Ν.Μεντβέντεφ προς Λ.Γκράχαμ περί «κατάρριψης ρωσικών μαχητικών»: «Είσαι αμερικανικό κάθαρμα – Πρόσεχε μην έχεις αεροπορικό ατύχημα»!


Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος απάντησε με ακραίο τρόπο στις εξίσου ακραίες δηλώσεις του γερουσιαστή των ΗΠΑ

O Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με την χθεσινή ακραία του δήλωση περί «κατάρριψης ρωσικών μαχητικών αν πλησιάσουν ξανά αμερικανικό εναέριο μέσο» δημιούργησε τις συνθήκες για μία εξίσου ακραία απάντηση στον ίδιο προσωπικά, από τον πρώην Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ, ο οποίος τον αποκάλεσε «αμερικανικό κάθαρμα» και τον προειδοποίησε ότι «σε τέτοια πλάσματα συμβαίνουν αεροπορικά ατυχήματα»!

O Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφορικά με την κατάρριψη του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper από ρωσικά μαχητικά Su-27, δήλωσε χθες ότι «έπρεπε να είχαν καταρριφθεί» παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως αυτό θα άνοιγε «την πόρτα του φρενοκομείου», δηλαδή θα προκαλούσε έναν πυρηνικό πόλεμο, που θα είχε ως κατάληξη την καταστροφή των ΗΠΑ όπως και όλου του πλανήτη (οι απώλειες σε έναν πυρηνικό πόλεμο μερικών ημερών με συντηρητικές προβλέψεις υπολογίζονται ότι θα είναι περίπου σ3 δισ. άνθρωποι και οι επιζήσαντες θα πρέπει να επιβιώσουν σε ένα άθλιο ραδιενεργό περιβάλλον).

Σήμερα ο Ν.Μεντβέντεφ με δηλώσεις του προχώρησε σε δηλώσεις που δείχνουν πως ο πλανήτης είναι κοντά στην «ώρα μηδέν».

«Σχετικά με το αμερικανικό drone.

Σύντομα συμπεράσματα: δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση για αυτό το θέμα. Η Σύμβαση του Σικάγου του 1944 και άλλα διεθνή έγγραφα δεν ρυθμίζουν αυτά τα θέματα.

Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι οι Αμερικανοί κατέστρεψαν τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών, που έδινε το δικαίωμα σε στρατιωτικές επιθεωρήσεις.

Η εγχώρια νομοθεσία μόλις διαμορφώνεται.

Όμως ο Αεροπορικός Κώδικας χρησιμοποιεί τους όρους «απαγορευμένες ζώνες» και «περιορισμένες ζώνες».

Έτσι, σύμφωνα με το άρθ. 15 VC, καθορίζονται απαγορευμένες ζώνες, επικίνδυνες ζώνες, ζώνες περιορισμών στις πτήσεις αεροσκαφών και άλλα στοιχεία της δομής του εναέριου χώρου που έχουν δημιουργηθεί για την εκτέλεση δραστηριοτήτων στον εναέριο χώρο.

Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση. Τα drones πρέπει επίσης να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες. Ειδικά κατά την περίοδο των εχθροπραξιών, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου.

Γενικά, μιλώντας με απλό τρόπο, οι Αμερικάνοι έχουν ξεφύγει τελείως. Και το να στέκεσαι στην τελετή μαζί τους είναι λάθος. Αν και χρειάζονται στρατιωτικές επαφές, φυσικά.

Ειδικά με φόντο τις δηλώσεις Αμερικανών καθαρμάτων όπως ο γερουσιαστής Graham ότι είναι απαραίτητο να καταρρίψουμε ρωσικά αεροπλάνα. Παρεμπιπτόντως, αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν μερικές φορές σε τέτοια πλάσματα».

«Μια εσκεμμένη επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο θα σημαίνει ανοιχτή κήρυξη πολέμου ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» δήλωσε χθες ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ σε απάντηση των δηλώσεων του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος ζήτησε κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους.

«Οι εκκλήσεις ορισμένων Αμερικανών γερουσιαστών ξεπερνούν κατά πολύ την κοινή λογική», πρόσθεσε ο Ρώσος πρεσβευτής, σχολιάζοντας τις απειλές του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν στην απώλεια του αμερικανικού UAV με κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών που πλησιάζουν αμερικανικά αεροσκάφη σε διεθνή εναέριο χώρο.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους και την πορεία των ενεργειών των Ρώσων πιλότων κατά το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Επαναλαμβάνω, για όσους δεν έχουν καταφέρει να δουν την κατάσταση αντικειμενικά: τα μαχητικά μας δεν ήρθαν σε επαφή με το αμερικανικό UAV», είπε ακόμη ο Αντόνοφ σχολιάζοντας την απώλεια του MQ-9.

loading...