«ΚΑΛΑ ΠΑΩ;;»: Ο μηχανοδηγός ρώτησε 3 φορές τον σταθμάρχη λίγο πριν τη σύγκρουση – BINTEO

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Μια νέα συνομιλία ανάμεσα στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας, πριν από τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Open.
Μάρτυρας που έχει ήδη καταθέσει στην υπηρεσία του, λέει πως ο μηχανοδηγός ρωτούσε επανειλημμένως τον μοιραίο σταθμάρχη αν πήγαινε σωστά.

Ο μηχανοδηγός ρωτάει «Λάρισα ακούει;», με τον σταθμάρχη να μην απαντά.

Επίμονος και προφανώς θεωρώντας πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ο μηχανοδηγός ρώτησε για δεύτερη φορά. Ούτε τότε πήρε απάντηση.

Στην τρίτη φορά που ο μηχανοδηγός ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», ο σταθμάρχης απάντησε φανερά εκνευρισμένος.

«Αφού σου είπα. Νέους Πόρους».

Δεν του διευκρίνισε καν αν το τρένο θα κινηθεί από την κάθοδο ή την άνοδο.

Φανερή της έλλειψης εμπιστοσύνης που είχε ο μηχανοδηγός της επιβατικής ήταν και η κλήση στο κινητό τηλέφωνο ενός άλλου συνάδελφού του λίγα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Νόμιζε ότι έτσι θα έβρισκε τον οδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, όμως για κακή του τύχη εκείνος τον οποίο βρήκε στο τηλέφωνο είχε πάρει ρεπό εκείνη τη νύχτα:

loading...