημένου των ΗΠΑ, στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, παραδόθηκε μια νέα οδηγία για το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όσον αφορά την πραγματική του ισχύ, ο Μπλίνκεν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα όργανο αυτών που ξεδιπλώνουν στην πραγματικότητα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών έλαβε εντολή να ανακοινώσει αυτή την νέα οδηγία – ένα είδος μηνύματος προς το Κρεμλίνο – μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια τυπώθηκε αμέσως από την Washington Post .

Οι New York Times είναι κοντά στο State Department, ενώ η Washington Post είναι κοντά στην CIA. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η οδηγία ήταν πολύ σημαντική και έπρεπε να δημοσιευθεί στην πιο πολυδιαβασμένη εφημερίδα της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας. Δημοσιεύτηκε ως άρθρο γνώμης.

Η καινοτομία εδώ είναι ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί στην πραγματικότητα κάνουν μια «προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς», όπως λένε συνήθως, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παραχωρήσεων που μπορεί να ικανοποιήσουν για τις ανάγκες ασφαλείας της Ρωσίας. Το σημαντικότερο είναι ότι η προσπάθεια των ΗΠΑ παρακάμπτει εξ ολοκλήρου το Κίεβο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας που διεξάγεται από την Αυτοκρατορία και τους κακοποιούς του ΝΑΤΟ – με τους Ουκρανούς ως αναλώσιμους πληρεξούσιους στην πρώτη γραμμή.

Με την πρώτη ματιά, το μήνυμα από την Ουάσιγκτον μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία, το Donbass, το Zaporozhye και την Χερσώνα – την χερσαία γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την Ρωσία – ως τετελεσμένο γεγονός. Η Ουκρανία θα λάβει το καθεστώς αποστρατιωτικοποιημένης, ενώ η ανάπτυξη των πυραύλων HIMARS και των αρμάτων μάχης Leopard και Abrams θα περιοριστεί στην δυτική Ουκρανία ως «αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις».

Αυτό που προσφέρεται, με μάλλον αόριστους όρους, είναι στην πραγματικότητα ένας διαμελισμός της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατικοποιημένης ζώνης, με αντάλλαγμα το ρωσικό Γενικό Επιτελείο να ακυρώσει την αναμενόμενη επίθεση του 2023 που θα μπορούσε να τελειώσει τόσο καταστροφικά ώστε το Κίεβο να χάσει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

Η προσφορά των ΗΠΑ αυτοπροσδιορίζεται ως ένας δρόμος για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη που διαφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Στην πραγματικότητα, δεν είναι έτσι. Η προσφορά θα σημαίνει απλώς ότι δεν θα υπάρχει κουκούλα στην Ουκρανία και ότι το Κίεβο θα μπορούσε ακόμη και να διατηρήσει εκείνα τα δυτικά εδάφη που η Πολωνία επιθυμεί να ενσωματώσει. Αναφέρεται επίσης η πιθανότητα άμεσης συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για «μια ενδεχόμενη μεταπολεμική στρατιωτική ισορροπία», συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης από την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Όσο για την ίδια την Ουκρανία, οι Αμερικανοί φαίνεται να πιστεύουν ότι θα γίνει μια «ισχυρή, μη διεφθαρμένη οικονομία, με ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όποια αξία έχει απομείνει στην Ουκρανία έχει ήδη αφανιστεί. Όχι μόνο από την μνημειώδη διεφθαρμένη ολιγαρχία τους, αλλά κυρίως από επενδυτές και κερδοσκόπους στυλ BlackRock. Πολλοί οικονομικοί γύπες δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν τα λιμάνια εξαγωγής σιτηρών της Ουκρανίας και τις προπολεμικές εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ. Και φοβούνται ότι μια επίθεση από την Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει την Οδησσό, τον κύριο θαλάσσιο λιμένα και συγκοινωνιακό κόμβο της Μαύρης Θάλασσας — καθιστώντας την Ουκρανία κλειστή χώρα.

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ολόκληρο το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας – συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα του Νικολάι Πατρούσεφ και του αντιπροέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ όμως δεν πιστεύουν οτιδήποτε προέρχεται από το κατεστημένο των ΗΠΑ, ειδικά από πιόνια όπως ο Blinken και η Washington Post . Άλλωστε, το «Stavka 2» -το σύντομο όνομα για την ανώτατη διοίκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων- θεωρεί ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι ικανές να καταλήξουν σε συμφωνία», ακόμη κι αν υπάρχει γραπτή πρόταση.

Όλα δείχνουν απελπισμένη κίνηση των ΗΠΑ να σταματήσουν την Μόσχα παρουσιάζοντας μερικά καρότα με την ελπίδα να καθυστερήσουν ή ακόμα και να αποτρέψουν την αναμενόμενη επίθεση. Άτομα της παλιάς σχολής των ΗΠΑ εκτιμούν πως οι Ρώσοι θα συνεχίσουν τους δεδηλωμένους στόχους τους για αποστρατιωτικοποίηση, αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας και θα αποφασίζουν, από μόνοι τους, πού και πότε κρίνουν σκόπιμο να σταματήσουν στην Ουκρανία.

https://www.el.gr

loading...