Ο Α.Γεωργιάδης αποκάλυψε πότε θα γίνουν οι εκλογές: Στο βάθος του καλοκαιριού

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική θητεία της παρούσας κυβέρνησης λήγει τον Ιούλιο, άρα είναι τότε θεωρούν στην κυβέρνηση πως πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές.

Με λίγα λόγια παραδέχτηκε πως ο Κ.Μητσοτάκης μετά το έγκλημα των Τεμπών θα ακολουθήσει την τακτική οι εκλογές να γίνουν όσο γίνεται πιο μετά, στο βάθος του καλοκαιριού.

Πάντως, προς το τέλος της εκπομπής, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδιπλώθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι μίλησε θεσμικά, προκειμένου να θέσει τα συνταγματικά όρια της προσφυγής στις κάλπες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο υπουργός αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του Μαξίμου καθώς ο Κ.Μητσοτάκης εκτός του ότι θέλει να αποφύγει όσο γίνεται την οργή του κόσμου αλλά και την ψήφο των νέων οι οποίοι τότε θα βρίσκονται σε εποχικές εργασίες, θέλει και να έχει εξασφαλίσει την διαδοχή της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η θητεία των οποίων λήγει τον Ιούνιο!

Θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να έχει επιλέξει την ηγεσία της δικαιοσύνης πριν πάψει να είναι πρωθυπουργός, γιατί μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό ότι θα έρθουν μέρες δύσκολες για τον ίδιο.

Όλοι υποτίθεται ότι ψάχνουν την καταληκτική ημερομηνία για την διενέργεια των εκλογών αν και όλοι την γνωρίζουν. Είναι η 13η Αυγούστου.

Μάλιστα με διασταλτικές ερμηνείες του Συντάγματος στη ΝΔ σκέφτονται να προκηρύξουν τις εκλογές τέλος Ιουλίου ώστε να γίνουν στις… 3 Σεπτεμβρίου.

Το έγκλημα των Τεμπών με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 νέων ανθρώπων στο μοιραίο δρομολόγιο, έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης βλέπει ξαφνικά το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του, καθώς εκεί που το κυβερνών κόμμα εμφανιζόταν ως πρώτο στις δημοσκοπήσεις, τώρα αίφνης η εικόνα αυτή αλλάζει άρδην και με μαζί με αυτή και η ημερομηνία των εκλογών.
Μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση εξετάζει και τα πιο ακραία σενάρια και ένα από αυτά είναι η πραγματοποίηση των εκλογών ακόμη και τον… Σεπτέμβριο ακροβατώντας στα όρια της συνταγματικότητας ή μη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019, ορκίστηκε κυβέρνηση την επόμενη μέρα και τα μέλη της νέας Βουλής ορκίστηκαν στις 17 εκείνου του μήνα, ξεκινώντας τις εργασίες τις 18ης Κοινοβουλευτικής Συνόδου.

Κατά το σκεπτικό ορισμένων στην κυβέρνηση οι εργασίες της Βουλής θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν ακόμη και την Δευτέρα 17 Ιουλίου φέτος, καθώς εκείνη την ημέρα θα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την πρώτη συνεδρίαση.
Εντός δεκαημέρου θα πρέπει να εκδοθεί το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα και μετά από 40 ημέρες προεκλογικής περιόδου να διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές.
Αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, οπότε αποφεύγει η κυβέρνηση και τον Αύγουστο που ο περισσότερος κόσμος θα βρίσκεται σε θερινές διακοπές.

Προφανώς ο κύριος λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν και για να «καταλαγιάσει» η κοινωνική οργή για τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοια τακτική εάν αποφασιστεί να παρακολουθηθεί μια τέτοια τακτικής; Καταρχάς θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι συνταγματολόγοι, για το εάν το Σύνταγμα προβλέπει κάτι τέτοιο.

loading...