Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Εξωγήινοι ίσως έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη – Τα ΑΤΙΑ που βλέπουμε μπορεί να είναι ανιχνευτές από μητρικό σκάφος»

Τι αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας

Ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office) και τον πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ, Avi Loeb, αναφέρει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν ήδη φτάσει στον πλανήτη μας.

Η έκθεση περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει ταξιδέψει στη Γη, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές με τεχνητή νοημοσύνη.

Η έκθεση προτείνει ότι ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο, όπως το Oumuamua, θα μπορούσε να είναι ένα μητρικό σκάφος, που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια του κοντινού του περάσματος από τη Γη.

Εδώ πρώτα πρέπει να σημειώσουμε τι είναι το Oumuamua.

Πρόκειται για έναν διαστρικό υποτιθέμενο ταξιδιώτη που έρχεται απ’ έξω από το ηλιακό σύστημα.

Οι αστρονόμοι εντόπισαν το σχήματος πούρου αντικείμενο το 2017 και αρχικά σκέφτηκαν ότι είναι ένας κομήτης.

Όμως το επόιμηκες σχήμα τους και η έλλειψη αερίων που συνήθως περιβάλουν τον κομήτη και το γεγονός ότι επιτάχυνες (σα να διέθετε κινητήρα) μακριά από τον Ήλιο, έγειρε ερωτήματα σχετικά με το αν είναι κομήτης.

Ο Loeb πρότεινε ότι το ‘Oumuamua ήταν ένα εξωγήινο σκάφος και ότι μεταφέρει ανιχνευτές.

Αυτοί οι μικροί ανιχνευτές λοιπόν -γνωστοί ως ΑΤΙΑ- θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διεισδύσουν στον πολιτισμό μας για ερευνητικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτοί οι ανιχνευτές θα μπορούσαν να είναι σχεδιασμένοι, ώστε να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες του διαστρικού διαστήματος (διάστημα μέσα σε έναν γαλαξία, το οποίο δεν καταλαμβάνεται από αστέρες και τα πλανητικά τους συστήματα) και να διαθέτουν ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούσαν να προγραμματιστούν να αυτοεπισκευάζονται ή ακόμη και να αναπαράγονται.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι με τη χρήση της μηχανικής μάθησης, οι ανιχνευτές αυτοί θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, χωρίς καμία καθοδήγηση από τους αρχικούς δημιουργούς τους.

Η έκθεση του Πενταγώνου βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, αλλά αν τα ευρήματά της είναι ακριβή, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι εξωγήινοι ήδη μας μελετούν.

Η πιθανότητα ευφυούς εξωγήινης ζωής να μας παρακολουθεί και να μαθαίνει για τον πολιτισμό μας δεν είναι μικρή.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος το δικού μας Σύμπαντος μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες και ο μέσος γαλαξίας όπως ο δικός μας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα.

Μαθηματικά θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή και επίσης βέβαιο θεωρείται ότι υπάρχει ευφυής εξωγήινη ζωή.

Μαθηματικά εννοούμε τις πιθανότητες.

Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν ευφυείς εξωγήινοι ικανοί να διανύσουν απίστευτα μεγάλες αποστάσεις ώστε να έρθουν στο ηλιακό μας σύστημα και στον πλανήτη Γη.

Εδώ η απάντηση ίσως να βρίσκεται στις μυθολογίες όλου του κόσμου οι οποίες σε βασικά γεγονότα συγκλίνουν, όπως στην ύπαρξη των «θεών», στους πολέμους των «θεών» μεταξύ τους, κ.λ.π.

Το ζήτημα είναι γιατί το Πεντάγωνο και οι ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι φίλα προσκείμενοι στην προοπτική ύπαρξης εξωγήινων κάτι το οποίο αρνούνταν με μανία και εμμονή πολλές δεκαετίες.

Θέλουν να μας πουν κάτι;

Όπως σημειώνει ο Avi Loeb: «Ίσως αξίζει να πιστέψουμε ότι το παράξενο αντικείμενο ήταν ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, γιατί όπως και να ‘χει, μας ανοίγει το μυαλό στην ιδέα ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω».

 

loading...