Ηττήθηκαν οι επίλεκτες Ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut από τους Wagner

 – McGregor: Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο, Μετά την ήττα της Ουκρανίας στο στρατιωτικό μέτωπο οι ΗΠΑ θα την εγκαταλείψουν όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν….

Το Bakhmut και λιγότερο το Svatovo και Kreminna έχει αποδειχθεί το επίκεντρο του πολέμου μεταξύ ρώσων και Ουκρανών…
Η ρωσική πρόοδος είναι εμφανής σε όλο το μέτωπο ωστόσο… η πτώση του Bakhmut όπου οι Ουκρανοί πραγματοποιούν στρατηγική απόσυρση…θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ελέγξουν μεγαλύτερο έδαφος της περιοχής του Donetsk.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Bakhmut συμμετείχαν σε σκληρότατες μάχες επίλεκτες Ουκρανικές δυνάμεις όπου ηττήθηκαν από τους Wagner τον ιδιωτικό στρατό της Ρωσίας…
Εν τω μεταξύ ο McGregor πρώην αμερικανός συνταγματάρχης και σύμβουλος της Προεδρίας Trump και του αμερικανικού Πενταγώνου, ανέφερε ότι μετά την ήττα της Ουκρανίας στο στρατιωτικό μέτωπο οι ΗΠΑ θα την εγκαταλείψουν όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανών κοντά στην Marivka με πυραύλους υψηλής ακρίβειας αλλά και κοντά στη Novoivanovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ραντάρ πολέμου AN/TPQ-37 κοντά στην Varvarivka ενώ μάχες πυροβολικού μαίνονται στην περιοχή Kakhovka αλλά και στην περιοχή Orikhiv
Έως και 80 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 5 τεθωρακισμένα οχήματα και 4 pickups καταστράφηκαν από το ρωσικό πυροβολικό στην περιοχή του νότιου Donetsk και στην Zaporizhia.

Η Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Defense Express ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν νέες εναέριες βόμβες UPAB-1500V εναντίον ουκρανικών στόχων.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά και νότια της Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Avdiivka και στα δυτικά προάστια της πόλης Donetsk.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο Pervomaiske, 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο συνέχισε να αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες για να επιτεθούν σε ορισμένες περιοχές των κατευθύνσεων Zaporizhia και Kherson.

Τι συμβαίνει στο Bakhmut

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Khromove στα βόρεια του Bakhmut αλλά και στα περίχωρα του Ivanivske
Επίσης σφοδρές μάχες μαίνονται στις νότιες συνοικίες του Bakhmut αλλά και στην περιοχή Zabakhmutka

Πυρά Prigozhin: Στείλτε μας πυρομαχικά – Εάν η Wagner υποχωρήσει, θα καταρρεύσει το μέτωπο στο Bakhmut

Την ώρα που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φαίνονται να προχωρούν σε μια περιορισμένη αποχώρηση από το ανατολικό Bakhmut, ο Yegveny Prigozhin, o ιδρυτής της ιδιωτικής ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner εξαπολύει για ακόμα μια πυρά του στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προειδοποιώντας πως αν δεν του στείλουν άμεσα τα πυρομαχικά που του είχαν υποσχεθεί, οι πρώτες γραμμές στο Bakhmut, είναι πιθανό να καταρρεύσουν.
«Προς το παρόν, προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο: πρόκειται για απλώς για μια συνηθισμένη γραφειοκρατία ή για μια προδοσία;» διερωτάται σε μήνυμα του που ανήρτησε στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος για ακόμα μια φορά κατηγορεί ανοιχτά και δημόσια την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μη στήριξη των δυνάμεων του.
Στο τελευταίο του μήνυμα, ο Prigozhin εκφράζει την ανησυχία του ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση θα ήθελε να τους έχει ως αποδιοπομπαίους τράγους σε περίπτωση που η Ρωσία χάσει τον πόλεμο.
«Εάν η Wagner υποχωρήσει τώρα από το Bakhmut, τότε ολόκληρο το μέτωπο θα καταρρεύσει.
Η κατάσταση δεν θα είναι «γλυκιά» για όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς που προστατεύουν τα ρωσικά συμφέροντα» αναφέρει ο Prigozhin.

Wall Street Journal: Στις αιματηρές μάχες του Bakhmut οι Ρώσοι νίκησαν την ελίτ του ουκρανικού στρατού

Οι ρωσικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες έχουν επικρατήσει στις μάχες με τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού στο Bakhmut, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματικούς.
«Αξιωματικοί σε ορισμένες άλλες ταξιαρχίες υποστηρίζουν ότι πολλές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις καλύτερα εκπαιδευμένες, έχουν ηττηθεί κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Bakhmut τους τελευταίους μήνες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι οι ταξιαρχίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη διαφέρουν στο επίπεδο εκπαίδευσης και δεν μπορούν πάντα να αλληλεπιδρούν κανονικά μεταξύ τους.
Όπως είπε ένας από τους Ουκρανούς διοικητές στο δημοσίευμα, οι θέσεις του καταλήφθηκαν λόγω του γεγονότος ότι ένα κοντινό τάγμα, αποτελούμενο από κακώς εκπαιδευμένους εθελοντές, εγκατέλειψε την περιοχή τους χωρίς προειδοποίηση.

Περικυκλωμένη η πόλη Bakhmut

Στις 5 Μαρτίου 2023, ο ιδρυτής των Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, δήλωσε ότι οι στρατιώτες του είχαν σχεδόν πλήρως περικυκλώσει την πόλη Bakhmut.
Ένα από τα μέλη της μονάδας διευκρίνισε ότι όλοι οι τρόποι ανεφοδιασμού και αποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την πόλη βρίσκονται στη ζώνη πυρός του ρωσικού πυροβολικού.
Επιπλέον, δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν αμέσως ότι οι μονάδες τους είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τον οικισμό – αυτός είναι ο διοικητής με το διακριτικό κλήσης «Magyar» και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Yuri Luchenko, ο οποίος τώρα, είναι επικεφαλής μιας διμοιρίας επιθετικών drones.

Δεν έχει νόημα να κρατηθεί

Ο Sergey Rahmanin, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση.
Είναι πεπεισμένος ότι από στρατιωτική άποψη δεν έχει νόημα να κρατηθεί η πόλη με οποιοδήποτε κόστος.
Το Bakhmut βρίσκεται στο τμήμα του Donetsk, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αρχές της Ουκρανίας, βόρεια της Gorlovka.
Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό των Ουκρανών στο Donbass.
Εκεί διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και αρκετούς μήνες.

Δύσκολο για τις ΗΠΑ να συντηρήσουν το μύθο ότι η Ρωσία χάνει και η Ουκρανία κερδίζει

Ολοένα και πιο δύσκολο καθίσταται για τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Biden να συντηρήσουν και να υποστηρίξουν τον μύθο τους πως η Ρωσία σύντομα θα ηττηθεί και ότι η Ουκρανία κερδίζει στο πεδίο μάχης.
«Η πορεία των εχθροπραξιών είναι τέτοια που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τον Biden κάθε μέρα να δίνει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία κερδίζει στο πεδίο της μάχης.
Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότερες ουκρανικές πόλεις μετατρέπονται σε ερείπια, οι στρατιώτες της πεθαίνουν και εκατομμύρια πολίτες φεύγουν από τη χώρα» αναφέρει σε δημοσίευμα της η αυστραλιανή εφημερίδα The Australian.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση στην Ουκρανία, που τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ, φέρνει «την Ουάσινγκτον πιο κοντά σε μια καταστροφική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα», τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά αλλά σταθερά προς το Bakhmut απέναντι σε όλες τις εκτιμήσεις για κατάρρευση της Ρωσίας και ανατροπή του Putin.

Η Ρωσία θα πάρει όλη τη Zaporizhia

Ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει όλη τη Zaporizhia καθώς και την ομώνυμη πόλη – σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου – υποστηρίζει ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, Evgeny Balitsky, ο οποίος δηλώνει ότι αργά ή γρήγορα η Zaporizhia θα απελευθερωθεί.
«Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον – ίσως σε ένα μήνα, ίσως σε έναν χρόνο – και όποτε το αποφασίσει ο ρωσικός στρατός, η Zaporizhia θα απελευθερωθεί.
H Zaporizhia είναι ρωσική.
Αυτό το θέμα έχει κλείσει για εμάς» υπογράμμισε ο Balitsky, ο οποίος σημείωσε πως αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο την επόμενη ημέρα της επαρχίας αλλά και το ζήτημα του καθεστώτος των εθελοντικών ταγμάτων έτσι ώστε να μπορούν πιο εύκολα να παραλαμβάνουν οπλισμό και πυρομαχικά.

Αντεπίθεση με 30.000 στρατιώτες ετοιμάζει η Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μια δύναμη 30.000 στρατιωτών, η οποία ενδεχομένως στα τέλη Μαρτίου να χρησιμοποιηθεί για μια αντεπίθεση.
Σύμφωνα με τον Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μια δύναμη 30.000 με 32.000 στρατιωτών στην πόλη Zaporizhia αλλά και στη συνοριακή γραμμή των περιοχών Dnepropetrovsk και Zaporizhia.
«Ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει μαχητές στην περιοχή Zaporizhia για να μεταβεί σε ενεργές επιχειρήσεις.
Αν μιλάμε για την αναδιάταξη, περίπου 3.500 Ουκρανοί μαχητές έχουν μεταφερθεί στην πόλη μέσα σε τρεις ημέρες, κάτι που είναι πολύ γρήγορο.
Περίπου 12.000 στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα των περιοχών Dnepropetrovsk και Zaporozhye για επίθεση.
Υπάρχει μια συγκέντρωση στρατευμάτων εκεί και αυτό προφανώς υποδηλώνει ότι μια απόπειρα επίθεσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου» είπε ο Rogov, εκτιμώντας ότι για την πραγματοποίηση μιας επίθεσης θα πρέπει να υπάρχει μια δύναμη περίπου 40.000 στρατιωτών.

McGregor: Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο

Μετά την ήττα της Ουκρανίας, οι αμερικανοί θα εγκαταλείψουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Trump, ο απόστρατος συνταγματάρχης McGregor.
«Η Ουκρανία πιθανότατα θα είναι η τελευταία που θα το μάθει αυτό και δεν θα έχει σχεδόν καμία επιρροή».
Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν το ίδιο όπως στο Βιετνάμ, όταν πετάξαμε εξοπλισμό στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που πιστεύαμε ότι δεν είχε αξία, αποπλεύσαμε και κανείς δεν ξαναμίλησε για αυτό».

Ο McGregor επεσήμανε επίσης τη κοντή ιστορική μνήμη του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ο αμερικανικός λαός έχει επανειλημμένα επιδείξει κοντή μνήμη.
Οι άνθρωποι στην Ουάσιγκτον στοιχηματίζουν σε αυτό ότι κανείς δεν θα δώσει σημασία τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, η κατάσταση θα είναι διαφορετική.
Η στάση των αμερικανών καταστρέφει την Ουκρανία, θα καταστρέψει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι αμερικανοί πυροδότησαν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με έξοδα της Ευρώπης.
Ο απόστρατος συνταγματάρχης δήλωσε ότι η αντίληψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την παγκόσμια κοινότητα έχει αλλάξει σοβαρά.
«Μας θεωρούν εντελώς εγωιστές, ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας…
Αυτή είναι μια πολύ κακή φήμη, η οποία είναι αισθητά διαφορετική από το πώς μας αντιλαμβανόταν ο κόσμος πριν από 50 χρόνια”, κατέληξε ο McGregor

Η κυβέρνηση Biden δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει την θέση των Ουκρανών για την Κριμαία

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι πλέον διατεθειμένη να υποστηρίξει κατηγορηματικά τα σχέδια της Ουκρανίας να καταλάβει την Κριμαία, ανέφερε η εφημερίδα The Hill.
Στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden «παραμένουν αβέβαιοι» για το θέμα της Κριμαίας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «παρακάμπτουν επανειλημμένα το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν τις προσπάθειες του Κιέβου» να καταλάβει την Κριμαία, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι της παρούσης.

«Παρόλο που αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία όσο χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν πλήρως τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας στην Κριμαία».
«Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι για μια επιτυχημένη επίθεση οι επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελέγχου της Κριμαίας πιθανότατα θα απαιτούσαν βαριά όπλα: πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τανκς, αεροσκάφη.
Αμερικανοί πολιτικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει τη θέση της» για την Κριμαία, αλλά επέλεξαν μια «στρατηγική αβεβαιότητας».
«Μπορεί οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ να πιστεύουν ότι είναι λογικό να διατηρηθεί μια απειλή για την Κριμαία προκειμένου να πιέσουν τους Ρώσους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», όπως αναφέρει πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών Chris Chivvis, ο οποίος είναι τώρα διευθυντής του Αμερικανικού Προγράμματος Εξωτερικής Πολιτικής στο Carnegie Endowment στην Ουάσιγκτον.
«Είναι πιθανό αυτό να καθορίζει την πολιτική τους.
Ακόμα κι αν δεν θεωρείται πραγματικά πιθανό ότι η Κριμαία θα επιστραφεί στην Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα».

Μόνο η κατάπαυση του πυρός μπορεί να βάλει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Οι λύσεις που προσπαθεί να βρει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ουκρανία δεν αποδίδουν και η σύγκρουση θα μπορούσε να τερματιστεί μόνο μέσω κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Ο πρώτος στόχος είναι να σταματήσουμε να σκοτώνουμε ανθρώπους, κάτι που σημαίνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τίποτα περισσότερο».
Σύμφωνα με τον Szijjarto, οι κυρώσεις της ΕΕ δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη σύγκρουση.

«Έχουμε ήδη εισαγάγει 10 πακέτα κυρώσεων.
Μας έφερε πιο κοντά σε μια επίλυση της σύγκρουσης; Όχι.
Έχει γονατίσει τη Ρωσία; Όχι.
Μας έχουν βλάψει οι κυρώσεις που εμείς επιβάλαμε; Ναι.
Νομίζω ότι οι «λύσεις» που προσπαθούσαμε να βρούμε στην Ευρώπη απλά δεν λειτουργούν, γιατί έχουμε παρασυρθεί στην πολεμική νοοτροπία».
Όταν ρωτήθηκε γιατί η Ουγγαρία δεν στέλνει όπλα στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:
«Είμαστε ένα κράτος που γειτονεύει με την Ουκρανία και δεν θέλουμε να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι.
Γι’ αυτό εργαζόμαστε για να σταματήσουμε τον πόλεμο.
Δεν στέλνουμε όπλα , συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ειρήνη».

Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν περιορισμένη τακτική απόσυρση από το Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολύ μεγάλη εδαφική πρόοδο στο Bakhmut.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον Bakhmut, θα μπορούσαν στη συνέχεια να επιχειρήσουν νέα προέλαση προς την Kostyantynivka ή το Slovyansk, αλλά θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα πραγματοποιούν μια περιορισμένη τακτική απόσυρση στο Bakhmut, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν οι ουκρανικές προθέσεις σχετικά με την πλήρη απόσυρση από την πόλη.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να αποσύρονται από τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Bakhmutka, δεδομένου του πρόσφατου γεωγραφικού πλάνα της καταστροφής της σιδηροδρομικής γέφυρας πάνω από τον ποταμό στο βορειοανατολικό Bakhmut.
Το ISW το αμερικανικό ινστιτούτο για τον πόλεμο υποστηρίζει ότι γεωγραφικά πλάνα έδειξαν ότι οι δυνάμεις του Ομίλου Wagner συνέχισαν να προχωρούν στο βορειοανατολικό Bakhmut και προχώρησαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Stupky στις 5 Μαρτίου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι απίθανο να αποσυρθούν αμέσως από το Bakhmut και μπορεί να επιδιώξουν μια σταδιακή μαχητική απόσυρση για να εξαντλήσουν τις ρωσικές δυνάμεις μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου πόλεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να εξασφαλίσουν γρήγορα σημαντικά εδαφικά κέρδη κατά τη διεξαγωγή αστικού πολέμου, που συνήθως ευνοεί τον αμυνόμενο και μπορεί να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να προκαλέσουν υψηλές απώλειες στις προωθούμενες ρωσικές μονάδες.
Το κέντρο της πόλης Bakhmut βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Bakhmutka και οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να πολεμήσουν μέσα από την περιοχή εάν δεν μπορούν να προχωρήσουν απευθείας βόρεια ή νότια του Bakhmut.
Οι ρώσοι σημείωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν την ικανότητα να υπερασπιστούν το Khromove και συνεχίζουν να αποκρούουν τις ρωσικές επιθέσεις στο Ivanivske αλλά και στον αυτοκινητόδρομο T0504 προς τα νότια.

Το σχέδιο για Άνοιξη και Φθινόπωρο 2023

Ορισμένοι ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα έπρεπε να κάνουν μια σύντομη επιχειρησιακή παύση μετά την κατάληψη του Bakhmut.
Άλλοι ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν την Kostyantynivka μέχρι τα τέλη της άνοιξης του 2023 και θα εξαπολύσουν επίθεση στις περιοχές Slovyansk-Kramatorsk μεταξύ του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2023.

Επί του παρόντος, οι ρωσικές δυνάμεις δεν διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για να συντηρήσουν επιθετικές επιχειρήσεις σε κλίμακα για μια ανανεωμένη επίθεση προς το Kramatorsk και το Slovyansk,
Η Ρωσία θα πρέπει να κινητοποιήσει πολύ περισσότερο προσωπικό και να μεταμορφώσει θεμελιωδώς τη στρατιωτική της βιομηχανία.

Οι ρωσικές «κρίσιμες» επιθέσεις στις κατευθύνσεις Kupyansk, Svatove και Kreminna στην περιφέρεια Luhansk έχουν επιφέρει εδαφική πρόοδο αλλά όχι στο βαθμό που ήθελαν οι ρώσοι.
Ο ρωσικός στρατός βασίστηκε στις δυνάμεις Wagner για να καταλάβει το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν περαιτέρω την περιοχή Bakhmut χωρίς να τραβήξουν δυνάμεις από άλλη περιοχή της πρώτης γραμμής με πιθανή εξαίρεση τη 2η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων

Δεν είναι σαφές εάν οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να επαναλάβουν τις επιθέσεις κοντά στο Vuhledar, και είναι πολύ απίθανο οι ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις αλλού σε κάθε περίπτωση.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 5 Μαρτίου ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στον διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) συνταγματάρχη στρατηγό Rustam Muradov να καταλάβει το Vuhledar με οποιοδήποτε κόστος.

Οι επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Vuhledar είναι απίθανο να υποστηρίξουν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις αλλού στην Περιφέρεια του Donetsk.
Το Vuhledar απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα από τη Marinka και το Kurakhove καθώς και από τον αυτοκινητόδρομο N15 που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις ως επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) για επιχειρήσεις στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να προχωρήσουν 24 χιλιόμετρα για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κατά μήκος των δυτικών προαστίων της πόλης του Donetsk.

Η πιθανή επικείμενη κορύφωση της ρωσικής επίθεσης γύρω από το Bakhmut και το Vuhledar πιθανότατα θέτουν ισχυρούς όρους για τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Το ISW εκτίμησε προηγουμένως ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ανακτήσει την πρωτοβουλία στην Ουκρανία από τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν σημαντικά επιχειρησιακά κέρδη.
Η κορύφωση των τριών σημερινών επιθετικών προσπαθειών της Ρωσίας Bakhmut, Ugledar και Luhansk πιθανότατα θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να ξεκινήσουν αντεπιθέσεις τους επόμενους μήνες…
Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_052023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_052023.png

5march2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Zaporozhia_Map-1024x483.jpg

5march2023_Ukraine_Bakhmut_Map-1024x713.jpg
www.bankingnews.gr

loading...