Κώστας Καραμανλής ή τεχνοκράτης των Διεθνών Αγορών για Οικουμενικός Πρωθυπουργός;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου* 

 

Έγραφα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με δηλώσεις του ανήγγειλε το τέλος της κοινοβουλευτικής του διαδρομής μετά από 34 χρόνια! Όχι όμως το τέλος της πολιτικής του διαδρομής!

Μιας αυριανής ημέρας, που δεν αποβλέπει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ορισμένοι “λαγοί” των Συστημικών ΜΜΕ θέλουν να προσδώσουν στον Κώστα Καραμανλή για να τον μειώσουν πολιτικά!

Αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν τότε, που με υπόδειξή του, έγινε ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Ο Κώστας Καραμανλής – σύμφωνα με πληροφορίες μου και τις οποίες έχω διατυπώσει και κατά το παρελθόν – περιμένει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των διπλών, ενδεχομένως και τριπλών εκλογών!

Περιμένει, ως η πλέον εμβληματική προσωπικότητα, απαλλαγμένος από κομματική ταμπέλα, να υποδειχθεί διακομματικά ως Οικουμενικός Πρωθυπουργός, με εύρος ζωής αυτής της κυβερνήσεως από 6 μήνες – 3 χρόνια! Διάστημα κατά το οποίο θα συντελεστούν – ήδη συντελούνται – κοσμογονικές παγκόσμιες αλλαγές!

Η οικουμενικότητα Καραμανλή ενισχύεται και από το γεγονός, πως ένα από τα εκλογικά αφηγήματα νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές εξέπνευσε! Ποιο ήταν αυτό;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυε στις εκλογές με το τρομοκρατικό αφήγημα τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, εν μέσω ακυβερνησίας στην χώρα μας! Τούτο εξανεμίσθηκε μετά τις φονικές δυο σεισμικές δονήσεις στη γείτονα χώρα!

Έτσι μια διακομματική απόφαση, ώστε να ηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής μιας Οικουμενικής κυβέρνησης, φαντάζει πλέον εφικτό σενάριο!

Σε αυτήν την περίπτωση – και εκεί οδηγούνται οι εξελίξεις – των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, θα έχουμε συθέμελες αλλαγές στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Όλοι θα είναι χαμένοι! Η ΝΔ που εκτιμώ πως θα συγκεντρώσει εκλογικά ποσοστά της τάξεως του 25% και έτσι θα τεθεί θέμα αρχηγίας στο κόμμα!

Που όπως εκτιμώ, επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο Καραμανλικός Νίκος Δένδιας και ο οποίος θα γίνει Πρωθυπουργός με την λήξη της θητείας Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργός Οικουμενικής κυβερνήσεως!

Θα υπάρξει ζήτημα αρχηγίας και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο επί 4 χρόνια δεύτερος Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Μεταπολιτεύσεως!

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εάν τα ποσοστά του κυμανθούν στο 10%, και που θα είναι πέραν των επιθυμιών και προσδοκιών που έφερε η νίκη Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος!

Αυτές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εφ΄ όσον πραγματοποιηθούν, θα είναι καλές για τον Τόπο μας, αλλά και για τα 3 μεγάλα κόμματα, που θα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους περπατησιά, προκειμένου να μην οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Όπως επίσης, λίγες ημέρες μετά έγραψα:

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τσίπρα και Πολάκη!

Δεν είναι – νομίζουμε – τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει αυτή η πολιτική ρήξη! Και κατά το παρελθόν παρατηρήθηκαν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα των 53! Αλλά και όλων εκείνων που αντιδρούν στην εγκατάλειψη της ριζοσπαστικότητας του κόμματος και τη διαφοροποίησή του, σε μια κέντρο-σοσιαλιστική αντίληψη, με σκοπό να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς! Πίεση που δέχεται γι΄ αυτήν την κομματική μετάλλαξη, από τα πολλά Πασοκογενή στελέχη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον και τα οποία τον στηρίζουν με τα 1000!

Αλλά ξεπεράστηκαν! Όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά!

Στο νέο μοτίβο που σχηματίζεται, κάποιοι δεν θα δεχτούν τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ! Και ακουγόταν στα πηγαδάκια της Κουμουνδούρου, πως ένας εξ αυτών ήταν ο Παύλος Πολάκης! Έπρεπε λοιπόν να “φαγωθεί”! Πώς θα γινόταν αυτό όμως, με τον πλέον ανώδυνο τρόπο;

Γνώριζαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Παύλος Πολάκης είναι Κρητικός και άμα δίνει το λόγο του τον κρατάει!

Έτσι το “τυράκι στη φάκα” ήταν να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ο Μιχάλης Χαιρετάκης, που παντού διατυμπάνιζε ότι θα είναι υποψήφιος!

Ο “ποντικός” λοιπόν τσίμπησε και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν! Ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ! Και όπως μου μεταφέρουν θα υπάρξουν κι άλλες ανακατατάξεις “ανταρτών” από καλοθελητές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα μάλιστα που οι εκλογές οδηγούνται πιο πίσω, θα έχουν στην Κουμουνδούρου τον χρόνο να το διαχειριστούν με περισσότερη ηρεμία! Πάντως, ο κύβος ερρίφθη και δεν γυρίζει πίσω!

Σημειώστε στα παραπάνω, ότι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, εκτός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συναντήθηκε και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα! Όπου πιθανότητα “δόθηκε αμερικανική εντολή” για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με προαπαιτούμενο τη συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας! Από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ελλάδα!

Όταν μάλιστα οι αμερικανικές και οι τουρκικές ανάγκες αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο! Από τη μια η ανυπολόγιστη αμερικανική οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, που τείνει να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ κι από την άλλη οι διπλοί καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία που διέλυσαν την οικονομία της και η οποία ήδη προ σεισμών βρισκόταν σε πολύ χαμηλά στάνταρ!

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα αναζητηθεί λύση Κώστα Καραμανλή, ή θα επιβληθεί τεχνοκράτης Πρωθυπουργός των Διεθνών Αγορών;

Στην περίπτωση Καραμανλή, ωστόσο, στενός συνεργάτης του στο ερώτημά μου, αν θα έλθει για να προλάβει το κακό του “ξεπουλήματος” του πλούτου του Αιγαίου μας, ή απλά θα διαχειριστεί την κρίση, η απάντηση ήταν καταλυτική: «Θα έλθει για να προλάβει το κακό»!

Οψόμεθα!!

 

loading...