Πάνε πίσω οι εκλογές: Παρελθόν η 9η Απριλίου για τον άλλοτε “ΑΝΕΤΟ” Μητσοτάκη

 

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αλλά και την διάχυτη ΟΡΓΗ που έχει προκαλέσει γύρω από τις παραλείψεις και τα “κουκουλώματα” ετών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως είναι φυσικό επηρεάζουν και το πολιτικό σκηνικό.

Μάλιστα κατά τραγική ειρωνεία, λίγες μόνο ώρες χώριζαν το ατύχημα από την προκήρυξη των εκλογών από τον μέχρι σήμερα “άνετο” Μητσοτάκη.

Έχοντας μία αντιπολίτευση που ακόμα και στα 2μιση χρόνια της κορωνοχούντας δεν τον πολυενοχλούσε (αντιθέτως πολλές φορές τον βοηθούσε κιόλας!!!), η εμβολιολάγνα κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει να ανατρέπονται όλα της τα εκλογικά σχέδια.

Η 9η Απριλίου αποτελεί παρελθόν, παρόλο που στο Μαξίμου δεν ανακοίνωσαν τίποτα επίσημα.

Οι πιθανότητες να προκηρύξει εκλογές ο πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδες είναι μηδενικές, ιδίως τη στιγμή που δεν έχουν καλά καλά ταυτοποιηθεί ακόμα όλοι οι νεκροί του δυστυχήματος.

Ο χρόνος, όπως και η οργή των πολιτών, πιέζει τον Μητσοτάκη, που νόμιζε ότι με μερικά επιδόματα της πλάκας εν μέσω τρομακτικής ακρίβειας (βλ. Market Pass) θα κατάφερνε να έχει μία “χαλαρή προεκλογική περίοδο”.

Η γιορτή της Ανάστασης, οι πανελλήνιες, αλλά και η λήξη της θητείας (τον Ιούλιο) πιέζουν το επιτελείο του πρωθυπουργού για την επιλογή ημερομηνίας για τις διπλές εκλογές.

loading...