Άδωνις Γεωργιάδης για Σταθμάρχη: Ο απολύτως ακατάλληλος άνθρωπος στην απολύτως ακατάλληλη θέση! (Βίντεο)

Ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκινώντας την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Nextdeal.gr. Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, μίλησε για αλληλουχία γεγονότων με τραγική κατάληξη. Μίλησε για τα ”ανθρώπινα λάθη” του σταθμάρχη και ότι πρέπει να ελεγχθεί πώς ανέλαβε αυτόν τον ρόλο αλλά και να ελεγχθούν όλοι για το πώς βρέθηκε μόνος του σε αυτήν τη θέση. Ήταν ο απόλυτα ακατάλληλος άνθρωπος για να πάρει αυτόν τον ρόλο, είπε ο υπουργός.

Όλο το σύστημα είναι προβληματικό, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την κυβερνητική ευθύνη γιατί δεν ολοκλήρωσε το έργο της τηλεματικής. Είναι εύλογο το ερώτημα, αν λειτουργούσε η τηλεματική θα είχε βρεθεί το πρόβλημα; Η αλήθεια είναι πως ναι, θα είχε βρεθεί και κάποιος άλλος θα το είχε προλάβει και αυτό είναι το δικό μας μερίδιο της ευθύνης. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής γι’ αυτό ζήτησε συγγνώμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα αυτά μαζί με κύρια ευθύνη του ανθρώπου αυτού αλλά και εκείνου που τον έβαλε σε αυτή τη θέση, μας φέρανε σήμερα εδώ.
“Επέλεξα αν και δεν έχω καμιά αρμοδιότητα για τον ΟΣΕ να βγω μπροστά και να εξηγήσω στον κόσμο τι συνέβη” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Τόνισε ακόμα πως “η παραταξιακή μου λογική και η πολιτική μου ιδιότητα και η συνείδησή μου, μου επιβάλουν πάντα να προτάσσω το γενικό και εθνικό συμφέρον παρά το ιδιοτελές. Καθήκον του πολιτικού είναι να μην κρύβεται και καθήκον των πολιτών είναι να ξεχωρίζουν ποιοι κρύβονται”.


Απαντώντας σε ερώτηση του τι θα γίνει τώρα και αν αυτή τη φορά θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ο υπουργός γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει κάποιες πρωτοβουλίες δια του νέου υπουργού κ. Γεραπετρίτη και πως δεν χρειάζεται κάνεις να είναι γίνει υπουργός Ανάπτυξης για να καταλάβει ότι ο ΟΣΕ είχε διαχρονικά προβλήματα. “Θέλω να πιστεύω, είπε χαρακτηριστικά, ότι η βούληση όλων μας είναι να μην επαναληφθεί ποτέ ένα τέτοιο δυστύχημα”.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως σε αυτή τη θητεία θα είναι περήφανος για το έργο του Ελληνικού που σήμερα έχουν μπει τα θεμέλια και έχουν ήδη αγοραστεί σχεδόν όλα τα ακίνητα, το γεγονός οτι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ και για τα 3 ναυπηγία που παρέλαβε κλειστά και σήμερα πλέον λειτουργούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ασφαλιστικό κλάδο, ο υπουργός επανέλαβε ότι εξακολουθεί να «ζηλεύει» τους ασφαλιστές μιας και η οικονομική εικόνα της χώρας είναι πλέον πολύ καλύτερη. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι δεν έγιναν όλα όσα θα ήθελε αυτή η κυβέρνηση να γίνουν λόγω των αλλεπάλληλων δυσκολιών που έπρεπε κατά προτεραιότητα να διαχειριστεί (όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός και τώρα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη) Ωστόσο, κλείνοντας τη συνέντευξη, ο υπουργός άφησε όμως να εννοηθεί ότι πλέον είναι όλα έτοιμα για μια έμπρακτη στήριξη του κλάδου από την κυβέρνηση.

https://www.nextdeal.gr/

loading...