Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο!!! Η επικρατέστερη ημερομηνία και οι δεύτερες σκέψεις

Στην τελική ευθεία των εκλογών μπαίνει η κυβέρνηση και οι ανακοινώσεις για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου υπολογίζονται μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.
Την διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο επισημοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την συνέντευξη του στον Alpha και το μόνο ζητούμενο πλέον αποτελεί η ακριβής ημερομηνία που θα είναι η 21η ή η 28η του μήνα.

Μέχρι στιγμής η 21η προκρίνεται ως το μεγάλο φαβορί, ωστόσο το ότι δεν ανακοινώθηκε δείχνει πως στην κυβέρνηση υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην δυνατότητα της ΝΔ να επιτύχει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική.

«Πιστεύω πως πρέπει να έχουμε αποφασιστικές κυβερνήσεις με συμπαγείς κοινοβουλευτική πλειοψηφία» δήλωσε και πρόσθεσε στη συνέχεια πως « προσπάθησα πραγματικά να κάνω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση, δυσαρεστώντας πολύ συχνά την παράταξη μου και στελέχη τα οποία περίμεναν να γίνουν υπουργοί».

Για τις εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για κυβερνήσεις συνεργασίας στο βαθμό που έχει εξαφανιστεί το σενάριο της αυτοδυναμίας, τόνισε: «Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για την χώρα».

loading...