ΕΙΝΑΙ Η EΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ EΞΟΥΣΙΑ, HΛΙΘΙΕ!

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Γράφει ο Iain Davis
Μετάφραση: Απολλόδωρος –
Ο κόσμος είναι προφανές ότι βυθίζεται στο χάος. Με γεγονότα όπως η πρόσφατη κατάρρευση της τράπεζας SVB να προστίθενται στα προβλήματα που φέρεται να προκαλούνται από την ψευδοπανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι εύκολο να νιώθει κανείς καταβεβλημένος.
Μόλις πριν από λίγα χρόνια αναγνωριζόταν ευρέως ότι, με βάση σχεδόν κάθε μέτρο, τα παγκόσμια αποτελέσματα της ζωής βελτιώνονταν όλα. Ξαφνικά, όλοι μας στοιχειώνονται από τα φαντάσματα της κατάκτησης, του πολέμου, της πείνας και του θανάτου.
Από το κόστος ζωής, την ενεργειακή και διατροφική κρίση, μέχρι την απειλή μιας διευρυνόμενης διεθνούς σύγκρουσης, μιας κλιματικής καταστροφής και τώρα μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, φαίνεται ότι μας έχει κυριεύσει μια παγκόσμια πολυκρίση. Αν υπάρχει πολυκρίση, αυτή είναι εξ ολοκλήρου ανθρωπογενής.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι καλύτερο, αν έχουμε τη θέληση. Είμαστε πολλοί και είμαστε ισχυροί, ενώ αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να μας ελέγξουν δεν είναι τίποτα από τα δύο.
Πρέπει απλώς να κατανοήσουμε το πρόβλημα: την εμπιστοσύνη μας στην εξουσία.
Η Υποτιθέμενη Πολυκρίση
loading...