Ολική επαναφορά: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει επισήμως ο Παύλος Πολάκης

– Τσίπρας: Γενναία η αυτοκριτική του

Πλέον και μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή

Επιστρέφει και επισήμως πλέον στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον και μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επιστολή του Παύλου Πολάκη και όπως είπε υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να επανεξετάσει το ζήτημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα, η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας», προσθέτοντας ότι «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».
«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε.

Γενναία αυτοκριτική Πολάκη

Αναφερόμενος στην επιστολή του Παύλου Πολάκη, επισήμανε τα εξής: «Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας.
Η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε.
Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής.
Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.
Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό.
Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια.
Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία για να αποποιηθεί την ευθύνη και σημείωσε ότι η τραγωδία των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε τις τεράστιες ευθύνες, τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπογράμμισε ότι «μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Ίσως τη δυσκολότερη από όσες έχουμε δώσει ως τώρα».

Καθεστώς απέναντί μας

Όπως είπε, «γνωρίζουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε μόνο μια αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς νομής και αναδιανομής, που ελέγχει και μεγάλο μέρος της ενημέρωσης.
Η τραγωδία στα Τέμπη που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής απέδειξε ωστόσο πως υπάρχουν ρωγμές.
Και το μαύρο δεν μπορεί πάντα να γίνεται άσπρο».

ΝΔ: Κωλοτούμπα Τσίπρα

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την «επιστροφή» του Κρητικού βουλευτή στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές», επισημαίνει η ΝΔ.
«Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση.
Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», καταλήγει το κυβερνόν κόμμα.

loading...