Άγγελος Χωριανόπουλος: “Είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άποψη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με την Τουρκία, μέσω υβριδικών επιθέσεων που αποσυντονίζουν τον κρατικό μηχανισμό εξέφρασε ο Άγγελος Χωριανόπουλος!

Ο διεθνολόγος και αναλυτής αμυντικών συστημάτων μίλησε στον Ηλία Παπανικολάου και στο «Leaders», σε μία απολαυστικότατη εκπομπή, εξαιτίας της ροής που ακολούθησε και των ατακών που ακούστηκαν στον τηλεοπτικό… αέρα.

Ο αναλυτής υποστήριξε, ότι ως χώρα πάσχουμε σε θέματα αντίληψης, κοινώς δεν αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της γεωπολιτικής κατάστασης και στάθηκε στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, στον οποίο η Τουρκία έχει άλματα προόδου. Ωστόσο αυτό είναι η μισή αλήθεια κατά τον επιστήμονα, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του από τις διεθνείς εκθέσεις που έχει παρακολουθήσει.

Όπως ανέφερε, τα περίπτερα των τουρκικών εταιρειών είναι πάντα τεράστιοι και συγκεντρώνουν κόσμο απ’ όλον τον κόσμο. Ο Τούρκος δεν είναι άνθρωπος του αυτοσχεδιασμού, επικοινωνιακά όμως δείχνει το αντίθετο, ότι είναι μεγάλο μέγεθος και ότι μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις.

Για τα οπλικά τους συστήματα «προωθούν την εικόνα “φθηνός και αξιόπιστος”», ανέφερε και υπογράμμισε, ότι στην Ελλάδα έχουμε υποτιμήσει την αξία μας.

Στο τέλος ο Άγγελος Χωριανόπουλος κλήθηκε να απαντήσει για το τι πρέπει να προσέχουμε στα ελληνοτουρκικά το επόμενο διάστημα. Ο αναλυτής στάθηκε για μία ακόμα φορά στα ζητήματα υβριδικών απειλών. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στον σχεδιασμό της Τουρκίας, να επιχειρήσει εναντίον της χώρας μας από το φθηνότερο μέσο μέχρι το ακριβότερο», είπε.

«Πρώτο πιο φθηνό υβριδικό όπλο της Τουρκίας είναι το μεταναστευτικό. Εκεί είναι η αχίλλειος πτέρνα μας ως χώρα», κατέληξε δίνοντας τη στόχευση για το που πρέπει να δώσουμε σημασία.

Δείτε την παρέμβαση του Άγγελου Χωριανόπουλου:

Sportdog.gr

loading...