Πολεμικό θέατρο του παραλόγου το Bakhmut… οι Wagner ζητούν από τους Ουκρανούς να αποσύρουν ανεκπαίδευτους στρατιώτες

Κόντρα κορυφής στην Ουκρανία για το Bakhmut – Ελέγχουν το 50% της πόλης οι Ρώσοι – Πάνω από 11.000 νεκροί Ουκρανοί τον Φεβρουάριο

Το Bakhmut καθίσταται το απόλυτο επίκεντρο του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επί… ουκρανικού εδάφους.
Οι ρωσικές δυνάμεις υπό τους Wagner κατέλαβαν το ανατολικό Bakhmut, το 50% της πόλης ήδη ελέγχεται από τους ρώσους, ενώ οι Ουκρανοί εν μέσω κόντρας κορυφής… αποφάσισαν να στείλουν και πρόσθετα στρατεύματα για να αποκρούσουν την ρωσική προέλαση…
Και ενώ το Bakhmut βρίσκεται στο επίκεντρο… η ουκρανική πολεμική αεροπορία έχει καταρρεύσει αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ακόμη δύο ουκρανικά πολεμικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο…
Την ίδια στιγμή οι αμερικανικές αρχές αναφέρουν ότι δεν σχεδιάζεται στο ορατό μέλλον να δοθούν F-16 στην Ουκρανία…

Το μισό Bakhmut ελέγχουν οι Ρώσοι

Περίπου το μισό Bakhmut ελέγχουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις όπως υποστήριξε ο Jan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ο οποίος ανέφερε πως η ουκρανική πλευρά υφίσταται μεγάλες απώλειες με αποτέλεσμα πολλοί Ουκρανοί να προσπαθούν να γλιτώσουν.
«Το πυροβολικό μας, ο εξοπλισμός μας και οι δυνάμεις μας βρίσκονται ήδη στην πόλη.
Ελέγχουν πρακτικά τη μισή πόλη» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 o Gagin, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διαφύγουν κατά ομάδες ακολουθώντας επαρχιακούς δρόμους μια και όλοι οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού.

Θα επιχειρήσουν εισβολή

Πάντως, ο Gagin δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επιχειρήσουν να «σπάσουν» τη ρωσική γραμμή και να εισβάλλουν στην πόλη.
«Δεν αποκλείω προσπάθειες για να διαρρήξουν τη ρωσική γραμμή σε μια προσπάθεια να κρατήσουν την πόλη.
Είναι πιθανό να υπάρξουν αντίστοιχες κινήσεις και μέσα από την πόλη.
Υπάρχει μια χαοτική υποχώρηση μικρότερων ομάδων» υποστήριξε ο Gagin, επισημαίνοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες και παραδίδονται.

Χωρίς πυρομαχικά

Όπως είπε, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να εισβάλλουν, αλλά θα κινδύνευαν να μείνουν χωρίς καύσιμα και χωρίς πυρομαχικά.
«Θα υπάρξουν εκατοντάδες τραυματίες.
Πώς τους βγάλουν;
Θα είναι άλλη μια αιματηρή επιχείρηση.
Πίσω από την επίθεση, θα πρέπει να υπάρχουν υποστηρικτικές δυνάμεις.
Είναι πολύ δύσκολο να τις οργανώσεις με αυτούς τους δρόμους» είπε ο Gagin.

Shoigu: Βαθιά στην ουκρανική άμυνα

Αναφερόμενος στις μάχες στο Bakhmut, o Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu υποστήριξε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του.
«Αυτή η πόλη αποτελεί μια σημαντική γραμμή άμυνας για τα ουκρανικά στρατεύματα στο Donbass.
Η κατάληψη της θα μας επιτρέψει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Προειδοποιούν οι Wagner: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν 4 νέες μάχιμες ομάδες για να σώσουν το Bakhmut

Ο ουκρανικός στρατός θα πολεμήσει για το Artemovsk (ουκρανικό όνομα – Bakhmut) μέχρι το τέλος, δημιούργησαν τέσσερις ομάδες για να εμποδίσουν τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε ο ιδρυτής της PMC Wagner Yevgeny Prigozhin.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιούργησαν νέες στρατιωτικές μονάδες στο Slavyansk – την 67η ταξιαρχία, στο Seversk – την 81η και 66η ταξιαρχία, στο Chasov Yar και μια ομάδα στην Konstantinovka.
Οι Ουκρανοί θα στραφούν στο Bakhmut και θα δώσουν μάχες μέχρι το τέλος, και αυτό είναι προφανές, και πρέπει επίσης να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι το τέλος».
Σύμφωνα με τον Yevgeny Prigozhin, οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Bakhmut και ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να αντιδράσει εάν ο ρωσικός στρατός εντείνει την πολεμική δραστηριότητα.

Κόντρα κορυφής μεταξύ Zelensky Προέδρου και Zaluzhny Αρχηγού Στρατού Ουκρανίας για το Bakhmut

Δεν υπάρχουν διαφωνίες στη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας για τις μάχες για το Bakhmut ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού προέδρου.
Οι Ουκρανοί διέψευσαν δημοσιεύματα των δυτικών ΜΜΕ ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) Valery Zaluzhny επιμένει εδώ και καιρό στην ανάγκη υποχώρησης των ουκρανικών στρατευμάτων από το Bakhmut και ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky αντιτίθεται σε αυτό.
Κάθε Ουκρανός πρέπει να έχει πυροβόλα όπλα δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Zelensky, οι ανώτατοι Ουκρανοί στρατηγοί συμφώνησαν όλοι ομόφωνα στην ανάγκη να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Bakhmut και να σταλούν νέα στρατεύματα στην περιοχή.

Τι πραγματικά ισχύει;

Ο Zaluzhny και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky σε συνάντηση με τον Zelensky μίλησαν υπέρ της συνέχισης των μαχών στο Artemovsk (ουκρανική ονομασία – Bakhmut) και της ενίσχυσης των θέσεων στην πόλη.
Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές , ανέφερε ότι η κατάσταση γύρω από το Bakhmut προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ Valery Zaluzhny και Zelensky.
Ο αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny μίλησε στον πρόεδρο πριν από μερικές εβδομάδες για την ανάγκη υποχώρησης από το Bakhmut. Ωστόσο, ο Zelensky είχε μια θεμελιωδώς διαφορετική θέση σε αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, αρκετές από τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ηττηθεί στις μάχες στο Bakhmut αλλά… η ηγεσία της Ουκρανίας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μίλησε επίσης με σκεπτικισμό για τις μάχες στο Bakhmut.
Κατά τη γνώμη του, αυτή η πόλη έχει μάλλον συμβολικό, παρά στρατηγικό νόημα, και «η πτώση του Bakhmut δεν θα σημαίνει απαραίτητα ότι οι Ρώσοι έχουν ανατρέψει το ρεύμα του πολέμου».

Όλοι να πάρουν τα όπλα…

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ανέφερε «όταν ο εχθρός ξέρει ότι κάθε ενήλικος Ουκρανός μπορεί να πάρει ένα πολυβόλο και να αντισταθεί, θα το σκεφτεί 10 φορές».
Ο υπουργός πιστεύει ότι στην Ουκρανία «δεν χρειάζονται πλέον στρατεύσιμοι», αλλά κάθε νέος από την ηλικία των 18 ετών πρέπει να παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα τακτικής ιατρικής, σκοποβολής και εκπαίδευσης.
Επιπλέον, όλοι πρέπει να πάνε στο σκοπευτήριο για να «χρησιμοποιήσουν επιδέξια πυροβόλα όπλα».

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 11.000 στρατιώτες μόνο τον Φεβρουάριο του 2023

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 11.000 στρατιώτες μόνο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.
«Υπάρχει μια σημαντική αύξηση των απωλειών μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Μόνο τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν περισσότερο από 40% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και ανήλθαν σε πάνω από 11.000 στρατιωτικούς.
Από αυτή την άποψη, η αδιαφορία του καθεστώτος του Κιέβου για τον λαό του, καθώς φαίνεται πως δεν λαμβάνει υπόψη τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες για να ευχαριστήσει τους Δυτικούς, προκαλεί έκπληξη» υποστήριξε ο Shoigu.

Αποτυγχάνει η στρατηγική τους

Ο Shoigu αφού υποστήριξε πως προτεραιότητα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει η διατήρηση της ζωής και της υγείας του προσωπικού και των πολιτών, επισήμανε πως τα ρωσικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Η Δύση, στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής για «ήττα της Ρωσίας με τη δύναμη των όπλων», αυξάνει την προμήθεια οπλισμού και πυρομαχικών στο Κίεβο, αλλά αυτό δεν οδηγεί στην επιτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Shoigu.

Πολεμική Ψύχωση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος μπορεί να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών Σχέσεων Szijjarto.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό η ευρωατλαντική κοινότητα βιώνει πλέον κάποιου είδους «πολεμική ψύχωση».
«Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο, μόνο ηττημένοι», επομένως η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο μόνος αληθινός τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι η κατάπαυση του πυρός και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι Ρώσοι εξόντωσαν 525 Ουκρανούς στρατιώτες σε μια ημέρα

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν έως και 525 στρατιώτες της Ουκρανίας στο μέτωπο.
Στην κατεύθυνση Kherson, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 10 οχήματα, το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika, καθώς και τα οβιδοβόλα Msta-B και D-30.
Στην κατεύθυνση του Donetsk, 5 οχήματα μάχης πεζικού, 9 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 5 φορτηγά καταστράφηκαν, 4 οχήματα, ένα όχημα μάχης Uragan MLRS και ένα οβιδοβόλο D-30.
Επιπλέον, η αποθήκη πυρομαχικών της 55ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε…

Πολεμικό θέατρο του παραλόγου το Bakhmut… οι Wagner ζητούν από τους Ουκρανούς να αποσύρουν ανεκπαίδευτους στρατιώτες

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε όλες τις πρώτες γραμμές στο Donbass.
Αφού ο επικεφαλής του Wagner PMC απευθύνθηκε στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky καλώντας να επιτραπεί η απόσυρση των μονάδων που πολεμούν τώρα στην πόλη Bakhmut και δεν διαθέτουν εμπειρία…, το καθεστώς της Ουκρανίας δεν έχει κάνει ακόμη κανένα επίσημο βήμα και δεν έχει δηλώσει την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού.

Η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη.
Μόνο ένας δρόμος που οδηγεί στο Chasov Yar μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά παραμένει κάτω από σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού και οποιαδήποτε κίνηση κατά μήκος αυτού του δρόμου είναι πολύ επικίνδυνη.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλά βίντεο που κοινοποιήθηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες επιβεβαίωσαν ότι πολλές ουκρανικές ομάδες άρχισαν να εγκαταλείπουν την πολιορκημένη πόλη Bakhmut.
Μερικοί από αυτούς προσπαθούν να δραπετεύσουν μέσω των χωραφιών στα νοτιοδυτικά της πόλης.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ουκρανικών στρατιωτικών στηλών, οι οποίες καταστράφηκαν κατά την απόπειρα αποχώρησης κατά μήκος του τελευταίου δρόμου που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, έχει επίσης αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ενώ οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας παραδέχονται μόνο «κάποια επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή του Bakhmut και ισχυρίζονται ότι στέλνουν επιπλέον δυνάμεις εκεί για να απωθήσουν Ρώσους», ουκρανικές στρατιωτικές πηγές καθώς και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παραδέχθηκαν ότι οι Wagner έχουν ήδη καταστρέψει τις πιο επίλεκτες Ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγές στους Wagner κοινοποίησαν τα βίντεο επιβεβαιώνοντας ότι έχουν απομείνει πολλοί στρατιώτες στην πόλη με ελάχιστη εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων νεαρών αγοριών και ηλικιωμένων, που δεν επιβιώνουν στις βαριές μάχες για το Bakhmut.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αποσύρει μερικές από τις πιο πολύτιμες μονάδες του, ενώ η υποχώρησή τους καλύπτεται από ανεκπαίδευτους μαχητές της εδαφικής άμυνας.
Για παράδειγμα, στις 5 Μαρτίου, τουλάχιστον δύο ουκρανικές ομάδες που προσπάθησαν να φύγουν από το Bakhmut καταστράφηκαν από τους Wagner και έως και 30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν.
Στα περίχωρα του Bakhmut, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους στο Krasnoe, το Bogdanovka και το Hromovo.
Την ίδια ώρα, η ρωσική επίθεση συνεχίζεται στην πόλη. Τουλάχιστον 20 προπύργια των Ουκρανών κατέλαβαν στις 4 και 5 Μαρτίου οι ρωσικές δυνάμεις.
Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις στην πολιορκημένη πόλη και μέχρι στιγμής, περίπου το 40% του Bakhmut βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι ρώσοι «κατέρριψαν δύο μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Ουκρανίας»

Δύο μαχητικά MiG-29 και Su-27 των ουκρανικών δυνάμεων καταρρίφθηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.
Οι ρώσοι κατέρριψαν επίσης ένα ελικόπτερο Mi-8 και εννέα drones.
«Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε μια μάχη στην περιοχή Zaporizhia.
Επίσης, ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 χτυπήθηκε στην περιοχή του χωριού Novopavlovka, στο Donetsk».
«Συστήματα αεράμυνας κοντά στην πόλη Krasnoarmeysk στο Donetsk κατέρριψαν ένα αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας», προσθέτοντας ότι αναχαιτίστηκαν επίσης 15 εκτοξευτές πυραύλων Himars και Uragan.

Οι Ουκρανοί ζητούν η Ρωσία να μην προεδρεύσει στο Συμβουλίου του ΟΗΕ τον Απρίλιο…

Η Ουκρανία θέλει να εμποδίσει τη Ρωσία να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο, όπως είχε προγραμματιστεί.
Η προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλάζει κάθε μήνα με εναλλαγή που ακολουθεί την αλφαβητική σειρά των 15 χωρών-μελών.
Σύμφωνα με πηγές από την έδρα του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, δεν υπάρχουν κωδικοποιημένες συνθήκες υπό τις οποίες μια χώρα δεν μπορεί να ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομική βάση για να αποτρέψουν την Ρωσία.

Η Ρωσία εκτοξεύει έναν πύραυλο από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας που έπληξε στόχο 1.000 χιλιόμετρα

Ένα ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε έναν πύραυλο κρουζ Kalibr από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας: ήταν μια άσκηση και ο πύραυλος χτύπησε έναν χερσαίο στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη από χίλια χιλιόμετρα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο, σύμφωνα με αναφορές του Reuters, στο οποίο φαίνεται ο πύραυλος να αναδύεται από το νερό και στη συνέχεια να χτυπά έναν στόχο σε μια περιοχή εκπαίδευσης στην ανατολική περιοχή Khabarovsk στη Ρωσία.

Η ουκρανική κυβέρνηση διορίζει νέο επικεφαλής του εθνικού γραφείου κατά της διαφθοράς

Η ουκρανική κυβέρνηση διόρισε νέο επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU).
Ο νέος επικεφαλής εργαζόταν στο γραφείο αρχιτεκτονικού και ελέγχου κτιρίων της χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς μία από τις βασικές απαιτήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας…
website_3.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_052023_1.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_052023_1.png
www.bankingnews.gr

loading...