Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τρελαθεί. Έχουν δίκαια αιτήματα !

Σήμερα προς τιμήν του, δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής ζήτησε συγνώμη από τους εργαζόμενους στα τρένα που όταν έστελναν δελτία Τύπου για τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες τους, δεν διάβαζε τους λόγους.
Αν τα ΜΜΕ έδιναν περισσότερη σημασία σε αυτά ίσως να είχε δωθεί η πρέπουσα δημοσιότητα και τα προβλήματα αυτά να είχαν διορθωθεί, οι άνθρωποι να είχαν σωθεί.
Εδώ όμως να πούμε πως και όταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές απεργούν και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, σοβαρούς λόγους έχουν κι αυτοί. Και αυτούς τους έχουν ακούσει, τους λένε τους λόγους στα ΜΜΕ και τα ΜΜΕ τους γνωρίζουν.
Γνωρίζουν για τα εξοντωτικά ωράρια, για τις άθλιες υποδομές, για τις ελλείψεις προσωπικού, για τους απαράδεκτα μικρούς μισθούς.
Και παρόλα αυτά γιατροί και νοσηλευτές ξανά και ξανά αντιμετωπίζουν τη γκρίνια των ΜΜΕ, τη χλεύη των ΜΜΕ πως είναι επαγγελματίες απεργοί, την επίθεση των ΜΜΕ πως ταλαιπωρούν την κοινωνία και τους ασθενείς.
Και αυτή η συμπεριφορά μεταφέρεται στον κόσμο που τους βρίζει γιατί κλείπουν ένα δρόμο να κάνουν την πορεία και τη διαδηλωσή τους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να στέλνει ΜΑΤ με χημικά και γκλοπ να τους συνετίσουν.
Και αυτό συμβαίνει με κάθε εργατικό κλάδο που κατεβαίνει. Ίδια ιστορία, ίδια συμπεριφορά από την κυβέρνησς και τα ΜΜΕ που μεταφέρουν την οργή στην κοινωνία, που βρίζει τους απεργούς όποιοι και να είναι, και η κυβέρνηση να νιώθει καλά να στείλει ΜΑΤ να τους τσακίσει στο ξύλο.
Το ίδιο και με φοιτητές και με συνταξιούχους, και με εκπαιδευτικούς, και με γιατρούς και με νοσηλευτές και με εργάτες κάθε είδους.
Αυτή είναι η τακτική και σε όποιον αρέσει όπως έχουν πει εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε ανάλογες καταστάσεις.
Και αυτά είναι ως τώρα στην πλειονότητα τους τα ΜΜΕ στη συμπεριφορά τους.
Σήμερα βρέθηκε ένας και ζήτησε συγνώμη και μπράβο του. Πρέπει όμως να αλλάξουν πολλά ακόμα στην αντιμετώπιση της κοινωνίας από τα ΜΜΕ.
Εχθές ένας άλλος δημοσιογράφος από δελτίο ειδήσεων προβόκαρε τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ ρωτώντας τους γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν και δεν έκαναν κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των τρένων, όταν ήξερε απο το πρωί πως αυτό ήταν ψέμα. Πως και διαμαρτυρίες και εξώδικα και ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις είχαν κάνει.
Σεβασμός στα προβλήματα της κοινωνίας. Σεβασμός στα προβλήματα των εργαζομένων των φοιτητών, των μαθητών, των καλλιτεχνών και των συνταξιούχων. Και σεβασμός στα αιτήματα τους, στις απεργίες τους και τις κινητοποιήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τρελαθεί. Έχουν δίκαια αιτήματα, έχουν σοβαρά ζητήματα και προβλήματα και απαιτούν δίκαιες, τίμιες λύσεις.
Τους ακούμε και τους στηρίζουμε. Όλους.

 

loading...