Οι Aμερικανοί ανησυχούν, ο oυκρανικός στρατός ανίκανος να επιτεθεί, ενισχύουν Chasov Yar

Washington Post: Απώλειες εκπαιδευμένων μονάδων των Ουκρανών αποδυναμώνει το σενάριο της αντεπίθεσης
Οι καθοδηγητές του Ουκρανικού στρατού, δηλαδή οι αμερικανοί ανησυχούν πλέον πολύ σοβαρά για την ικανότητα του Ουκρανικού στρατού να πραγματοποιήσει αντεπίθεση…
Μάλιστα η Washington Post που απηχεί και των θέσεων της κυβέρνησης Biden αναφέρει… ότι ο Ουκρανικός στρατός λόγω των σημαντικών απωλειών που έχει υποστεί και έχοντας κάνει στρατηγικά λάθη όπως η επιμονή στο Bakhmut… δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει επιθετικές ενέργειες δηλαδή να αντεπιτεθεί.
Και ενώ οι Ουκρανοί αμύνονται στο Bakhmut… απελπισμένα… συγκεντρώνουν 10 Ταξιαρχίες στο Chasov Yar δυτικά του Bakhmut για να ανακόψουν την προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων.
Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων σε νεκρούς και τραυματίες είναι περίπου 256.000 ενώ οι αντίστοιχες απώλειες των Ρωσικών δυνάμεων, Τσετσένων, στρατιωτών από Donetsk και Luhansk και βεβαίως Wagner φθάνουν σε νεκρούς και τραυματίες περίπου 75.000.

Washington Post: Απώλειες εκπαιδευμένων μονάδων των Ουκρανών αποδυναμώνει το σενάριο της αντεπίθεσης

Η ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της απώλειας εκπαιδευμένων στρατιωτικών και της έλλειψης πυρομαχικών, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για την ικανότητα των Ουκρανών να διεξάγουν επιθετική επιχείρηση, αναφέρει η Washington Post.
«Η ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που κάποτε θεωρούνταν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας, έχει μειωθεί λόγω των απωλειών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα ο πιο έμπειρος στρατός να μην βρίσκεται πλέον στο πεδίο της μάχης.
Από αυτή την άποψη, ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι αμφισβητούν την ετοιμότητα του Ουκρανικού στρατού να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη εαρινή επίθεση».

Η Washington Post σημειώνει ότι «η εισροή άπειρων στρατευσίμων για να αντικαταστήσουν τις απώλειες έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν επίσης ελλείψεις σε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων πυροβολικού και όλμων».
Η Ουκρανία έχασε «πολλούς κατώτερους αξιωματικούς που έχουν περάσει από αμερικανική εκπαίδευση τα τελευταία εννέα χρόνια».

«Τέτοιες ζοφερές εκτιμήσεις έχουν σκορπίσει μια απτή, αν και σε μεγάλο βαθμό ανείπωτη, απαισιοδοξία από την πρώτη γραμμή μέχρι τους διαδρόμους εξουσίας στην Κυβέρνηση Zelensky.
Η αποτυχία της Ουκρανίας να ξεκινήσει μια αντεπίθεση θα γυρνούσε μπούμερανγκ κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους για έχουν καθυστερήσει την εμβάθυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και τη μεταφορά αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των Bradley και Leopard,.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας αναφέρουν ότι «η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μπορεί να μην αντικατοπτρίζει πλήρως τη θέση των δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς η Ουκρανία προετοιμάζει τον στρατό για την επερχόμενη αντεπίθεση ξεχωριστά και σκόπιμα τους εμποδίζει να συμμετάσχουν σε συνεχιζόμενες μάχες, όπως το Bakhmut.
Στελέχη της κυβέρνησης Zelensky αναφέρουν ότι δεν έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας».
Ωστόσο άλλος Ουκρανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η Δύση θα προσφέρει στην Ουκρανία μόνο έναν συμβολικό αριθμό αρμάτων μάχης.
Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ουκρανία έχει επαρκείς πόρους για να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση.
«Δεν έχουμε ανθρώπους ή όπλα».

Οι αμερικανοί ήδη από τον Ιανουάριο, συνέστηναν στους Ουκρανούς να αποσύρουν τις δυνάμεις του από Bakhmut.
Γερμανός αξιωματούχος επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 120 χιλιάδες σε νεκρούς και τραυματίες.
«Δεν μοιράζονται οι Ουκρανοί αυτές τις πληροφορίες μαζί μας γιατί δεν μας εμπιστεύονται», ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Οι Ουκρανοί ζητούν συνεχώς οπλικά συστήματα

Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται περισσότερα όπλα, πυρομαχικά για να κρατήσει τον Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει ή έχουν πάρει τον έλεγχο όλων των ασφαλτοστρωμένων δρόμων προς την πόλη Bakhmut, ενώ η αναδυόμενη περίοδος της ανοιξιάτικης λάσπης περιπλέκει την επιμελητεία του εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού με νέα πυρομαχικά και εφεδρείες.
Χρειάζονται περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να κρατήσουμε το Bakhmut, δήλωσε ο Nikita Shandyba, εκπρόσωπος της 10ης Ταξιαρχίας Ορεινών Επιθέσεων “Edelweiss” του ουκρανικού στρατού.
Το κύριο ζήτημα είναι τα πυρομαχικά.

«Είμαστε εδώ για δέκατο συνεχόμενο μήνα χωρίς εναλλαγή.
Οι εναλλαγές πραγματοποιούνται μόνο τοπικά».

Ο Alexander Syrsky, διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Bakhmut είναι δύσκολη. Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη μάχη λόγω έλλειψης αξιόπιστων διαδρομών μεταφοράς και επιμελητείας.

Χτίζουν άμυνες στο Chasov Yar οι Ουκρανοί

Η άφιξη μιας μεγάλης αποστολής ανθρωπιστικού φορτίου για στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) από δυτικές χώρες καταγράφηκε στην πόλη Konstantinovka και μέρος του φορτίου στάλθηκε αμέσως στο Chasov Yar.
Η άφιξη 10 φορτηγών με Πολωνικές πινακίδες σημειώθηκε σε μία από τις βάσεις μεταφόρτωσης της Konstantinovka.
Μέρος του φορτίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αφέθηκε σε μια αποθήκη στην Konstantinovka και άλλο μέρος φορτώθηκε σε στρατιωτικά οχήματα, τα οποία «αναχώρησαν αμέσως προς την κατεύθυνση του Chasov Yar».

Το φορτίο περιλάμβανε εργαλεία ανίχνευσης, πυξίδες, λέιζερ, UAV (μη επανδρωμένο εναέριο όχημα), στολές (χρωματισμός πολλαπλών καμερών), εξοπλισμό προστασίας πανοπλίας, εξοπλισμό επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Starlink, πυροβόλα αντι-drone».
Το Chasov Yar βρίσκεται στα βόρεια της περιοχής του Donetsk, περίπου 11 χιλιόμετρα δυτικά του Artemovsk και 25 χιλιόμετρα νότια του Kramatorsk.
Η κατάληψη του Chasov Yar είναι ένα σημαντικό τακτικό καθήκον, καθώς αυτό θα προστατεύσει τα νότια πλευρά των προπορευόμενων μονάδων στην κατεύθυνση του Bakhmut.

H Ρωσία θα ανακαταλάβει την Kherson

H Kherson η περιοχή νότια της Ουκρανίας θα επιστρέψει στον ρωσικό έλεγχο στο άμεσο μέλλον.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Kherson Volodymyr Saldo «Ειλικρινά, το εσωτερικό μου συναίσθημα είναι το εξής: ακόμη και αύριο είμαι έτοιμος να επιστρέψω στη Kherson και να ξεκινήσω την αποκατάστασή.
Αλλά υπάρχει ακόμα κάτι σαν στρατιωτικό μυστικό.
Μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα: αυτό θα συμβεί στο άμεσο μέλλον Και ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι αυτή η ημερομηνία δεν είναι μακριά»

Σημείωσε ότι ακόμη και αυτοί που έμειναν εκεί και περίμεναν την επιστροφή της Ουκρανίας τώρα σκέφτονται εντελώς το αντίθετο. Οι πολίτες περίμεναν μέχρι να σκεφτούν και να δουν ποιος είναι ποιος και ποιος πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους.
Τώρα όλα όσα συμβαίνουν στο περιφερειακό κέντρο υποδηλώνουν ότι το καθεστώς της Ουκρανίας δεν είναι πολύ σίγουρο ότι θα μπορέσει να κρατήσει τον Kherson.
Οι υλικές αξίες αφαιρούνται, οι πολιτιστικές αξίες των μουσείων της Kherson λεηλατούνται, οι γιατροί αναγκάζονται να μετακινηθούν από τη Kherson προς τη Δυτική Ουκρανία».

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας από εκπαιδευμένους στη Δύση μισθοφόρους

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας από εκπαιδευμένους στη Δύση μισθοφόρους κάνουν λόγο οι λευκορωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
«Αξιωματικοί της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς έχουν πληροφορίες ότι μέλη εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Τάγμα Kalinouski και άλλες ένοπλες ομάδες που βρίσκονται στο εξωτερικό, σχεδιάζουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία.
Μισθοφόροι και άτομα που βρίσκονται σε δυτικά στρατόπεδα εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό» αναφέρει ο Andrey Ananenko, επικεφαλής της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με τον Ananenko, οι μισθοφόροι αυτοί έχουν δεσμούς με τη Λευκορωσία, «σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και συγγενείς και γνωστούς, οι οποίοι σχηματίζουν «κρυφούς πυρήνες» προκειμένου να συνεισφέρουν σε εγκληματικές ενέργειες και να στρατολογήσουν άτομα προκειμένου να εμπλακούν σε ένοπλες συγκρούσεις στο πλευρό της Ουκρανίας».

loading...