ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ» ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΒΡΕΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ» ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 – 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023)

ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια κηρύχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού. Όπως κατ’ επανάληψιν έχει επισημανθεί, η 11η Μαρτίου 2020 εμφανίζει πολλές ομοιότητες με την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Γι’ αυτό άλλωστε παρεδόθη στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο «Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού» (εκδ. Αλφειός, 2021).

Αν η 11η Σεπτεμβρίου ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο, περιορίζοντας παγκοσμίως τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη, η 11η Μαρτίου ήρθε για να τον ξαναλλάξει, ψαλιδίζοντας τα δικαιώματα αυτά ακόμη περισσότερο, αν όχι καταργώντας τα.

Στο όνομα της πρόληψης και της ασφάλειας έναντι του διαβόητου «αόρατου εχθρού» (invisible enemy), όπως ονομάστηκε η Αλ Κάιντα και ο κορωνοϊός, γίναμε άπαντες αδιακρίτως ύποπτοι (όλως… τυχαίως, ταυτόσημο είναι και το παρατσούκλι κάθε δαίμονα – βλ. την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών: «Χαῖρε, ἀοράτων ἐχθρῶν ἀμυντήριον»).

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου γίναμε όλοι εν δυνάμει τ ρ ο μ ο κ ρ ά τ ε ς, γι’ αυτό και μας εξευτελίζουν στις πύλες ελέγχου των αεροδρομίων, των δικαστηρίων, των φυλακών κ.λπ., βγάζοντάς μας ζώνες, ρολόγια, τιμαλφή και παπούτσια, για την ώρα όχι τα εσώρουχά μας.

Μετά την 11η Μαρτίου γίναμε όλοι εν δυνάμει κ ρ ο ύ σ μ α τ α, γι’ αυτό και μας εξευτέλισαν φορώντας μας μασκοφίμωτρα, χώνοντάς μας βαμβακοφόρους στειλεούς στα ρουθούνια μας, εμβολιάζοντάς μας με σκευάσματα αγνώστου περιεχομένου και άδηλων παρενεργειών, αλλά και σκανάροντάς μας σαν να ήμασταν προϊόντα που θα περάσουν από τον έλεγχο κάποιου ταμείου.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έμεινε ένα κουφάρι, διηγώντας το να κλαις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI ΔEΙΤΕ TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...