Ο Άσαντ είναι ο α΄ηγέτης παγκοσμίως που καλεί το λαό του σε μετάνοια έναντι της κρισιμότητας των καιρών!

Άσαντ για σεισμούς: Ας πιστέψουμε στον Θεό και στη θέληση μας που μπορεί να κάνει θαύματα. Η Συρία δεν ήταν σεισμογενής για 2,5 αιώνες…!

Ο Πρόεδρος της Συρίας Dr Bashar al Assad απεύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο για τις συνέπειες του τρομακτικού σεισμού στο δοκιμαζόμενο λαό του. Ως πραγματικός ηγέτης καλεί το λαό του σε μετάνοια μετά τους Αποκαλυπτικούς σεισμούς..Είναι ο πρώτος παγκοσμίως ηγέτης στη σύγχρονη εποχή που το κάνει αυτό..Αναγνωρίζει ως διορατικός ηγέτης την κρισιμότητα των καιρών. Διάγγελμα Άσαντ για σεισμούς: Ας πιστέψουμε στον Θεό και στη θέληση μας που μπορεί να κάνει θαύματα. Η Συρία δεν ήταν σεισμογενής για 2,5 αιώνες…!Mεταξύ άλλων τόνισε:

Η πατρίδα είναι το σπίτι… και η προστασία της είναι καθήκον, ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος της πρόκλησης και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες. Η Συρία δεν ήταν ζώνη σεισμού για δυόμισι αιώνες και δεν ήταν εξοπλισμένη για σεισμούς, η επείγουσα βοήθεια που έφτασε από φιλικές και αδελφικές χώρες συνέβαλε στον μετριασμό των επιπτώσεων του σεισμού. Αυτό που θα αντιμετωπίσουμε ως προς τις επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα διαφέρει από αυτό που αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Το σκηνικό δεν ήταν πρωτόγνωρο για κανέναν από εμάς, και το είδαμε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, και ήρθε μετά από 12 χρόνια πολέμου και πολιορκίας. Εάν ο πόλεμος είχε εξαντλήσει πολλούς εθνικούς πόρους και είχε αποδυναμώσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης περισσότερων κρίσεων, παρείχε επίσης στη συριακή κοινωνία την εμπειρία και την ικανότητα να ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά από τις πρώτες ώρες του σεισμού.. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα εθνικό όραμα για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του σεισμού. Τα κυβερνητικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να παρέχουν προσωρινή στέγαση και ιδρύεται ένα ταμείο για τη στήριξη των πληγέντων. Εργαζόμαστε για τη θέσπιση νομοθεσίας και τη λήψη μέτρων για τον μετριασμό των επιπτώσεων, εκτός από άλλες ιδέες που θα ανακοινωθούν από τα ενδιαφερόμενα όργανα.

Όταν οι κοινωνίες εκτίθενται σε σεισμούς όλων των ειδών, είτε είναι γεωλογικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, πολιτιστικοί, κοινωνικοί ή άλλοι βίαιοι κραδασμοί, πρέπει να χάσουν μέρος της σταθερότητάς τους, λόγω του κλονισμού των θεσμικών και κοινωνικών ελέγχων τους, συμπεριλαμβανομένων νόμων και κανονισμών, ιδανικών, εθίμων και ηθικής… Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην εμφάνιση των αρνητικών στοιχείων που ήδη προϋπάρχουν αλλά είναι λανθάνοντα ή περιορισμένα από αυτούς τους ελέγχους….Αλλά θα απογοητευθούν όσοι βιάστηκαν να δώσουν μια άλλη εικόνα για τη Συρία..

Υπάρχει κάποιο γεγονός -μικρό ή μεγάλο- ικανό να σβήσει τις εικόνες ηρωισμού των εθνικών μας πολιτικών και στρατιωτικών θεσμών, της κοινωνίας των πολιτών και των μεμονωμένων εθελοντών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσής τους όλη τη μέρα και τη νύχτα; Και ό,τι κατορθώθηκε τους πιστώθηκε, κουβαλούσαν την πατρίδα με τις ελπίδες και τους πόνους της με ενθουσιασμό, ικανοποίηση, απεριόριστη αγάπη και μεγάλη θυσία, και ήταν η πατρίδα με όλα τα όμορφα νοήματα και τις ευγενείς αξίες της; Ή μήπως αυτή η αυθόρμητη λαϊκή παρόρμηση να υποστηρίξει τους πληγέντες με μια πλημμύρα καλοσύνης, μπορεί να αμφισβητηθεί…

Αυτή η παρόρμηση στην οποία ο εύπορος δίνει στον ενδεή χωρίς να ζητά, και ο άπορος αφαιρεί κάτι από τους πόρους του και τη καθημερινή διατροφή για να βοηθήσει, που μόλις και μετά βίας φτάνει για αυτόν και την οικογένειά του για να βοηθήσει τους αναξιοπαθούντες. Ενσάρκωσαν λοιπόν για εμάς ένα ζωντανό και αληθινό πρότυπο ηθικής στις πιο ευγενείς εκφάνσεις του, τον πατριωτισμό με τα βαθύτερα έννοιά του και την ανθρωπιά στις καλύτερες ποιότητες του. Και μπορούμε να ξεχάσουμε αυτούς που κινητοποίησαν το ζήλο και την προθυμία να υπερασπιστούν την αληθινή εικόνα της κοινωνίας μας στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας και δεν επέτρεψαν στη διαστρεβλωμένη εικόνα που κάποιοι προσπάθησαν να πλασάρουν, να βλάψει τη φήμη μας ως κοινωνία, για την ηθική σε αυτήν και για την αλληλεγγύη και την ετερότητα ως υψηλότερη αξία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο; Και άλλες ατελείωτες ιστορίες και λεπτομέρειες, άνθρωποι και ήρωες, γενναίοι και γενναίοι, αποτελούν πρότυπα για το παρόν και φάρους για το μέλλον.

Σε όλους αυτούς, σε όλους όσους εργάστηκαν για να απαλύνουν την οδυνηρή ταλαιπωρία με ό,τι μπορούσε ο καθένας οικονομικά και ηθικά, με μια λέξη ή ένα πράγμα, κατοίκους και ομογενείς, δεν εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, γιατί αγαπάνε τη χώρα, αλλά γιατί την υπηρετούνε και την υπερασπίζονται. Αυτό από την πλευρά οποιουδήποτε από εμάς είναι ένα καθήκον που δεν απαιτεί ευχαριστίες, αλλά μάλλον τους λέμε: Είμαστε περήφανοι για σας και περήφανοι για σένα Πατρίδα.

Εν μέσω του πόνου και της θλίψης μας για τα θύματα και της υπερηφάνειας μας για τους συμπατριώτες μας, δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους Άραβες αδελφούς και φίλους που στάθηκαν μαζί μας από τις πρώτες ώρες της καταστροφής και τη βοήθειά τους σε είδος στο πεδίο είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μας να αντιμετωπίζουμε δύσκολες συνθήκες σε κρίσιμες ώρες.Ομάδες διάσωσης από διάφορες χώρες που συμμετείχαν αποτελεσματικά και παρέμειναν να εργάζονται μέχρι τις τελευταίες στιγμές ελπίδας για την παρουσία ενός ζωντανού ανθρώπου κάτω από τα ερείπια και συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης με την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των συμπολιτών τους Σύριων, και ήταν αληθινά αδέρφια… Σε αυτούς στέλνουμε χαιρετισμούς, ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στο όνομα κάθε Σύρου.

Συμπατριώτες μου:

Όλοι εμείς σε αυτή τη χώρα, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, πιστεύουμε στον Θεό.. Το να πιστεύουμε σε Αυτόν σημαίνει να πιστεύουμε στο θέλημά Του.. Το θέλημά του για εμάς είναι ένα πεπρωμένο που μπορεί να μας φέρει πράγματα που μας αρέσουν και άλλα που μισούμε.. Και αν δεν είμαστε στη θέση εκείνων που κατανοούν τη θεία σοφία σχετικά με τις θλίψεις και τις ευλογίες που μας ταλαιπωρούν και τις αιτίες τους, τότε σίγουρα είμαστε στη θέση να μάθουμε μαθήματα και να παίρνουμε μαθήματα από αυτά, καλά και κακά.

Το πιο σημαντικό και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε από αυτή τη σκληρή εμπειρία, είναι η πίστη στις μεγάλες μας ικανότητες και η πίστη ότι η αλληλεγγύη μας…

Ας πιστέψουμε στον Θεό, ας πιστέψουμε στην πατρίδα, και ας πιστέψουμε στη θέληση που είναι ικανή να κάνει θαύματα όταν την κατέχουμε, ώστε η Συρία να παραμείνει αγαπητή στα παιδιά της, δυνατή στην ιστορία της, πλούσια στην αξιοπρέπειά της, και ικανός για τη θέλησή του.

Είθε ο Θεός να ελεήσει τους χαμένους μας, να θεραπεύσει τους τραυματίες μας και να προστατεύσει τη Συρία και τον λαό της από κάθε κακό.

Ειρήνη, έλεος και ευλογίες του Θεού

 

Ο Άσαντ είναι ο α΄ηγέτης παγκοσμίως που καλεί το λαό του σε μετάνοια έναντι της κρισιμότητας των καιρών! Άσαντ για σεισμούς: Ας πιστέψουμε στον Θεό και στη θέληση μας που μπορεί να κάνει θαύματα. Η Συρία δεν ήταν σεισμογενής για 2,5 αιώνες…!

dimpenews.com

loading...