Έρευνα αποκαλύπτει το απόλυτο μυστικό για να χάσεις βάρος! Και είναι πιο απλό απ΄ότι νομίζεις

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Birmingham έδειξε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έπιναν 500ml νερό βρύσης πριν από κάθε γεύμα, έχασαν κατά μέσο όρο 4.3 κιλά σε 12 εβδομάδες.

«Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι τόσο απλό όσο η κατανάλωση ενός ποτηριού των 500ml με νερό πριν από τα γεύματα» είπαν οι ερευνητές.

Η μελέτη στην οποία παχύσαρκοι ενήλικες κατανάλωναν 500ml νερό βρύσης μισή ώρα πριν από το φαγητό και τα κύρια γεύματά τους, έδειξε απώλεια κατά μέσο όρο 4.3 κιλών για μια περίοδο 12 εβδομάδων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, δήλωσαν ότι το απλό αυτό τέχνασμα θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ευεργετικό και θα έπρεπε να προωθηθεί από επαγγελματίες του τομέα της υγείας και μέσω εκστρατειών για τη δημόσια υγεία.

Η δοκιμασία στην οποία επιβλήθηκαν οι παχύσαρκοι ενήλικες -ορισμένοι εκ των οποίων είχαν κάνει ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις- διήρκεσε 12 εβδομάδες.

Σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες δόθηκαν οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή και βελτίωση των επιπέδων της σωματικής τους δραστηριότητας.

Στους μισούς από αυτούς δόθηκε η εντολή να πίνουν μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα ένα ποτήρι των 500ml με νερό.

Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι έπιναν νερό πριν από τρία κύρια γεύματα της ημέρας, ανακοίνωσαν ότι έχασαν 4.3 κιλά κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων, ενώ εκείνοι που ήπιαν μόνο μία φορά, ή και καθόλου, έχασαν κατά μέσο όρο μόλις 800 γραμμάρια.

Δρ Helen Parretti, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Έρευνας (NIHR) και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, δήλωσε: «Η ομορφιά αυτών των ευρημάτων είναι στην απλότητα».

“Απλά πίνοντας ένα ποτήρι των 500ml με νερό, τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα κύρια γεύματα σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με σωματικής δραστηριότητα και υγιεινή διατροφή, θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους».

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Obesity.

loading...