Παραδόθηκαν δεκάδες Ουκρανοί στο Donetsk – Οι Ρώσοι απέτρεψαν μεγάλο σαμποτάζ στο Kupyansk

– Borell: H EE ξέμεινε από όπλα

Η Ρωσία και η Κίνα δεν σχηματίζουν στρατιωτική συμμαχία, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η Δύση ετοιμάζει νέο «Αξονα»!

Με αμείωτη ένταση επί του πολεμικού πεδίου, με εφιαλτική αδράνεια επί της διπλωματικής οδού, ο πόλεμος στην Ουκρανία θυμίζει… νηνεμία πριν την μεγάλη καταιγίδα, παρότι υπάρχει μια βάση προς συζήτηση, ήτοι το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας το οποίο οι ΗΠΑ απορρίπτουν, αν και ευρωπαϊκές φωνές το στηρίζουν όπως η Ισπανία πέραν της Ρωσίας.
Επί του πεδίου, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς Kharkiv, κατέστρεψαν 5 ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ στην περιοχή Kupyansk σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, και δύο αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Krab στην περιοχή των οικισμών Petropavlovka και Revucheye, ενός οβιδοφόρου D-20 στην περιοχή Prilipko, καθώς και το πλήρωμα εχθρικού όλμου στην περιοχή του οικισμού Olsana.
Η δυτική ομάδα δυνάμεων της Ρωσίας εντόπισε και κατέστρεψε πέντε ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στην περιοχή Kupyansk από την 14η και την 92η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της ομάδας δυνάμεων της Δυτικής Ρωσίας, συνταγματάρχης Sergey Zybinsky.

Παραδίδονται Ουκρανοί στρατιωτικοί

Την ίδια ώρα περίπου 70 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγή, καταθέτοντας τα όπλα τους οικειοθελώς
«Περίπου 70 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέθεσαν τα όπλα οικειοθελώς, επιθυμώντας να σώσουν τη ζωή τους», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι περισσότεροι από αυτούς μάχονται στρατιωτικοί στα μέτωπα Avdeyevka, Donetsk και Ugledar.

Putin: Δεν σχηματίζει η Ρωσία με την Κίνα συμμαχία, το «Παγκόσμιο ΝΑΤΟ» της Δύσης σχηματίζει «Άξονα»

Η Ρωσία και η Κίνα δεν σχηματίζουν στρατιωτική συμμαχία, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή 26/3, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι διαφανής.
“Δεν σχηματίζουμε μια στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα”, δήλωσε ο Putin, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
“Ναι, συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικοτεχνικό τομέα.
Δεν το κρύβουμε.
Όλα είναι διαφανή, δεν υπάρχει κανένα μυστικό”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντιθέτως ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να δημιουργήσουν τον νέο «Άξονα».
Όπως σημείωσε, η νέα στρατηγική αντίληψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφέρει ρητά ότι σχεδιάζει να αναπτύξει σχέσεις με χώρες Ασίας-Ειρηνικού και σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «παγκόσμιο ΝΑΤΟ».
Η ιδέα της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου ΝΑΤΟ» με τη συμμετοχή χωρών Ασίας-Ειρηνικού μοιάζει με τη στρατιωτική συμμαχία των δυνάμεων του Άξονα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Putin σε συνέντευξή του στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-24.
«Τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες;
Δημιουργούν όλο και περισσότερες συμμαχίες.
Για αυτόν τον λόγο ακριβώς Δυτικοί αναλυτές λένε — δεν το λέμε εμείς, εκείνοι το λένε– ότι η Δύση αρχίζει να σχηματίζει χτίζει νέους “άξονες” […] συγκεκριμένα, έναν νέο άξονα που μοιάζει με αυτόν που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 από τα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας και τη μιλιταριστική Ιαπωνία», σημείωσε ο Putin.
Αφορμή για τις νέες δηλώσεις Putin ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Biden:

Biden: Η επίθεση σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ είναι επίθεση σε όλους

«Μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων» ανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden επιβεβαιώνοντας την δέσμευση για αμοιβαία υπεράσπιση των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ μιλούσε για την ουκρανική σύγκρουση στο κοινοβούλιο του Καναδά
«Θα διατηρήσουμε την πίεση στον Putin με τις κυρώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στην Ουκρανία»

Οι ΗΠΑ είναι τελικά η κινητήριος δύναμη πίσω από την επερχόμενη κλιμάκωση είναι οι Αμερικανοί που προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση, καθώς οBiden σε μια προσπάθεια να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2024, συντηρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία ανεξαρτήτως εάν έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί έως τώρα 280.000 Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες.
Ωστόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει ότι η Ουκρανία ακόμη δεν μπορεί να αντεπιτεθεί γιατί δεν διαθέτει τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μάλιστα με βάση τους Wagner οι Ουκρανοί έχουν ετοιμάσει εφεδρεία 200.000 στρατιωτών και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Bakhmut έχουν συγκεντρώσει 80.000 στρατιώτες.
Το Bakhmut ελέγχεται σχεδόν κατά 75% από τους ρώσους αλλά οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι δεν θα παραδώσουν το Bakhmut ετοιμάζουν αντεπίθεση…
Μόνο σε 24 ώρες οι Ρώσοι σκότωσαν περισσότερους από 155 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk. σύμφωνα με τη Μόσχα.

Zelensky: Δεν μπορούμε ακόμη να αντεπιτεθούμε

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παραδέχτηκε ότι ο στρατός της χώρας του δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να εξαπολύσει αντεπίθεση στα ανατολικά, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων όπλων, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιαπωνίας, Yomiuri Shimbun.
“Δεν μπορούμε να το εξαπολύσουμε αντεπίθεση ακόμα.
Χωρίς άρματα μάχης, πυροβολικό και αμερικανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS, δεν μπορούμε να στείλουμε τους γενναίους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή.
Επεσήμανε επίσης τη σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών, τονίζοντας ότι η Ουκρανία αναμένει επί του παρόντος παραδόσεις από την Δύση.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Zelensky δήλωσε ότι «δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις».
Επιπλέον, είπε ότι ήταν δύσπιστος για το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας.
«Δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση μεσολάβησης ή οργάνωσης διαπραγματεύσεων από την Κίνα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει την Κίνα μέσω της διπλωματικής οδού για την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο.

Ο Borrell παραδέχεται πως η ΕΕ έχει στερέψει από όπλα: Η αμυντική βιομηχανία πρέπει να αρχίσει παραγωγή

Eντός του Απριλίου αναμένεται πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell.
«Aυτό που χρειάζεται η βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής», σημείωσε ο Borrell  προσθέτοντας ότι η παραγωγή είναι πολύ μικρότερη από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια διότι, όπως είπε, «δεν υπήρχε ζήτηση και ζήτηση δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε πόλεμος».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να παράγουν περισσότερο «για την Ουκρανία, αλλά και για τα ίδια.
Διότι, εάν αδειάσουν τα αποθέματά τους, πρέπει να τα ξαναγεμίσουν».
«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Ουκρανία.
Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε όπλα, δεν υπήρχε κριτική.
Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε βλήματα για τα όπλα, τότε δημιουργήθηκε το ζήτημα», υπογράμμισε λέγοντας ότι, εφόσον τα κράτη-μέλη συμφώνησαν να στείλουν όπλα στην Ουκρανία, τότε έπρεπε να συμφωνήσουν να σταλούν και βλήματα.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στο Bakhmut

Από τον Bakhmut «δεν υποχωρούμε».
Αυτό επανέλαβε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Zelensky, εξηγώντας ότι «υπάρχουν αρκετά έντονες μάχες προς όλες τις κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που εκτελούμε μια σημαντική αποστολή να αποδυναμώσουμε τον ρωσικό στρατό. Αλλά συγκεντρώνουμε επίσης τους πόρους μας και ολοκληρώνουμε νέες ταξιαρχίες για την αντεπίθεση».
«Ναι, μελετώνται πιθανά σενάρια που προβλέπει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για τα οποία προφανώς δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν.
Και προετοιμαζόμαστε με δύο τρόπους: από τη μια αμυνόμαστε και από την άλλη προετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση».

Οι ρώσοι βομβαρδίζουν το Chernihiv

Ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα 120 χιλιοστών…
Οι επιθέσεις στο Chernihiv δείχνουν ότι οι ρώσοι προσπαθούν να αποδιοργανώσουν τον Ουκρανικό στρατό…

Στην περιοχή Kharkiv που εγκατέλειψαν οι ρώσοι… κατάφεραν με τις αντεπιθέσεις να πάρουν πίσω 29 οικισμούς

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει περίπου 29 οικισμούς στην περιοχή του Kharkiv.
«Αυτή τη στιγμή, περίπου 29 οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Η διοίκησή μας μεταφέρει τακτικά ανθρωπιστική βοήθεια εκεί, πηγαίνοντας προσωπικά στα μέρη εάν είναι δυνατόν. Αλλά, δυστυχώς, λόγω των τακτικών βομβαρδισμών, δεν είναι δυνατή η επίσκεψη σε όλους τους οικισμούς» αναφέρει ρώσος αξιωματούχος.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων που σταθμεύουν στις περιοχές Balakleya και Izyum της περιοχής Kharkiv για να εντείνουν τις προσπάθειες στο Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την κατάληψη του Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Bakhmut και έχουν σημειώσει κέρδη μέσα και γύρω από την πόλη.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 24 Μαρτίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς τον αυτοκινητόδρομο T0504 Kostyantynivka – Chasiv Ya r- Bakhmut, νότια του Ivanivske, περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου επιβεβαιώνει επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει δυτικά του Zalizianske (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και εντός του ίδιου του βόρειου Bakhmut.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty, σημείωσε στις 24 Μαρτίου ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) και άλλες απροσδιόριστες συμβατικές ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν την ομάδα Wagner γύρω από το Bakhmut.
Ο Cherevaty ανέφερε ότι υπήρξαν 32 συγκρούσεις μάχης στην περιοχή Bakhmut εσχάτως.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολεμούν βορειοδυτικά του Bakhmut στις περιοχές Orikhovo – Vasylivka και Bohdanivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ivanivske δυτικά του Bakhmut.
Οι μονάδες Wagner κινούνται μέσω του εργοστασίου AZOM στο βόρειο Bakhmut και προχωρούν σε αστικούς τομείς της πόλης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται επίσης να έχουν ανακαταλάβει ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου E40 Bakhmut – Slovyansk βόρεια του Bakhmut, όπως υποδεικνύεται από γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 24 Μαρτίου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο ίδιο το Bakhmut, βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά) και Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά), δυτικά του Bakhmut κοντά στο Ivanivske (5 χλμ δυτικά) και νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Stupochky (11 χλμ νοτιοδυτικά) και στο Predtechyne (14 χλμ νοτιοδυτικά).
4_46.JPG
Εδαφικά κέρδη για τους ρώσους στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 24 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις προς την ίδια την Avdiivka. στην περιοχή Avdiivka κοντά στο Keramik (12 χλμ βόρεια της Avdiivka), Stepove (7 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Severne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Novokalynove (12 χλμ βόρεια της Avdiivka) και Novobakhmutivka (12 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka). στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk κοντά στο Pervomaiske.
Μονάδες της 132ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του 1ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) προχώρησαν δυτικά της Novobakhmutivka και προς το Novokalynove.
Ρωσικές πηγές συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την ίδια την Avdiivka και πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στο να περικυκλώσουν.
Δημοσιεύτηκαν πλάνα από διάφορα στοιχεία του Σώματος Στρατού του Donetsk, συμπεριλαμβανομένης της 14ης ταξιαρχίας πυροβολικού «Kalmius» και της 5ης ταξιαρχίας, που επιχειρούν κοντά στην Avdiivka και τη Marinka.

Ρωσικά ελικόπτερα κατέστρεψαν Ουκρανικούς στόχους

Ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 και Mi-24 έπληξαν κρίσιμους στόχους της Ουκρανίας που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αναγνώρισης από drones Orlan-30 στην κατεύθυνση Krasnoliman.
«Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, τα πληρώματα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων αναγνώρισης Orlan-30 της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου αποκάλυψαν κρίσιμους εχθρικούς στόχους.
Αφού έλαβαν τα στοιχεία πληροφοριών, τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-35 και Mi-24 χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενους πυραύλους και κατέστρεψαν τους στόχους.
Το Mi-24 (σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ – Hind) είναι ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων που αναπτύχθηκε από την OKB M. L. Mil (τώρα το Εθνικό Κέντρο Μηχανικής Ελικοπτέρων με το όνομα M. L. Mil και N. I. Kamov, μέρος της εταιρείας Russian Helicopters ).
Ανεπίσημο όνομα – «Crocodile».
Ο τυπικός οπλισμός Mi-24 περιλαμβάνει τον αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων AGS-17 Plamya, πυροβόλα GSh-23L, ρουκέτες μη κατευθυνόμενων αεροσκαφών και πολυβόλα Yakb-12.7 και GShG-7.62.

Το επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-35 είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Mi-24 και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένα οχήματα, εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό, υποστήριξη πυρών για μηχανοκίνητα τυφέκια και μονάδες αρμάτων μάχης, στρατεύματα προσγείωσης και εκκένωση τραυματιών.
Το ελικόπτερο είναι ικανό να επιταχύνει έως και 310 km/h.
Διαθέτει αντιαρματικπούς πυραύλους Shturm-V, πυροβόλα 23 χιλιοστών, ακαθοδηγούμενοι και κατευθυνόμενοι πύραυλοι, πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, βόμβες

Στο Bakhmut 10.000 άμαχοι στα όρια της επιβίωσης

Οι περίπου 10.000 άμαχοι στο Bakhmut, πολλοί από τους οποίους ηλικιωμένοι ή με αναπηρίες, «ζουν σε τρομερές συνθήκες, περνώντας σχεδόν ολόκληρες μέρες με έντονους βομβαρδισμούς σε καταφύγια.
Οι άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και της αντοχής τους» ανέφερε ο Umar Khan της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Πολωνία: Πυρομαχικά για Ουκρανία

Η πολωνική εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών Dezamet θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της για να προμηθεύσει την Ουκρανία με τα επειγόντως αναγκαία πυρομαχικά που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki έκανε την ανακοίνωση στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF το Σάββατο 25 μαρτίου 2023 λίγο πριν από την επίσκεψη του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton, που αναμένεται τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.
«Θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε την παραγωγή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Morawiecki.
Για τον σκοπό αυτό, θα τεθούν σε λειτουργία νέες γραμμές παραγωγής.
Η Dezamet είναι θυγατρική της κρατικής αμυντικής εταιρείας Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) και παράγει πυρομαχικά για πυροβολικό, όλμους και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Κινέζος εμπειρογνώμονας: Η ειρήνη στην Ουκρανία εξαρτάται από τις ΗΠΑ

Η ειρήνη στην Ουκρανία εξαρτάται από τις ΗΠΑ που καθορίζουν τις παραμέτρους μάχης της Ουκρανίας ανέφερε Κινέζος εμπειρογνώμονας
Ταυτόχρονα, η πολιτική διευθέτηση της κρίσης θα απαιτούσε προσπάθειες εκ μέρους πολλών πλευρών, επισημαίνει ο Διευθυντής του ερευνητικού γραφείου της Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Σπουδών Ρωσικής, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
Η πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης απαιτεί προσπάθειες από την πλευρά πολλών χωρών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι μαχητικές δυνατότητες των Ουκρανών εξαρτώνται από τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης, δήλωσε ο Zhao Huirong, Διευθυντής του Ουκρανικού Ερευνητικού Γραφείου στο Ινστιτούτο Ρωσικής, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ευρώπης.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία, ο Κινέζος ηγέτης και ο Ρώσος πρόεδρος Putin αντάλλαξαν απόψεις για το ουκρανικό ζήτημα και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα».
Ο Ρώσος ηγέτης εξήρε τη στάση της Κίνας ως προς την επίλυση του προβλήματος και διαβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Αυτό ήταν ένα θετικό μήνυμα στο πλαίσιο της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Zhao Huirong.

«Φυσικά, η πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης θα απαιτούσε προσπάθειες εκ μέρους πολλών πλευρών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους για την μαχητική της αποτελεσματικότητα».
«Μόνο με την έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων και τον τερματισμό της σύγκρουσης μπορεί να αποτραπεί μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε Zhao Huirong.

Ρωσία επικρίνει την Σλοβακία: Η επανεξαγωγή Mig-29 στην Ουκρανία παραβιάζει συμφωνίες

Η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών Mig-29 από τη Σλοβακία στην Ουκρανία αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Σλοβακίας» σχετικά με την επανεξαγωγή ρωσικού οπλισμού.
Αυτό δήλωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.
Η προμήθεια αεροσκαφών στην Ουκρανία είναι «μια εχθρική ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστροφή των διμερών σχέσεων» με την Ρωσία.

Ο ΟΗΕ καταγράφει συνοπτικές δολοφονίες αιχμαλώτων πολέμου από Ρωσία και Ουκρανία

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τεκμηριώσει δεκάδες συνοπτικές δολοφονίες Ουκρανών και Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και τη χρήση βασανιστηρίων και άλλες καταχρήσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.
Αυτό αποκαλύπτεται από μια νέα έκθεση του ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δημοσιεύεται μαζί με μια ενημέρωση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 400 αιχμαλώτους πολέμου, οι μισοί από τους οποίους ήταν Ουκρανοί και οι άλλοι μισοί Ρώσοι αιχμάλωτοι.

Η Ουκρανία επικρίνει τον ΟΗΕ

Ο Ουκρανός Διαμεσολαβητής, Lubinets, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της αποστολής του ΟΗΕ στην Ουκρανία σύμφωνα με τα οποία οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για τις συνοπτικές εκτελέσεις Ρώσων κρατουμένων.
«Θα ήθελα να μάθω τα γεγονότα και τα αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα στα οποία βασίζονται τα συμπεράσματα της αποστολής σχετικά με υποτιθέμενες παραβιάσεις από την ουκρανική πλευρά».

Τα ρωσικά τανκ T-90M είναι ανώτερα από Leopard 2, Challenger 2, Abrams

Το κύριο άρμα μάχης της Ρωσίας T-90M «Proryv 3» ξεπερνά τα γερμανικής κατασκευής Leopard 2, βρετανικής κατασκευής Challenger 2 και άρματα μάχης Abrams από τα χαρακτηριστικά απόδοσης του, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev.

«Παράγουμε αξιόλογους τύπους οπλικών συστημάτων.
Οι επωνυμίες είναι γνωστές και μπορώ να αναφέρω μόνο αρκετές από αυτές.
Είναι προφανές ότι, ας πούμε, το T-90M «Proryv» είναι το νεότερο άρμα μας.
Αλλά, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο. Στον κόσμο!
Είναι, αναμφίβολα, ανώτερο από το Leopard, το Challenger ή το Abrams, ειδικά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης και τη μάζα του».

Τα άρματα μάχης T-90M έχουν ήδη δει δράση κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να παραλάβουν δεκάδες άρματα μάχης Leopard 2, Challenger 2 και Abrams τις επόμενες εβδομάδες.
Τα κύρια άρματα μάχης δυτικής κατασκευής αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά T-90M αυτή την άνοιξη σε μια πολυαναμενόμενη επίθεση από τις δυνάμεις των Ουκρανών.

Το T-90M, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, είναι μια βαριά αναβαθμισμένη έκδοση του T-90.
Το άρμα διαθέτει έναν εκσυγχρονισμένο πυργίσκο με το νέο προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός Kalina και το νέο σκοπευτικό του Irbis-K.
Ο πυργίσκος είναι επίσης εξοπλισμένος με τέσσερις βιντεοκάμερες που παρέχουν θέα 360° του περιβάλλοντος στον κυβερνήτη.
Το τανκ είναι οπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο πυροβόλο λείας οπής 2A46M-5 125 mm με ομοαξονικό πολυβόλο PKMT 7,62 mm καθώς και με τον απομακρυσμένο σταθμό όπλων UDP T05BV-1 με πολυβόλο Kord 12,7 mm.

Διαθέτει επίσης έναν αναβαθμισμένο αυτόματο φορτωτή AZ-185M2, ο οποίος μπορεί να φορτωθεί με τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά βλήματα διάτρησης θωράκισης Svinets-1 και Svinets-2.
Τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κύτους και του πυργίσκου T-90M καλύπτονται πλήρως με εκρηκτικά τεθωρακισμένης νέας γενιάς Relikt.
Η Relikt χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα σύνθεση εκρηκτικών για την επίτευξη δυναμικής προστασίας.
Σε αντίθεση με τα παλαιότερα συστήματα, λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα έναντι πυραύλων χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, διπλασιάζοντας την προστασία έναντι μορφοποιημένων γομώσεων και αυξάνοντας την προστασία κατά 50% κατά των κατευθυνόμενων πυραύλων.
Διαθέτει νέο κινητήρα V-92S2F 1130 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Είναι επίσης εξοπλισμένο με ενισχυμένο σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου και συστήματα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS.

Η εταιρεία Uralvagonzavod αυτή τη στιγμή παράγει μαζικά το T-90M για τον ρωσικό στρατό.
Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τανκ, το οποίο όντως αποδείχθηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία πολύ αποτελεσματικό.

Dmitry Medvedev: Το 2023 θα είναι εξαιρετική χρονιά για τη Ρωσία σε κάθε τομέα

«Πιστεύω ότι το 2023 θα είναι μια ετερογενής χρονιά, δραματική, αλλά, από την άλλη πλευρά, θα μας επιτρέψει να απαντήσουμε στις πιο δύσκολες ερωτήσεις.
Θα αποκαλύψει τον αληθινό ηρωισμό του λαού μας…
Το 2023 θα αποδειχθεί μια καλή, ως εξαιρετική και ευτυχισμένη χρονιά για τη χώρα μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος, Dmitry Medvedev. .
2_85.JPG

3_60.JPG
5_29.JPG
6_16.JPG

Το ρωσικό άρμα μάχης T-90M
2-37.jpg

Το ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-35
80396119_2523434357899305_5172501544901279744_o.jpg

loading...