Ποινή φυλάκισης 13,5 χρόνων σε ομογενή για «σαδιστικά και άθλια» εγκλήματα πριν 36 χρόνια


Θα ακυρωθεί η βίζα του, μόνιμου κατοίκου Αυστραλίας και μετά την αποφυλάκισή του μπορεί να απελαθεί πίσω στην Ελλάδα, όπου ζούσε όταν ήταν παιδί

Ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και 6 μηνών – με περίοδο μη αναστολής 8 ετών και 2 μηνών- επέβαλε το County Court στον Θεόδωρο Τσάλκο (Theodoros Tsalkos), για «σαδιστικά και άθλια» εγκλήματα.

Ο 61χρονος σήμερα ομογενής κρίθηκε ένοχος από σώμα ενόρκων, πρόσφατα, για απαγωγή, βιασμό και κατάφωρη προσβολή της δημοσίας αιδούς με άτομο κάτω των 16 ετών, πριν από 36 χρόνια.

Ήταν 25 ετών όταν στις 7 Μαΐου 1987 στο St Kilda, σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, προσποιήθηκε ότι ήταν μυστικός αστυνομικός και ζήτησε από δύο έφηβες, 15 και 16 ετών, να μπουν στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, όπως καταδικάστηκε, τις κακοποίησε βάναυσα στο Elwood και το Balaclava.

Οι δύο κοπέλες, αρχικά αρνήθηκαν ότι ήταν ιερόδουλες, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν την κατάθεσή τους. Στο County Court έγινε γνωστό ότι είχαν αρχίσει λίγες ημέρες νωρίτερα μια «σύντομη εξόρμηση» ως εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, όταν ο 25χρονος, τις «επέλεξε» και απειλούσε να «τινάξει κεφάλια στον αέρα», σε μία επίθεση εναντίον τους που διήρκεσε 4 ώρες.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ότι 10 μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο του 1986, ο κατηγορούμενος οδηγούσε ταξί όταν, όπως κατηγορήθηκε, απήγαγε μία πελάτισσα που ήθελε να τη μεταφέρει στο σπίτι της στο Northcote. Εκείνη απέδρασε, αφού κατάφερε να δαγκώσει τη γλώσσα του καθώς τη φιλούσε.

«Αυτό που κάνατε ήταν αγνό κακό (pure evil)», επεσήμανε η Δικαστής Rosemary Carlin για την υπόθεση των δύο έφηβων κοριτσιών. «Και δεν είναι λιγότερο κακό επειδή τα κορίτσια εκείνη τη στιγμή ασχολούνταν με τη σεξουαλική εργασία».

«Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που τα συναντήσατε, αναγνωρίσατε ότι ήταν νεαρές και αφελείς και εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση προσποιούμενος ότι είστε αστυνομικός και απειλώντας ότι θα τους απαγγείλετε κατηγορίες», είπε.

«Τα υποβάλατε σε μια παρατεταμένη, τρομακτική και εξευτελιστική δοκιμασία που περιλάμβανε απειλές βίας και πολλαπλές σεξουαλικές πράξεις χωρίς προστασία».

«Το αδίκημά σας δικαιολογεί σαφώς σημαντική ποινή φυλάκισης. Τα εγκλήματά σας ήταν σαδιστικά και άθλια και οι συνέπειες για τα θύματά σας ήταν μακροχρόνιες».

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση είχε «βαλτώσει» για περισσότερα από 30 χρόνια μέχρι που η πρόοδος στις εξετάσεις DNA επέτρεψε να εξεταστούν δείγματα που είχαν διατηρεί κατεψυγμένα. Τα επιχρίσματα που ελήφθησαν τότε από τα κορίτσια ταυτοποιήθηκαν με τον Θ. Τσάλκο, ο οποίος ήταν πρόσωπο ενδιαφέροντος. Συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Μάρτιο του 2020. Ο ίδιος δήλωνε αθώος.

Η ηθική ενοχή (moral culpability) είναι αυξημένη είπε η Δικαστής, καθώς απήγαγε, επιτέθηκε και έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε μια γυναίκα το 1986 (το περιστατικό με το ταξί), αλλά δεν καταδικάστηκε γι’ αυτό μέχρι το 1989. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, η οποία ανεστάλη για εννέα μήνες.

Ο Θ. Τσάλκος πρέπει να εκτίσει οκτώ χρόνια και δύο μήνες στη φυλακή προτού μπορέσει να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, υπό όρους. Θα είναι εγγεγραμμένος ως σεξουαλικός παραβάτης (sex offender) για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όπως έγινε γνωστό στο Δικαστήριο -κατά τη Herald Sun- θα ακυρωθεί η βίζα του, μόνιμου κατοίκου και μετά την αποφυλάκισή του μπορεί να απελαθεί πίσω στην Ελλάδα, όπου ζούσε όταν ήταν παιδί.

Με τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους στα τέλη του 2030.

https://neoskosmos.com

loading...