Μέσω Αλεξανδρούπολης ΒΑΡΕΑ όπλα των ΗΠΑ στην Ουκρανία! ΧΑΡΤΗΣ-ΣΟΚ

Η πρωτεύουσα του Έβρου μπαίνει στο στόχαστρο των Ρώσων.

Η στρατηγική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης και ως επί το πλείστον του λιμανιού της αναγάγει την Ελλάδα σε έναν από τους κύριους κόμβους αποστολής αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ανατολική Ευρώπη.

Με δεδομένο μάλιστα πως οι ΗΠΑ παρέχουν όλο και πιο βαρέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα ό,τι υλικό στέλνεται από Αλεξανδρούπολη θα καταλήγει στο ουκρανικό μέτωπο.

Έτσι λοιπόν, με τα παραπάνω ως δεδομένα, ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν:

«Στις 7 Μαρτίου, 16 βαγόνια τρένα γεμάτα με άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ARV θα παραδοθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα από το πλοίο logistics USNS Brittin (T-AKR 305) και το Ro-ro Liberty Pride.

Μετά την εκφόρτωση, τα τεθωρακισμένα οχήματα θα σταλούν στην 95η αεροπορική βάση της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται μεταξύ της πόλης Μπακάου και του χωριού Νικολάι Μπαλτσέσκου. Εκεί εδρεύουν οι μοίρες μαχητικών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τελικό σημείο της διαδρομής του σιδηροδρομικού τρένου είναι η 95η αεροπορική βάση νότια του Μπακάου – δεν υπάρχουν επίσημα μονάδες διεθνών δυνάμεων εκεί και στην ίδια την πόλη στην ομώνυμη κομητεία. Οι πλησιέστερες αεροπορικές βάσεις είναι οι Fetesti και Campia-Turziy, καθώς και τα πεδία εκπαίδευσης Brasov, Cincu και Malina, που βρίσκονται μακριά από το Bacau.

Η Ρουμανία είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους εφοδιαστικής πριν από την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και το Bacău εμφανίζεται τακτικά στον Τύπο.

Η μεταφορά βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων στο Bacău μπορεί να είναι μόνο σημείο διέλευσης πριν από την περαιτέρω αποστολή όπλων. Είναι πολύ πιθανό να αναμένονται στη Ρουμανία τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που υποσχέθηκαν στις ουκρανικές αρχές σε ακραία πακέτα στρατιωτικής βοήθειας.

Μετά την άφιξη στο Μπακάου, ο εξοπλισμός μπορεί να σταλεί περαιτέρω στην Πολωνία, όπου εκπαιδεύεται εντατικά ο νέος ουκρανικός στρατός.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει απευθείας μεταφορά στη Δυτική Ουκρανία ή στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας μέσω Μολδαβίας».

loading...