Νέα Υόρκη: Παρέλαση-Εξευτελίζουν και την εθνική μας επέτειο


Βρέθηκε ο επιχειρηματίας που ”αγόρασε” τον τίτλο ”μέγα τελετάρχη” γιά την παρέλαση (γιά 25 Μαρτίου) Νέα Υόρκη, που θα γίνει 30 Απριλίου ’23. Δεν ανακοινώθηκε πόσα θα ”χορηγήσει”. Είναι ο Γιώργος Λογοθέτης, της Libra Group. Δεν γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει στον Ελληνισμό ο κύριος γιά τέτοιον τίτλο, αλλά γνωρίζουμε ότι οι ”καραγκιόζηδες” της διαλυμένης απατεωνίστικης ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, με επικεφαλή Επιτροπής Παρέλασης έναν ανίκανο πατριδοκάπηλο ”ισόβιο πρόεδρο Κύπριων”, ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα, γιά έμμεσες προσωπικές ”μπίζνες” και αυτοπροβολή, εξευτελίζοντας και την εθνική μας Επέτειο.
Οι στερούμενοι ελληνικής Παιδείας γραφικοί τυχοδιώκτες της απατεωνίστικης Ομοσπονδίας, με έδρα το ”ελληνικό γκέττο Αστόριας”, πεισματικά βάζουν ως ”τελετάρχες” λεφτάδες και πολιτικούς, αδιαφορώντας αν έτσι εξευτελίζουν την εθνική μας επέτειο. Δηλαδή, γιά 3 δεκαετίες, έχουμε τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους και τους ίδιους άχρηστους, που διασύρουν την Ομογένεια.
Το γεγονός ότι ουδέποτε έκαναν τελετάρχη τον δήμαρχο της πόλης Ελλάδα (Greece) στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που ονομάστηκε Ελλάδα Μάρτιο 1822, γιά να τιμήσει την Ελλάδα και την Επανάσταση 1821, πιστοποιεί πόσο γελοίοι, ανιστόρητοι ”καραγκιόζηδες” είναι στην (και γύρω από την) εξευτελισμένη Ομοσπονδία Νέας Υόρκης.
Την όλη υπόθεση χειροτερεύει η δουλοπρεπέστατη πρακτική των καρεκλοκένταυρων της διαλυμένης Ομοσπονδίας, να παραμένει η Οργάνωση ”παραμάγαζο” της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που υπάγεται σε ‘Ιδρυμα στην Τουρκία και κατευθύνεται αυτό. Ο Αρχιεπισκοπή ανάλαβε να πληρώσει τα έξοδα γιά την έλευση και παραμονή των ευζώνων της προεδρικής Φρουράς από Ελλάδα, γιά την παρέλαση.
Και όλοι αυτοί μαζί, με μπροστάρη τον Ελπιδοφόρο θα ”τιμήσουν” την Επανάσταση 1821, οι ήρωες της οποίας είναι ακόμα αφορισμένοι από το ”φιλελληνικό” πατριαρχείο στην Κων/πολη, το επονομαζόμενο και ”οικουμενικό”. (15 Mαρ. ’23)

Εμβόλια και ”μίζες”… Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα με τον κορων-ιό, τα ερωτηματικά γιά κατασκευασμένη παγκόσμια πανδημία αυξάνουν και αγγίζουν την βεβαιότητα, δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν γιά εμβόλια και υπήρξε φανατική προώθησή τους από κυβερνώντες, που οδηγεί σε ένα συμπέρασμα, με ερώτηση: Πόσα εκατομ. δόθηκαν γιά ”μίζες”, στην Ελλάδα και αλλού;;;

Προς Κύπριους ”πατριώτες”, ΗΠΑ: Αν έχετε πρόβλημα με το ”κράξιμο” από το ”ΚΑΛΑΜΙ” (που και λίγα σας είπε), την διαφορετική σας άποψη γραπτά, θα δημοσιευτεί όλη, χωρίς ”λογοκρισία”. Και μαζευτείτε, σοβαρευτείτε, σταματήστε να εξαπατείτε με δήθεν ”αγώνες”, αλλάξτε τους άχρηστους πατριδοκάπηλους καρεκλοκένταυρους της αυτοπροβολής.

Μέγα λάθος προεδρικού Μέγαρου
Την περασμένη χρονιά δεν φέρθηκαν καλά στους εύζωνες προεδρικής φρουράς από Ελλάδα, που συμμετείχαν στην παρέλαση γιά 25 Μαρτίου, στην Φιλαδέλφεια. Το εύλογο ερώτημα ένα: Πόσο ανεύθυνοι είναι στο προεδρικό Μέγαρο, στην Αθήνα, γιά να ξαναστέλνουν πάλι τους εύζωνες γιά την παρέλαση στις 2 Απριλίου ’23. Από ”λαδώματα” στο Προεδρικό, όλα είναι καλά;;;

Τα F-35 στην Ανδραβίδα… Αρχίζουν έργα στις εγκαταστάσεις της βάσης, γιά να φιλοξενήσουν, από 2026, τα F-35.

Τέμπη, δυστύχημα και ”ένοχοι”
Δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίνε οι προηγούμενοι, γιά τα χάλια των σιδηροδρόμων και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνονταν γιά ”έργα” αλλά κατάληγαν σε τσέπες πολιτικών και μη ”λαμόγιων”. Δεν φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, φταίνε οι προηγούμενοι και πάει λέγοντας, καταλήγοντας στον πραγματικό ένοχο: Τον Χαρίλαο Τρικούπη. Και αφού βρέθηκε και ο ένοχος σταθμάρχης γιά να φορτωθεί τα πάντα, οι πολιτικές-κομματικές συμμορίες που λυμαίνονται την χώρα, συνεχίζουν το έργο τους, με ”δικαιοσύνη” εξαγοράσιμη κι εξευτελισμένη. Και γιά να μην ξεχνιόμαστε. Μία χώρα δεν μπορεί να λέγεται Δημοκρατία, όταν η Δικαιοσύνη της είναι εξαγοράσιμη, διεφθαρμένη, εξευτελισμένη.

Στις 19 Μαρτίου αρχίζουν παρελάσεις-καρνάβαλοι (ΗΠΑ) γιά ”25 Μαρτίου 1821”. Σε 2-3 ”μέγας τελετάρχης”, δηλ. ”βασιλιάς καρνάβαλος”, ο πρέσβης Γ. Τσούνης.

Τραγωδία Τέμπη και ”κονδύλια”
Δισεκ. ευρό δόθηκαν από την ΕυρωπαΪκή ‘Ενωση στην ”μπανανία Ελλαδιστάν” γιά βελτίωση του σιδηροδρομικού δίκτυου. Τα περισσότερα φαγώθηκαν από ”λαμόγια” και μιζολήπτες βρώμικων κυβερνήσεων.

Το μεγάλο ”ενδιαφέρον” γερ. Μενέντεζ
Σφόδρα ”ερωτευμένος” με την Ελλάδα ο γερουσιαστής, αλλά ερωτευμένος και με το… χρήμα, αφού δύο φορές κατηγορήθηκε γιά ”διαφθορά” στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ενδιαφέρον του γιά Ελλάδα, Κύπρο έχει σχέση και με τις αμερικάνικες…εταιρίες γιά υδρογονάνθρακες;;;

Κορυφαία εκδήλωση (Ελληνισμός Αμερικής)
Με την ευκαιρία των 2.450 χρόνων από την γέννηση του Πλάτωνα (Μάϊος 427 π.Χ.), προγραμματίζεται συνέδριο-συμπόσιο με θέμα ”Ελλάδα – Ελληνική Παιδεία, Ελληνισμός Αμερικής”, Κυριακή – Δευτέρα (Μemorial Day) 28-29 Μαίου 2023, στον ”Παρθενώνα της Αμερικής”, δηλ. στο ακριβές αντίγραφο του Παρθενώνα, στην πόλη Nashville ΗΠΑ. Ομογενειακές Οργανώσεις που αισθάνονται ότι είναι ελληνικές, μπορούν να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην διοργάνωση του ιστορικού Συνέδριου- Συμπόσιου… (Λεπτομέρειες, σύντομα)

Κων/νος Μητσοτάκης: ‘Εμμισθος πράκτορας CIA;
Πριν λίγα χρόνια (Οκτ. ’15), το ”Κ” είχε κάνει μία συγκλονιστική αποκάλυψη: Δημοσιοποίησε έγγραφο της CIA, που πιστοποιούσε ότι ο ”εθνάρχης” Κων/νος Καραμανλής ήταν καταδότης Εβραίων στους Ναζί, στην κατοχή. Γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα στην δίκη του ‘Αϊχμαν στο Ισραήλ. ΜΜΕ ανάδειξαν το θέμα και στην Ελλάδα, με πηγή το ”Κ”.
Πριν 4 χρόνια ο ”έγκριτος” διευθυντής της ”Καθημερινής” (γνωστός και ως ”άνθρωπος πρεσβειών, Υπηρεσιών”) συνέγραψε βιβλίο γιά τον πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, τον Κων/νο Μητσοτάκη. Εμφανής η πρόθεσή του να τον παρουσιάσει ως ”αμόλυντο, καθαρό”.
Ας αφήσουμε τα περί αρχαιοκαπηλίας, ύποπτου πλουτισμού, αποστασίας κλπ. του μακαρίτη. Αλλά, ο συγγραφέας, ”παράβλεψε” να ερευνήσει, εξαιτίας άγνοιας ή εξεπίτηδες, κάτι πολύ βασικό.
Φαίνεται ότι ο συγγραφέας κ. Αλ. Παπαχελάς, δεν άκουσε τίποτα, δεν είδε τίποτα, γιά θητεία (ή όχι) του μακαρίτη στην CIA. Αν ρωτούσε τον άλλον ”έγκριτο” Μιχ. Ιγνατίου, που περνά πολύ χρόνο στην Ουάσιγκτον, πιθανά αυτός ”κάτι να είδε, κάτι να άκουσε”.
Λοιπόν, τι λέτε;;; ‘Ηταν ή όχι ο Κων/νος Μητσοτάκης, εκτός από αποστάτης και έμμισθος πράκτορας της CIA;;;

Ζητούνται 30+ Ομογενείς γιά υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας
Τα κόμματα στην Ελλάδα, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές (Απρίλιο), θα έχουν υποχρεωτικά 3 Ομογενείς υποψήφιους γιά το Επικρατείας. ‘Ετσι επιβάλει ο νόμος-έκτρωμα (4648/2019) περί ψήφου των Απόδημων. Περίπου 10 αναγνωρίσιμα κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Αυτό σημαίνει 30 Ομογενείς, υποψήφιοι για το Επικρατείας. Τελικά, συνολικά, θα εκλεγούν 3 από όλα τα κόμματα, τα οποία εξαπάτησαν τον απόδημο Ελληνισμό (πάλι) και στο ζήτημα της ψήφου, αγνοώντας προκλητικά το Σύνταγμα που προβλέπει ”επιστολική ψήφο”. Πρόεδροι, παράγοντες, ψώνια αφηνιασμένα και μη, ομογενειακών διαλυμένων Οργανώσεων, καλά θα κάνουν να επικοινωνήσουν με τα κόμματα Ελλάδας, γιά να τους βάλουν σε κάποια θέση στο Επικρατείας. Nα μην ξεχάσουν ότι αρχηγοί και στελέχη κομμάτων στην Ελλάδα, είναι άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό.

Σημαντική επιτυχία ”Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας”
Μετά από χρόνια, κατάφερε να πείσει τον νέο δήμαρχο του ”ελληνικού χωριού” Τάρπον Σπρινγκς, Kώστα Βατικιώτη (Αμερικανός, με ‘Ελληνες προγόνους από Αίγινα), να ασχοληθεί με το ζήτημα τιμής στον βουλευτή και γερουσιαστή Φλόριδας Κλωντ Πέππερ (Claude Pepper, 1900-1989), με την μετονομασία ενός δρόμου ή τοποθέτηση προτομής κλπ. H προσφορά του Πέππερ στην Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα, στους Δωδεκανήσιους ΗΠΑ, τεράστια. Απέτρεψε στον β’ παγκόσμιο πόλεμο να εγκλειστούν σε ”στρατόπεδα συγκέντρωσης” στις ΗΠΑ οι Δωδεκανήσιοι, που τότε ήταν Ιταλοί υπήκοοι. Και μετά, συνέβαλε τα μέγιστα γιά να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Να τονίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος, ο… ”προβεβλημένος ‘Ελληνας” Κρις Αλαχούζος (γεννήθηκε στην Κάλυμνο και μετανάστευσε μαζί με τον πατέρα του στις ΗΠΑ, όταν ήταν 14 χρονών), απαξιούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα, γιά το οποίο ”πίεζε” την Ομοσπονδία να ασχοληθεί (από 1992), ο εκδότης του ”Κ”.

Καραγκιοζιλίκια (ΗΠΑ): Χάσαμε το… forum γραφικών προέδρων
Εξαφανίστηκαν τα 15 προεδρο-ψώνια του…forum, των τηλεδιασκέψεων, αφού, ως ανίκανοι, δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο στις διαλυμένες Οργανώσεις τους ή γιά την Ομογένεια. Κάτι ειπώθηκε γιά τηλεδιάσκεψη με υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη γιά να μιλήσουν γιά νοσήλεια και συντάξεις Ομογενών (πλήρωνε ψωροκώσταινα). Πριν τον Πλεύρη είχαν τον Βορίδη. Μετά τον Πλεύρη -υποθέτουμε- σειρά θα ‘χει ο Γεωργιάδης και μετά Καρατζαφέρης ή Κασιδιάρης;;; Καλά θα κάνουν οι -κρυφοακροδεξιοί- ”καραγκιόζηδες” πρόεδροι των διαλυμένων Οργανώσεων να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη και να ασχοληθούν με τις Οργανώσεις τους και την Ομογένεια. Σε ότι αφορά άσχετους με Ομογένεια ‘Ελληνες πολιτικούς που ασχολούνται μαζί τους, τι να πούμε;;; Τι καλό να περιμένει κανείς από διαπλεκόμενους πολιτικούς του διεφθαρμένου, σάπιου κράτους;
Σημ.: Από τα καραγκιοζιλίκια των κρυφοακροδεξιών, δεν μπορούσε να λείψει και ο… ΣΥΡΙΖΑ, με τα ”σούργελα” Κατρούγκαλο και Τζάκρη. Κι έχει προσωπική ευθύνη ο Τσίπρας, επειδή είχε ενημερωθεί, αλλά παρασύρθηκε (πάλι) από τον θλιβερό ”διπλωματικό του σύμβουλο”.

Γιά την επέτειο γέννησης του Ν. Καζαντζάκη
Λάβαμε και δημοσιεύουμε ”δελτίο τύπου” από την νεοσύστατη Οργάνωση ”Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής”. Το κείμενο.

Ο βρώμικος πρόεδρος
Ο τιμημένος με βραβείο ”Pulitzer” δημοσιογράφος Seymour Hersh, αποκάλυψε με στοιχεία ότι με εντολή Μπάϊντεν και σύμπραξη της Νορβηγίας, έγινε σαμποτάζ στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 που μετάφερε υγραέριο από την Ρωσία στην Γερμανία. Στόχος, η καταστροφή του, γιά να αδυνατίσουν την Ρωσία και να μπορούν οι ΗΠΑ να πωλούν ακριβά υγροποιημένο αέριο στην δουλοπρεπή Ευρώπη. Την αποκάλυψη τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, με πρώτο το εξευτελισμένο CΝΝ, την έθαψαν. Τα ίδια και στην Ελλάδα.

– Τα Ellinika Hoaxes, ”επιβεβαιώνουν” ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, δεν έγραψε το βιβλίο «Πώς να ζεις με έναν ηλίθιο».

Διαδήλωση -κατά Βαρθολομαίου- γιά πρώτη φορά σε εκκλησία, στις ΗΠΑ. Ενορίτες της ”πατριαρχικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου” (Γκρίνπορτ, Λονγκ Αϊλαντ, Νέα Υόρκη), διαδήλωσαν (11 Φεβ. ’23) μπροστά στην εκκλησία ”Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου” στην Αστόρια, με κύριο σύνθημα «Δώστε μας την Εκκλησία μας». Την ”Χρυσοβαλάντου” και τις υπόλοιπες (τώρα ”πατριαρχικές”) εκκλησίες-μονές, άρπαξε με βρώμικο τρόπο ο φιλοχρήματος, διεφθαρμένος πατριάρχης Βαρθολομαίος, πριν μία δεκαετία.

Tι ”φοβάται” ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος;
Πέρασαν 3μιση χρόνια από την ”ενθρόνισή” του. Μας γέμισε υποσχέσεις γιά ”διαφάνειες”, εξαγγελίες και ”σαχλαμάρες”. Επειδή όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και ο Ελπιδοφόρος, αποδεικνύεται μεγάλος ”παπατζής”, ενεργώντας περισσότερο ως… πολιτικός γιά αυτοπροβολή, το ερώτημα είναι γιατί ουδέποτε διοργάνωσε μία ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, να του τεθούν ερωτήσεις και να δώσει καθαρές εξηγήσεις. Τι φοβάται;;;

Κι άλλο ”Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο” (Oμογένεια ΗΠΑ)
Μπλέξαμε με τα ”Συμβούλια”. Οι Ομογενείς δεν ασχολούνται με τις διαλυμένες Οργανώσεις, αλλά ξεφυτρώνουν καινούργιες, αφού υπάρχει έλλειψη μελών και αφθονία προέδρων. Τώρα μας προέκυψε και το ”Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής”. Δεν γνωρίζουμε αν είναι δημιούργημα των άχρηστων και γραφικών προέδρων των διαλυμένων Ομοσπονδιών του αστείου… ”forum προεδρo-ψώνιων”. Υπήρχε -μη ενεργό- το ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο” (ΗΑΝC). Η νέα Οργάνωση έδωσε στην δημοσιότητα και το πρώτο δελτίο τύπου, μία επιστολή στις πρεσβείες Τουρκίας και Συρίας, με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στα σύνορα των δύο χωρών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ την).

Γιά σεισμόπληκτους, Τουρκία
Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μετά την συνάντησή του (9 Φεβ. ’23) με τον γεν. πρόξενο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, Reyhan Özgür, ανακοίνωσε την διένεργεια έρανου με στόχο την συλλογή μισού εκατ.δολαρίων, γιά να βοηθηθούν οι σεισμόπληκτοι, βασικά στην νότια Τουρκία. Θεάρεστη πράξη, αλλά εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι το χρήμα ”θα” πάει στους σεισμόπληκτους, μέσω του… πατριαρχείου Κων/πολης.

Εκλογές, κόμματα, Ομογένεια και ”βουλευτές Επικρατείας”
Πληροφορούμεθα ότι ειδικά τα δύο ”κόμματα εξουσίας” (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), σχεδιάζουν να τοποθετήσουν ως υποψήφιους στο Επικρατείας (στις εκλόγιμες θέσεις), ‘Ελληνες Εξωτερικού (ΗΠΑ), που ναι μεν είναι ”διαπρεπείς” (καθηγητές κλπ), αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν με απόδημο Ελληνισμό. Στην Ομογένεια είναι άγνωστοι, δεν έχουν ασχοληθεί με αυτήν, δεν συμμετέχουν στα κοινά της. Κατά συνέπεια, οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι, μη έχοντας ουσιαστική επαφή και σχέση με την Ομογένεια, ως ”γλάστρες”, ΤΙ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ;;;

κ. Τσίπρα… Πόση ακόμα ξεφτίλα αντέχεις στην Ομογένεια, με Κατρούγκαλο και Τζάκρη να ασχολούνται με απόδημο Ελληνισμό;;;

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, να θυμάστε: Αρχιεπισκοπή και ελλην. κυβερνήσεις, διάλυσαν τον (οργανωμένο) Ελληνισμό ΗΠΑ.

Η ατυχία της Αμερικής
Δύο γεροξεκούτηδες, στα χαμένα, ο Μπάϊντεν και ο Τραμπ, έχουν αναγγείλει επίσημα την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι και στις προεδρικές εκλογές Νοέμβριο 2024. Μεγάλη η ζημιά γιά τις ΗΠΑ.

Η αυτογελοιοποίηση ενός φιλοχρήματου πατριάρχη
Ο Βαρθολομαίος σε ομιλία του στην εκκλησία Γενεθλίων της Θεοτόκου, Πύλης Βελιγραδίου, Κωνσταντινούπολη (1 Φεβ. ’23), είπε -εκτός των άλλων- και μας ”κούφανε”: «… κάθε άνθρωπος ενώπιον του Θεού είναι μία ανεπανάληπτη προσωπικότητα με ιδιαιτέρα μοναδική αξία. Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων και χώρος συναναστροφής των κοινωνικώς υψηλά ισταμένων». Σωστά… Γι’ αυτό επί πατριαρχίας του οι αρχιεπισκοπές του, με πρώτη αυτή στις ΗΠΑ, κατάντησαν εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ ο φΑΚ ο εισπράκτοράς του, φαίνεται αντί γιά χρήμα του στέλνει λουλούδια… Τελικά ο Βοθρολομαίος, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε εντιμότητα δαθέτει. Κι εξακολουθεί να πιστεύει ότι απευθύνεται σε άβουλα πρόβατα.

Η πλούσια Ελλάδα των έξυπνων και η φτωχή Αμερική των χαζών
Το ανώτατο Δικαστήριο Ελλάδας, ο ‘Αρειος Πάγος, έχει 86 (ογδόντα έξι) μέλη. Το ανώτατο Διαστήριο ΗΠΑ, μόνο 9 (εννέα). Επίσης, η Ελλάδα έχει ακόμα δύο ανώτατα Δικαστήρια (οι ΗΠΑ, δυστυχώς, μόνο ένα):
– Ελεγκτικό Συνέδριο, με 94 μέλη.
– Συμβούλιο Επικρατείας, με 59 μέλη.
Ευτυχώς η ”δικαιοσύνη” αποδίδεται… ταχύτατα στην Ελλάδα: Μετά 5, 10 χρόνια και αν πρόκειται γιά ”ημέτερους”, υπάρχει παραγραφή αδικημάτων.

Οι…”λομπίστες” μας
Γιά 47 χρόνια ακούμε στις ΗΠΑ γιά τους περίφημους ”λομπίστες” μας, που θα ”έλυναν” το Κυπριακό. Τα αποτελέσματα, γνωστά. Και αυτοί -οι ίδιοι από τέλη ’70- εξακολουθούν να νομίζουν ότι ακόμα θα εξαπατούν. Οι Κύπριοι ”λομπίστες” (τελευταίο ”φρούτο” ο ασοβάρευτος Ζεμενίδης), έχουν ”πλάκα”. Είναι οι μόνοι που ΔΕΝ ήθελαν λύση στο Κυπριακό, γιατί μετά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης… Σημ.: Το θλιβερό στην υπόθεση είναι ότι οι θλιβερές κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, τους ”λαμβάνυν υπόψην”, πιστοποιώντας έτσι την αχρηστία τους και την έλλειψη σοβαρότητας.

Μητσοτάκη και Τσίπρα, όχι άλλη υποτίμηση του απόδημου Ελληνισμού
Λέγεται ότι σκέφτονται να βάλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (εκλέγονται υποχρεωτικά 3 από Ομογένεια), καθηγητές (δήθεν ”ονόματα” π.χ. από ΗΠΑ), οι οποίοι, αποδεδειγμένα, ουδεμία σχέση ή επαφή έχουν με Ομογένεια, γιά να την ”εκπροσωπούν” στην Βουλή.

Οι απάτες με τον κατασκευασμένο κορωνα-ιό
Υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer χαρακτήρισε τον κορωνα-ιό ως «ευκαιρία για άρμεγμα χρημάτων» και μιλά για «εργαστηριακή μετάλλαξη του ιού». Ο διευθυντής Ερευνας και Ανάπτυξης για Στρατηγικές Επιχειρήσεις και Επιστημονικό Σχεδιασμό mRNA Τζόρντον Τρίστον Γουόκερ λέει απίστευτα πράγματα για τον κορωνα-ϊό: Πρώτον, ότι η εταιρία επεξεργάζεται το σενάριο να μεταλλάξει τον ιό, ώστε να παράξει νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Δεύτερον, ότι στελέχη των ελεγκτικών Αρχών των ΗΠΑ, που δίνουν έγκριση για εμβόλια και φάρμακα, μετά εργάζονται στις εταιρίες. Δηλ. υπάρχει οικονομικό «αλισβερίσι» μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι «αυτό είναι κακό για την Αμερική, αλλά καλό για τις εταιρίες». Τρίτον, ότι ο κορωνα-ιός μοιάζει με αγελάδα που προσφέρεται για άρμεγμα χρημάτων.

Πρόεδροι Ομογένειας ετοιμάζονται γιά υποψήφιοι ”βουλευτές Επικρατείας”
Κάθε κόμμα υποχρεωτικά θα έχει 3 απόδημους ‘Ελληνες γιά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο ένας σε εκλόγιμη θέση. Αυτά λέει ο νόμος-έκτρωμα που ψήφισαν τα κόμματα, Δεκ. 2019, γιά ψήφο στους Απόδημους. Αν υπάρχουν 10-12 γνωστά κόμματα, τότε 36 πρόεδροι διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων και λοιπά ”ψώνια”, θα έχουν ελπίδες να δουν το όνομά τους ως υποψήφιο κάποιου κόμματος Ελλάδας.

Η ιστορική εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ”, δεν θα είναι καθημερινή
Ιδρύθηκε πριν 107 χρόνια (2 Απρ. 1915). Καθημερινή εφημερίδα, έδρα Νέα Υόρκη. Οι συνθήκες, δυστυχώς, την αναγκάζουν να εκδίδεται (χαρτί) 3 φορές την εβδομάδα, από 12 Φεβ. ’23. Το άσχημο αυτό γεγονός, πιστοποιεί το τέλος της -οργανωμένης και μη- Ομογένειας ΗΠΑ.

Μεγάλη αναταραχή, ανησυχία στην Ομογένεια ΗΠΑ
Δεν μπορούμε να φάμε, να κοιμηθούμε, να χαμογελάσουμε, με αυτό το κακό που μας βρήκε. ‘Ολη η Ομογένεια ανυπομονεί να μάθει, γιά να ηρεμήσει, αν στην εμπορική επιχείρηση ”πατριαρχείο Κων/πολης”, θα αποφασίσουν, τα ρασοφόρα σούργελα -στο νέο καταστατικό αρχιεπισκοπής ΗΠΑ- να μνημονεύεται ή όχι στις εκκλησίες ο εξουσιομανής αρχιεπίσκοπος ‘Ελπις.

Η διαλυμένη ”Ομοσπονδία ελληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης”, μετατράπηκε και τυπικά σε αυτό που ήταν: Επιτροπή γιά διοργάνωση παρέλασης γιά 25 Μαρτίου, γνωστή και ως ”καρνάβαλος”. Η παρέλαση έχει και το χρήμα. Κατά συνέπεια, με αυτό ασχολείται η αμαρτωλή Οργάνωση. Γι’ αυτό και η Ομοσπονδία έχει… ”καρεκλοκένταυρους”, που βάζουν ”το δάχτυλο στο μέλι”. Με τι να ασχοληθεί, ως Οργάνωση: Με νεολαία, με πολιτιστικά θέματα, με Παιδεία, με φιλανθρωπία, με εκδηλώσεις κλπ;;; Αυτά είναι ζητήματα που δεν αγγίζουν, δεν ενδιαφέρουν την Οργάνωση των γηρασμένων ”ψώνιων” και ”λαμόγιων”. Εξυπακούεται ότι κάθε χρόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, ασχολούνται με τα ίδια και τα ίδια στα της παρέλασης.

Η οργανωμένη Ομογένεια στις ΗΠΑ, είναι σε ”κώμα”, δηλ. νεκρή. Οι Οργανώσεις διαλύθηκαν εξαιτίας μονιμότητας άχρηστων, κομπλεξικών, ανίκανων. Οι νέοι δεν ασχολούνται με τις Οργανώσεις, δηλ. με την απραξία και τις αηδίες των μόνιμων προεδροπαραγόντων. ‘Οσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, είναι ή ”λαμόγια” ή άσχετοι.

Eκλογές έρχονται, ώρα να αρχίσουν οι τηλε-μαχίες (στην Ελλάδα, στα νεοελληνικά λέγονται debates), γιά να χαρεί το ”ποίμνιο” θαυμάζοντας τους ”ηγέτες” του. Κούλης και Αλέξης, δηλ. οι ”δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”, καλό θα είναι να εχουν δύο τηλε-μαχίες: Μία πάνω στην θαλαμηγό της ΝΔ, ”Noor-1” και μία στα ”βοσκοτόπια Καλογρίτσα”.

Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η ανεργία κλπ, φαινόμενα αισθητά στις ΗΠΑ. ‘Αστεγοι, άνεργοι, φτωχοί. Και ο θλιβερός, αποτυχημένος γεροξεκούτης πρόεδρος Μπάϊντεν, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, μας λέγει ότι όλα είνα καλά και γιά τα άσχημα φταίει ο Πούτιν. Είναι και ψεύτης, επειδή πριν 1-2 μήνες μας έλεγε θα κατέβει η τιμή βενζίνας, αλλά αυτή ανέβηκε και παραμένει πάνω από τα 3.5 δολ. το γαλόνι! Η άσχημη κατάσταση φαίνεται και από το γεγονός ότι πολυκαταστήματα και τράπεζες έχουν τους τελευταίους μήνες και ένοπλους φρουρούς, για αποτροπή ληστειών, ενώ τα καζίνα (τζόγος) είναι γεμάτα.

Tι Κούλης τι Αλέξης… Φαίνεται ότι ο Κούλης υπερέχει σε δουλοπρέπεια και αμερικανοδουλεία του Αλέξη. Μικρή η δαφορά, αλλά ”δεδομένοι-υπάκουοι” και οι δύο ως πρωθυπουργοί της ”μπανανίας”.

To ”oλοκαύτωμα” του γεν. προξενείου μας, Νέα Υόρκη
Κάθε χρόνο 19 Ιανουαρίου, διοργανώνει εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα και καλά κάνει. Εκδηλώσεις αντίστοιχες ελληνικού ενδιαφέροντος δεν διοργανώνει, αλλά τι σημασία έχει; Σοβαρότητα από το υπουργείο Εξωφρενικών (γνωστό και ως Εξωτερικών) δεν υπάρχει, ούτε εθνική ευαισθησία.

Μεγάλη παράλειψη του γεν. γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη
Ο γ.γ. ”απόδημου Ελληνισμού και δημόσιας Διπλωματίας” του υπουργείου Εξωφρενικών (γνωστό και ως Εξωτερικών), στα 3μιση χρόνια έχει καταφέρει να ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, φυσικά με κρατικό χρήμα, ”γιά να γνωρίσει την Ομογένεια”. Δηλ. το ίδιο παραμύθι όλων γιά τα τουριστικά ταξίδια με κρατικό χρήμα. Πρακτικό αποτέλεσμα των ταξιδιών, μηδέν. Ο γ.γ. δεν έχει επισκεφθεί μόνο, Γροιλανδία, Κορέα και Ιαπωνία γιά να ολοκληρώσει το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο. ‘Εχει ακόμα 2 μήνες γιά να πράξει, τιμώντας έτσι και την ”κυβέρνηση άριστων” που υπηρετεί (ανεξέλεγκτος, ανενόχλητος).

Πολυταξιδευτής υπουργός ‘Αδωνις
Πολλά και συχνά τα ταξίδια στο εξωτερικό -με σύζυγο- του φωνακλά υπουργού (υπο)ανάπτυξης, τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και στο παγωμένο Νταβός, μαζί το ζεύγος. Δύσκολο από Μάϊο ’23 και μετά να ξαναγίνει υπουργός. ‘Ετσι αξιοποιεί όσο μπορεί την ευκαιρία γιά δωρεάν -με κρατικό χρήμα- ταξίδια, υποτίθεται ”υπηρεσιακά”, στο εξωτερικό, πάντα μαζί με την σύζυγο.

Εξευτελισμένη ελληνική ”δικαιοσύνη”
Από τις ειδήσεις: «Για τον Μάιο του 2024 ορίστηκε η νέα δικάσιμος για τους αδελφούς Ψωμιάδη σχετικά με την υπόθεση με τα ”45άρια” έργα, αφού σήμερα (20 Iαν. ’23) δόθηκε άλλη μια αναβολή, η έκτη κατά σειρά. Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα για αναβολή, λόγω σοβαρού κωλύματος του συνηγόρου του πρ. νομάρχη Π. Ψωμιάδη. Η υπόθεση ”σέρνεται” δικαστικά 16+ χρόνια. Ο Ψωμιάδης ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, όπως κι ο αδελφός του. Είχαν προηγηθεί άλλες πέντε αναβολές, για διάφορους λόγους: πανδημία, κωλύματα δικηγόρων και λήξη ωραρίου…». Μάλιστα… Η 6η αναβολή (γιά μετά 1μιση χρόνο) και τότε θα υπάρξει και η 7η αναβολή γιά κάποιον χαζολόγο. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Ψευτόμαγκες-εκβιαστές πρόεδροι, ”η μαγκιά, στην κουζίνα του σπιτιού σας”
Στην ”οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ”, υπάρχουν και ψευτόμαγκες, ανίκανοι, απαίδευτοι, κομπλεξικοί ”πρόεδροι” διαλυμένων Οργανώσεων π.χ. Ομοσπονδιών, που νομίζουν ότι μπορούν να λασπολογουν και να εκβιάζουν ΜΜΕ, γιά να μην ”θίγουν ” την αχρηστία-ανυπαρξία τους. Και αν ζουν π.χ. Σικάγο, μπορεί να φαντασιώνονται ότι είναι και (ψευτο)”μαφιόζοι”. Αλλά το ”ξεβράκωμα” έρχεται, αλα ΚΑΛΑΜΙ. ‘Αχρηστοι, ανίκανοι, εκβιαστές, ψευτόμαγκες δεν έχουν θέση στην ”οργανωμένη Ομογένεια”. Απλά τους λέμε, ”η μαγκιά, στην κουζίνα του σπιτιού σας”.

Ο Κούλης ασχολείται τώρα -ως υπό συνταξιοδότηση πρωθυπουργός- και με ”θρησκευτικές ελευθερίες”, συνεργαζόμενος με… φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), γιά τα οικονομικά συμφέροντα του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου… Κατάντια.

Ελληνική Ομοσπονδία, Σικάγο. Απαράδεκτες πράξεις
Είχαν ανακοινώσει -δημόσια, γραπτά- γεν. συνέλευση με εκλογές γιά 16 Ιανουαρίου 2023 (εδώ και η σχετική πρόσκληση στους ολίγους συλλόγους-μέλη). Την παραμονή, αυθαίρετα, την ”ανάβαλαν”, λέγεται γιά 28 Ιανουαρίου ή 3 Φεβρουαρίου. Γιά να μιλήσουν τότε γιά την προετοιμασία της… παρέλασης γιά 25 Μαρτίου, που θα γίνει στις 26 Μαρτίου ’23. Και οι εκλογές; Μετά την παρέλαση, αφού οι εγκάθετοι στην αμαρτωλή Ομοσπονδία δεν ασχολούνται με εκλογές και νομιμότητα-καταστατικό. Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά τα ”καραγκιοζιλίκια”, μας λένε από Σικάγο, είναι ότι ο -της απραξίας- αποτυχημένος πρόεδρος της διαλυμένης Ομοσπονδίας, θέλει να είναι ακόμα πρόεδρος στην παρέλαση, γιά να παρελάσει φορώντας ”κορδέλα επίσημου”, να τον ”θαυμάσουν” πάνω στην ”εξέδρα επίσημων”. Μετά, αναρωτιόμαστε γιά τα μεγάλα χάλια των διαλυμένων ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Σημ.: Ο -στην Αθήνα- πρόεδρος δήλωσε ”ασθενής” γι’ αυτό αναβλήθηκε η Συνέλευση. Καλά, οι 3 αντιπρόεδροι γιατί υπάρχουν, γιά…”γλάστρες”;;;

Μετά τον θάνατο του ”τέως”, αναζητείται ”εξαδάκτυλος”, γιά ”να πάρουμε και την πόλη”. ‘Εντονες φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει και είναι πρόεδρος ελληνικής ομογενειακής Οργάνωσης στις ΗΠΑ.

Τα ΜΜΕ Ελλάδας, σε τι αφορά ελευθερία Τύπου και αξιοπιστία, είναι -παγκόσμια- στην 108 ή στην 118 θέση, δηλ. ”πάτο”;;;
– Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη, τα ”διαμάντια” της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχαν περάσει πριν από ΜΜΕ (κανάλι Mega).

‘Oταν ανίκανοι πρόεδροι-ψώνια, διαλυμένων Οργανώσεων ΗΠΑ, παρουσιάζονται από ασοβάρευτα ΜΜΕ ως ”ηγέτες Ομογένειας” που συμμετέχουν σε ”φόρουμ προέδρων” (και ουσιαστικά εκπροσωπούν τον εαυτόν τους, ενώ οι περισσότεροι είναι πρώην πρόεδροι, παραπλανώντας άσχετους ‘Ελληνες πολιτικούς, σχόλια δεν χρειάζονται.

Το διάσημο ανέκδοτο στην Ρωσία από την εισβολή στην Ουκρανία, είναι: «Το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει την Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

”Ψωμί, ελιά και Κούλη/Αλέξη βασιλιά”;;;

– Μαζί με τον ενταφιασμό του τελευταίου -έκπτωτου από Δεκ. 1974- βασιλιά της Ελλάδας, ενταφιάστηκε (16 Ιαν. ’23) και η σοβαρότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

– Κηδεία ”τέως” Κων/νου, Αθήνα… Εκεί και ο φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), εκεί και ο Χαλκηδόνος.

Με βαλίτσες, φακέλους, τσάντες κ.ά., χρήμα καταλήγει σε διεφθαρμένους πολιτικούς και κόμματα Ελλάδας. Τελευταία βρέθηκαν και τσάντες στα ”βοσκοτόπια Καλογρίτσα”, που κατά λάθος κατάληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ”τέως” και τα μικρόψυχα κόμματα
Τον απoκαλούν ”τέως βασιλιά”, τον Κωνσταντίνο (Γλύξμπουργκ). ‘Eλληνας σε όλα του. Γεννήθηκε στην Ελλάδα (Ψυχικό), έζησε στην Ελλάδα, μορφώθηκε στην Ελλάδα, υπήρξε ολυμπιονίκης (γιά την Ελλάδα) κλπ. Τα διεφθαρμένα κόμματα, τον είπαν μη ‘Ελληνα πολίτη. ‘Ηταν βασιλιάς, ο τελευταίος της Ελλάδας, δηλ. αρχηγός του κράτους, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων κλπ. Μας αρέσει ή όχι, η βασιλεία ίσαμε Δεκ. 1974, είναι μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τώρα στην κηδεία του, τον ”τέως”, τον έθαψαν ως κοινό θνητό και ως μη ‘Ελληνα πολίτη. Πράξεις απαράδεκτες, μικρόψυχες των διεφθαρμένων κομμάτων ”εξουσίας” και ειδικά της γελοίας κυβέρνησης ”αρπακτικών”, που ενοχλούν και εμάς τους αντιβασιλικούς, με την ελεεινή μικρότητά τους. Ο ”Κοκός”, μην ξεχνάμε, είχε αποδεχτεί απόλυτα το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος γιά αβασίλευτη Δημοκρατία, Δεκ. 1974 και έπραξε ανάλογα.
– Δυστυχώς, ο ψευτοαριστερός ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κολλημένος εμμονικά στο παρελθόν και με αναχρονιστικές ”κραυγές” νομίζει ότι συσπειρώνει τους -καθυστερημένους- οπαδούς του, αδυνατεί να εκτιμήσει σωστά το σήμερα και να ”δει” το αύριο.
– Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά της θλιβερής κυβέρνησης, αν οι ”βασιλικοί” φιάξουν κόμμα με συμβαλόμενο κάποιον υιό του αποθανόντα ”τέως”, η ΝΔ χάνει αυτόματα το ολιγότερο 5 μονάδες.
– Oι (αρχαίοι) ‘Ελληνες τιμούσαν τους νεκρούς, ακόμα και τους αντίπαλους. Μας εξέπληξε η κακομοιριά και η μικροψυχία ΣΥΡΙΖΑ-ίων και λοιπών ψευτο-αριστερών, σε ότι αφορά θάνατο και ταφή του ”τέως”.

Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ και ”καταστατικό”
Μόνοι τους αποφασίζουν στην Κων/πολη, πως θα ”διοικείται” η θυγατρική εμπορική επιχείρηση του τουρκικού Ιδρύματος ”πατριαρχείο”, στην Αμερική. Και τα ”μπεεε” (ποίμνιο), παραμένουν πιστά στο δόγμα ”πίστευε, πλήρωνε, σκάσε και μη ερεύνα”. Δήθεν έφιαξαν και…επιτροπή καταστατικού. Δηλ. ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, έβαλε 3-4 ”θεοφοβούμενους” ως ”γλάστρες”, γιά να εξαπατήσει την Ομογένεια, η οποία αδιαφορεί ολικά γιά τα ”καραγκιοζιλίκια” των φιλοχρήματων, διεφθαρμένων ρασοφόρων.

Παρέλαση γιά 25 Μαρτίου Νέα Υόρκη και η διαλυμένη…Ομοσπονδία
Η διοργανώτρια ”Ομοσπονδία Eλληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης”, με έδρα το ”ελληνικό γκέττο” Αστόριας, είναι διαιρεμένη και διαλυμένη. Το ένα της κομμάτι άρχισε συνεδριάσεις γιά προετοιμασία παρέλασης (30 Απρ. ’23), το άλλο της κομμάτι οι -υπό τον Δ. Καλαμαρά- ολίγοι πρώην πρόεδροι, όργανα Αρχιεπισκοπής που προκάλεσαν τον εμφύλιο, δεν έχουν εκδηλωθεί. Και οι Αρκάδες ”προεδροπαράγοντες”, πάντα διπρόσωποι, πάνε από εδώ, πάνε και από εκεί.

Ο ”τέως” και η Ομογένεια
‘Οπως πιστοποιεί και η φωτογραφία (από παρέλαση ελληνική γιά 25 Μαρτίου στην Βοστώνη, 2005, με διοργανώτρια την τοπική Ομοσπονδία), οι ισόβιοι πρόεδροι των διαλυμένων Οργανώσεων της Ομογένειας ΗΠΑ, είχαν σχέσεις διαχρονικά με ”καταστάσεις” Ελλάδας. Π.χ. σχεδόν όλες και ειδικά η ελληνική Ομοσπoνδία Νέας Υόρκης, είχαν στενές σχέσεις με την χούντα του ’67. Αλλά και με τον μακαρίτη βασιλιά, τον τελευταίο της Ελλάδας. Ιδιαίτερα η Ομοσπονδία Βοστώνης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Το ”ΚΑΛΑΜΙ” είχε προειδοποιήσει γιά το φιλοχρήματο ”λαμόγιο” πολιτειακό γερουσιαστή Ροντ ‘Αϊλαντ ΗΠΑ, Λου Ραπτάκη, που είναι και πρόεδρος της ουσιαστικά ανύπαρκτης οργάνωσης κοινοβουλευτικών ελληνικής καταγωγής (ΠαΔΕΕ), με το μηδενικό έργο σε ότι αφορά προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ γιά τα συχνά τους ταξίδια στην Ελλάδα, πληρώνει το γελοίο, σάπιο ελληνικό κράτος. O κύριoς αυτός επισκέπτεται 5-6 φορές τον χρόνο την Ελλάδα, με τα έξοδα πληρωμένα από την Βουλή και το υπ. Εξωτερικών. Τον ψάχνει και η Ευρ. ‘Ενωση γιά χρηματικές ”κομπίνες”, ως παραλήπτη χορηγιών;;; (σύντομα)

– Η αγορά πολεμικών αεροπλάνων Rafale, έχει ”μίζα”;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει, η ομάδα -επίπεδου καφετέριας- με τους ”παλιούς” παίκτες που σέρνονται, δεν ανανεώθηκε.

– Ο ”μεγάλος λομπίστας Ζεμενίδης” κάνει ”λόμπι” στην… Αθήνα. Εκεί είναι τον περισσότερο χρόνο. Το άσχημο είναι ότι στις συχνές εμφανίσεις του στα (θέση 108 παγκόσμια) ευτελισμένα ΜΜΕ Αθήνας, ομιλεί ως… Ομογένεια.

– Κούλης Μητσοτάκης… Βρώμικος, ξεπέρασε και τον πατέρα του.

‘Αγριο δούλεμα… ‘Αγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας κυβέρνησης ”άριστων” του Κούλη Μητσοτάκη, το είπε: «Eμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. Όχι τώρα… Σε βάθος χρόνου… Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση».

Τσίπρας, Τσαβούσογλου στην Βραζιλία. Η μεγάλη διαφορά
Και οι δύο παρόντες στην ορκωμοσία του πρόεδρου Λούλα, πρωτοχρονιά. Την επόμενη ημέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε το αυτονόητο: Υπόβαλε τα σέβη του στο φέρετρο του ”αθάνατου” Πελέ, που είχε εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα στο γήπεδο της ”Σάντος”, στην πόλη Sao Paulo, νότια της πρωτεύουσας Brasilia. Το είδαμε και στα αμερικάνικα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ο ‘Ελληνας, πρώην πρωθυπουργός, απών από την ιστορία. Η Ελλάδα, απούσα.
Σημ.: Ούτε σε επίπεδο πρέσβη εκπροσωπήθηκε στην ορκωμοσία Λούλα, η άθλια ελληνική κυβέρνηση της διαφθοράς. Ούτε σε επίπεδο πρέσβη τίμησε τον Πελέ. Τελευταίοι μήνες στην ”εξουσία” και είναι απασχολημένη με μίζες, αρπαχτές και ”κουκούλωμα” ανομιών.

Θυμάστε τον Χουάν Γκουαϊδό, τον γραφικό τύπο που αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος Βενεζουέλας, 2019, με τις ευλογίες των ΗΠΑ; Τώρα τον καθαίρεσαν οι βουλευτές του, αφού κατάλαβαν ότι ήταν γελοία περίπτωση. Μιά από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ”άριστων λαμόγιων” του Κούλη, ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό, γιά να πωλήσει, ως δουλοπρεπής, εκδούλευση στις ΗΠΑ.

Παλαιότερα το CNN ήταν αξιόλογο, έγκυρο. Τα τελευταία χρόνια κατάντησε να είναι πρώτο σε ηλίθια προπαγάνδα υπέρ του αποτυχημένου Μπάιντεν, υπέρμαχο των εμβολίων, φανατικά υπέρ Ουκρανίας κ.ά. Δεν βλέπεται. Ψευτιές, παραπληροφόρηση με στόχο την αποβλάκωση των τηλεθεατών.

Μόλις η κυβέρνηση Κούλη είπε ότι ”θα” επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν. μίλια, νότια της…Κρήτης, η Τουρκία απάντησε ”μαζευτείτε”. Και οι ”πατριώτες”, φυσικά, ”μαζεύτηκαν”. Δεν τέθηκε ακόμα θέμα γιά δυτ. Πελοπόννησο.

‘Αχρηστοι πρόεδροι ομογενειακών Οργανώσεων
Πλησιάζουν οι εκλογές Ελλάδα και ξαφνικά μας προέκυψαν τα ”παραμάγαζα” της ”Νέας Δημοκρατίας” στις ΗΠΑ. Οι ”νεκρές” Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις, με πρόεδρους άχρηστους και ανίκανους. ‘Εφιαξαν και άτυπο… forum(!!!), γιά να κουβεντιάζουν διαδικτυακά με αφελείς και άσχετους με Ομογένεια πολιτικούς Ελλάδας, σαν τον Βορίδη και τον Κατρούγκαλο, γιά το ζήτημα ”ψήφος στους Απόδημους” που έχει τελειώσει, αλλά οι μόνιμοι καθυστερημένοι πρόεδροι ασχολούνται τώρα, δηλ. μετά 3 χρόνια!
Ιδιωτικές συνομιλίες που δεν αφορούν την Ομογένεια, ούτε είναι δημόσιες. Φυσικά, δεν διαθέτουν την υπευθυνότητα να κάνουν μία μη κερδοσκοπική εταιρία, ώστε να έχουν και νομική υπόσταση. Δηλ. είναι ”πρόεδροι-αεριτζήδες”. Αυτοί οι ψευτο”ηγέτες” εκπροσωπούν μόνο τον εαυτόν τους. Είναι οι ανίκανοι, τα ”ψώνια”, που πέθαναν τις Οργανώσεις τους με την αχρηστία και απραξία τους. Και το forum ασχολείται με ζητήματα… Ελλάδας, όχι Ομογένειας, γεγονός που πιστοποιεί τον χαραχτηρισμό ”παραμάγαζα ΝΔ”.
Από τέτοιους γραφικούς τυχοδιώκτες, τι καλό να περιμένει η Ομογένεια; Ενεργούν και αυθαίρετα, ατομικά. Χωρίς έγκριση συνελεύσεων γιά δημιουργία ή συμμετοχή σε ”φόρουμ”, χωρίς να ενημερώνουν τα μέλη τους. Διαδίδουν ότι δήθεν στόχος τους είναι η δημιουργία τριτοβάθμιας Οργάνωσης (Συνομοσπονδία). Οι ”διαδόσεις” αυτές κρατούν ενάμιση χρόνο. Αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν παράτυπα και μη νόμιμα. Γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στους συλλόγους-μέλη τους. Επειδή, ως άτυποι ”αεριτζήδες”, εμφανίζονται με τα ονόματα των Οργανώσεων και αν προκύψει νομικό ζήτημα, θα την πληρώσουν οι σύλλογοι-μέλη.
Σημ. 1: Ορισμένοι από αυτούς τους πρόεδρους ”της πλάκας”, φαντασιώνονταν ότι θα ήταν και…υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας στην Ελλάδα!!!
Σημ. 2: Χωρίς προσευχή, οι του ”φόρουμ”, πως κάνετε τηλεδιάσκεψη; Και γιατί δεν καλείτε το ”αφεντικό” σας, Ελπιδοφόρο, να τα πείτε;

Στην ορκωμοσία προέδρου Βραζιλίας, Λούλα, ως προσκεκλημένος, ο Αλέξης Τσίπρας. Αν εκλεγεί στο μέλλον πάλι ο Μπολσονάρου, σίγουρα θα καλέσει στην ορκωμοσία του τον Κούλη Μητσοτάκη.

Πως ”την πάτησε” ο Κούλης στο ζήτημα ”Απόδημοι, ψήφος”
Η κυβερνητική αποτυχία σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό και ειδικά στο ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, που είχε κάνει ”σημαία” του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στις αρχές της θητείας του, είναι μεγάλη και εξευτελιστική.
Κάποιοι κουτοπόνηροι, με μικρή γνώση σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, ας πούμε σαν τον πρώην υφυπουργό μας τον Αντώνη, παράσυραν τον πρωθυπουργό και αυτός, ως άσχετος με απόδημο Ελληνισμό κα αφελής, τους άκουσε. Τον είχαν πείσει ότι 3-4 εκατοντάδες χιλιάδες Ομογενείς θα εγγράφονταν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους γιά να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.
Φυσικά να ψηφίσουν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, την ΝΔ. Δηλ. οι έχοντες το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου Ομογενείς, θα πρέπει να…εγγραφούν σε ειδικούς καταλόγους. Πράξη που μόνο κομπλεξικοί ‘Ελληνες πολιτικοί θα μπορούσαν να σκεφτούν. Εξυπακούεται ότι οι διαπλεκόμενοι των κομμάτων ούτε κουβέντα γιά την επιστολική ψήφο που αναφέρεται στο Σύνταγμα. Τόσο γελοίοι είναι.
Τώρα, 3 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα, που αποκλείει ποσοστό 80-85% των Ομογενών, ολιγότεροι από 3.000 έχουν αυτό το δικαίωμα. Εγγράφηκαν στους καταλόγους κοντά 4.000, ”κόπηκαν” πάνω από 1.000. Και η κυβέρνηση ”άριστων” αστείων σκέφτεται να αλλάξει τον νόμο, γιά να μην υπάρχουν Ομογενείς βουλευτές (Επικρατείας), μετά τον διασυρμό της εξαιτίας της υπερβολικά μικρής ανταπόκρισης Ομογενών.
Το γεγονός αυτό πιστοποιεί γιά μία ακόμα φορά, πόσο άσχετες με απόδημο Ελληνισμό είναι κυβερνήσεις και κόμματα του σάπιου ψευτοκράτους των Αθηνών. Και πόσο γελοίο παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών.

Koύλης και Αλέξης: Οι δύο διαφορετικές όψεις του…ίδιου νομίσματος.

Ο Ευάγγελος Σέκερης, ανάλαβε καθήκοντα ως μόνιμος αντιπρόσωπος (πρέσβης) της Ελλάδας στον ΟΗΕ, 21 Δεκ. ’22. Λίγες ημέρες μετά, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ”υποβάλει τα σέβη του” στον αρχιεπίσκοπο. Ο ”τουρίστας-πρέσβης”, με την πράξη του αυτή τι μήνυμα θέλει να περάσει; ‘Οτι αναγνωρίζει τον Ελπιδοφόρο, ως τι; Ως τον εκπρόσωπο του 13-15% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του;

https://www.kalami.us/sxolia/kalamo-rapismata.html

loading...