«Συναγερμός» για την πάλαι ποτέ υπερδύναμη – Μαζική ΠΕΙΝΑ στην Γερμανία! 

Τα σουπερμάρκετ στην Γερμανία είναι πιο ακριβά από ποτέ και η ισορροπημένη διατροφή γίνεται πολυτέλεια!!! Η διάσκεψη για την φτώχεια στην Κάτω Σαξονία προειδοποιεί για αυξανόμενη επισιτιστική φτώχεια.

Συγκεκριμένα, λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών των τροφίμων, ο διευθύνων σύμβουλός του LAK Lower Saxony, Klaus-Dieter Gleitze, βλέπει εκατομμύρια ανθρώπους να διολισθαίνουν στην επισιτιστική φτώχεια. Με άλλα λόγια: Στην ευημερούσα Γερμανία, η πείνα εξαπλώνεται μέχρι κάτω.

Το LAK Lower Saxony είναι ένας συνδυασμός των οργανώσεων-ομπρέλα της δωρεάν πρόνοιας στην Κάτω Σαξονία, της πολιτειακής περιφέρειας DGB της Κάτω Σαξονίας / Βρέμης, ενώσεων και πρωτοβουλιών σε κρατικό επίπεδο.

Με άλλα λόγια, νέες κοινοτικές οντότητες σπεύδουν, όπως θα δείτε παρακάτω, να προτείνουν την «ΛΥΣΗ» του λιτού βίου, σε όσους φτωχαίνουν, με τα άκρως απαραίτητα να είναι η απάντηση στην κρίση που εξαπλώνεται τεχνηέντως.

Ο πληθωρισμός επιδεινώνει δραματικά το πρόβλημα και στην Γερμανία και όλο και περισσότεροι εξαρτώνται από τα επιδόματα στην πάλαι ποτέ ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

Ο Γκλάιτζε προειδοποίησε το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου (dpa) για εκτεταμένες συνέπειες. Ενώ το νομοθετικό σώμα αύξησε το ελάχιστο εισόδημα κατά μόλις πάνω από δέκα τοις εκατό από τον Ιανουάριο, οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί δύο φορές περισσότερο μέσα σε ένα χρόνο. Και δεν υπάρχει τέλος.

 

Η «λύση»

 

Πριν από λίγες ημέρες, η Διάσκεψη της Πολιτείας της Κάτω Σαξονίας για τη Φτώχεια επεσήμανε –όχι για πρώτη φορά– την καθοδική πορεία σε σχέση με την φτώχεια. Σε ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 10 Μαρτίου, ο Gleitze κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι αρνούνται να καταπολεμήσουν την φτώχεια στην Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια.

Είπε επί λέξει:

“Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί δραστικά. Οι φτωχοί άνθρωποι ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε αυτό, με αποτέλεσμα να πρέπει να πηγαίνουν σε τράπεζες τροφίμων όλο και πιο συχνά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον λιμοκτονούν στην χώρα μας».

Η «ΛΥΣΗ» θα είναι να αναλάβουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, όπως αυτή του Gleitze, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .

Σύμφωνα άλλωστε με τον Gleitze,υπάρχει αυξανόμενος φόβος κοινωνικής κατάρρευσης στην κυρίαρχη κοινωνία. Ο σύλλογός του απαιτεί επιτέλους αποτελεσματικά μέτρα από τους πολιτικούς που θα ωφελήσουν τελικά το κοινωνικό σύνολο: η βασική ασφάλεια, δηλαδή το πολιτικά ποσοτικοποιημένο επίπεδο διαβίωσης, πρέπει να αυξηθεί άμεσα κατά 200 ευρώ ανά άτομο και μήνα. Απαιτούνται σταθερά ποσοστά προστασίας της φτώχειας για τα παιδιά και τους νέους και μια πραγματική κοινωνική αγορά εργασίας για τους μακροχρόνια ανέργους.

 

Ο Gleitze ζήτησε επίσης ένα προσιτό «εισιτήριο μετακίνησης» για εννέα ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, άτομα με υλική δυσμενή θέση θα μπορούσαν επίσης να βρουν δουλειά, όπως λέει. Αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, μεταξύ άλλων, από έναν φόρο περιουσίας για τους υπερπλούσιους (ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ – ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ). «Όποιος έχει πολλά πρέπει να “συμβάλει κατάλληλα στην χρηματοδότηση της κοινότητάς μας», λέει ο Gleitze.

 

Βασικό φαγητό ιδιαίτερα ακριβό

 

Τα βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των εκπτωτικών καταστημάτων, από τα οποία εξαρτώνται οι φτωχοί στην Γερμανία. Ταυτόχρονα, η θέρμανση και η ηλεκτρική ενέργεια συνεχίζουν να κοστίζουν περισσότερο από ποτέ. Τα φρένα των τιμών της ενέργειας είτε δεν έχουν φτάσει ακόμη σε πολλούς καταναλωτές είτε δεν έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Nielsen IQ, ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί ζουν χωρίς τρόφιμα υψηλότερης ποιότητας. Σε αντίθεση με την προηγούμενη τάση, τα τοπικά βιολογικά προϊόντα αρχίζουν και χάνουν έδαφος, καθώς οι τιμές τους είναι δυσβάσταχτες πλέον για τους περισσότερους Γερμανούς (άρα διαλύονται οι μονάδες παραγωγής και έπονται οι πολυθνικές με τα τρόφιμα εργαστηρίου, τα οποία θα λαμβάνουν με κουπόνι οι πολίτες).

Ένας πίνακας από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, , δείχνει πόσο πραγματικά έχουν αυξηθεί οι τιμές των μεμονωμένων τροφίμων στην Γερμανία. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το φαγητό κόστιζε σχεδόν 21 τοις εκατό περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Ορισμένα βασικά τρόφιμα έχουν γίνει πολύ πιο ακριβά.

Για παράδειγμα, μέσα σε ένα χρόνο η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε κατά 70 τοις εκατό και η τιμή του φυτικού ελαίου κατά 60 τοις εκατό. Το τυρί, το κουάρκ και η μαργαρίνη αυξήθηκαν κατά 43%, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά κατά σχεδόν 36%. Οι πατάτες και το ψωμί κοστίζουν περίπου 25% περισσότερο από την άνοιξη του 2022.

loading...