Μήπως μιλάμε για διαφθορά και παραμέληση

Βλέπω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Αργεντινή σχετικά με την τραγωδία στην Ελλάδα: ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ / ΣΦΑΛΜΑ. Είμαι πραγματικά θυμωμένη. Πώς θα εξαρτάται η ζωή τόσων πολλών ανθρώπων από το τι κάνει ή δεν κάνει ή τι κάνει λάθος άλλο άτομο; Πώς μπορεί σε αυτό το ύψος της τεχνολογικής προόδου, ο συντονισμός των τρένων να εξαρτάται από ένα άτομο; Δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις; Έλεγχοι ασφαλείας; Ή μήπως μιλάμε για διαφθορά και παραμέληση;
Στην Αργεντινή είχαμε ένα ατύχημα με τρένο που ακόμα μας πονάει. Το ονομάζουμε Τραγωδία των Έντεκα, γιατί συνέβη σε εκείνη την πόλη. Ήταν ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, εκ των οποίων η μία έγκυος και 789 τραυματίστηκαν.
Το τρένο ήταν σε άθλια κατάσταση, μοντέλο του 1962- συνέχισε να λειτουργεί σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Το έδεσαν με σύρμα και βγήκε για να μεταφέρει χιλιάδες συνωστισμένους επιβάτες που πήγαν και επέστρεφαν από το Έντεκα στα δυτικά των προαστίων του Μπουένος Άιρες
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε: έλεγξαν ότι τα κεφάλαια εκατομμυριούχων που συνεισφέρθηκαν στην εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του τρένου Sarmiento μετατράπηκαν σε καλή λειτουργία συνοδευόμενη από την εγγύηση της ασφάλειας για τους επιβάτες.
Σήμερα κανείς δεν βρίσκεται στη φυλακή για αυτό το ζήτημα, και πολλά από τα θύματα δεν έλαβαν καν αποζημίωση σε αυτήν την περίπτωση, μετά από περισσότερα από 10 χρόνια. Κατηγόρησαν φυσικά τον οδηγό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς τη διαφθορά και τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν αυτά τα ατυχήματα δεν θα συνέβαιναν ποτέ.Δεν είμαι από αυτούς που δημοσιεύουν την άποψή μου για αυτά τα ευαίσθητα θέματα, αλλά με πονάει πολύ.
Δεν είμαι από αυτούς που δημοσιεύουν την άποψή μου για αυτά τα ευαίσθητα θέματα, αλλά με πονάει πολύ. Αν ενοχλεί κάποιον, ζητώ συγγνώμη, και επίσης ζητώ συγγνώμη αν υπάρχουν πολλά λάθη γραφής, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να το γράψω αυτό.

Το όνειρό μου: Ελλάδα

loading...